Connect with us

Događaji

Tijelo sv. Leopolda u zagrebačkoj katedrali

Objavljeno

on

tijelo_leopold_mandic

U Zagreb je oko 17 sati iz Padove stiglo tijelo svetoga Leopolda Bogdana Mandića. Jedinstveni je to događaj koji se uklapa u Godinu milosrđa i 150. obljetnicu rođenja ovoga hrvatskog sveca.

Tijelo svetog Leopolda stiglo je u zagrebačku katedralu gdje je svečani doček i liturgiju predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Od petka do ponedjeljka ujutro tijelo će biti izloženo vjernicima u crkvi sv. Leopolda u zagrebačkoj Dubravi.

[ad id=”93788″]

Sveti Leopold nakon 75 godina dolazi među svoj hrvatski narod. Mi smo uistinu povijesna generacija koja će vidjeti tijelo svetoga Leopolda u svojoj domovini. Ne moramo u Padovu, nego on dolazi k nama, izjavio je fra Juro Šimić.

Crkva svetog Leopolda u Dubravi ime je dobila prema svetom Leopoldu Bogdanu Mandiću, svecu koji je rođen 1866. u Herceg Novom. Kažu da su na dan njegove smrti ljudi odmah tražili da ga se proglasi svecem. 16. listopada 1983. papa Ivan Pavao II. Leopolda je proglasio svetim. Papa Franjo ga je uz sv. Pija proglasio zaštitnikom Godine milosrđa.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari