Connect with us

Komentar

Tihomir Orešković: Žao mi je, došao sam s najboljim namjerama

Objavljeno

-

Premijer Tihomir Orešković obratio se novinarima nakon što mu je u Saboru izglasano nepovjerenje.

[ad id=”93788″]

“Žao mi je, došao sam s najboljim namjerama da pomognem domovinu. Svi smo došli u početku s nekakvim zajedničkim ciljevima i nadom da ćemo pokrenuti ekonomsku i gospodarsku situaciju i podignuti standard svim građanima Hrvatske. Namjere su bile tu, ali na kraju smo tu gdje jesmo. Imao sam čast biti premijer, upoznao sam i dobre i loše stvari. Vjerujem u ovu zemlju, mislim da ima ogroman potencijal i nadam se da ćemo taj potencijal maksimalno iskoristiti”, kazao je Orešković.

“Ova je Vlada još tu dok se ne formira nova Vlada i osigurat ćemo sigurnost i na to ćemo se fokusirati”, kazao je Orešković novinarima na pitanje povlači li se iz politike.  “Ja nisam došao baviti se politikom, nego da pomognem svoju zemlju. Tu sam do kraja da ispunim taj cilj”, rekao je.

“Nisam očekivao ovakav rasplet. Tko bi to očekivao? Dođeš i imaš globalno iskustvo u financijskom i gospodarskom sektoru, tu sam imao puno za pružiti. S Karamarkom i Petrovom sam dobro surađivao. Znam da se pričalo da sam bliže Mostu nego HDZ-u, ali to je bilo više zato što smo razgovarali. Petrov je dolazio i razgovarao sa mnom”, kazao je Orešković.

Biti premijer bilo mu je izazov. “Ja sam domoljub, volim izazove, a ovo je bio ogroman izazov i to je nekakvo iskustvo. Došao sam s najboljim namjerama. Zahvaljujem se svim građanima koji su mi dali podršku”, rekao je Orešković.

Novinare je zanimalo kako se osjeća nakon izglasavanja nepovjerenja. “Malo sam tužan. Mogli smo puno više napraviti. Imali smo ogroman potencijal u jednom trenutku. Kao čovjek koji je došao iz privatnoga sektora, kad gledamo rezultate, Hrvatska će imati dobru godinu, radi poduzetnika i hrvatskoga duha. Stvari će krenuti. Mislim da smo mogli s mojim timom puno učiniti, ali tako je kako je”, rekao je Orešković.

“Sad ćemo svi stati na loptu i vidjeti gdje smo”, kazao je Orešković. Nije rekao da definitivno odlazi iz politike.

“Oko SOA-e se dosta pričalo. Tu se pričalo da ću biti nekakva lutka. Ja sam čovjek koji ima 25 godišnje iskustvo u biznisu, i kad trebam izabrati kadar, izabrat ću najkvalitetniju osobu. Imam svoje linije koje neću proći. Gospodin Markić je kvalitetna osoba i to je i pokazao. Zato smo ga ja i predsjednica zajedno izabrali”, kazao je Orešković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas