Connect with us

Gospodarstvo

Tim Richardson: Impresioniran sam energijom i spremnošću na uspjeh tima Rimac Automobila

Objavljeno

-

Uloga Tima Richardsona bit će vrlo važna za planiranu tranziciju kompanije

Tim Richardson novi je direktor operativnog poslovanja u Rimac Automobilima, objavila je danas tvrtka Mate Rimca.

Richardsonov prethodni poslodavac bila je američka industrija dijelova BorgWarner, gdje je bio potpredsjednik i generalni menadžer.

Uloga Tima Richardsona bit će vrlo važna za planiranu tranziciju kompanije. Naš tempo rasta donosi mnoge izazove. Tim je uspješan izvršni direktor u automobilskoj industriji s 20 godina iskustva u vođenju velikih operativnih organizacija i razvoju proizvodnih mogućnosti. On nam se pridružuje u ključnoj točki, kada između ostalih napora radimo na strukturiranju tvrtke, rekao je Mate Rimac.

Richardsona krase jake voditeljske vještine, što se opetovano dokazuje kroz različite zadatke u okruženjima visokog pritiska, uključujući dvanaest godina dugu službu britanskog vojnog časnika.

– Impresioniran sam energijom i spremnošću na uspjeh tima Rimac Automobila. To me motiviralo da se pridružim timu u uzbudljivom razdoblju kada nas očekuje razvoj proizvodnih mogućnosti u razmjerima za proizvodnju većih količina s sve više tehničkih zahtjeva, poručio je po dolasku u Rimac Automobile Tim Richardson.

Iz Rimac Automobila otkrivaju da je Tim Richardson tijekom deset godina na raznim rukovodećim pozicijama u BorgWarneru stekao značajno iskustvo s drugim velikim međunarodnim tvrtkama kao što su General Electric, Honeywell i TRW Aeronautical Systems Group. Već se, ističu, preselio u Hrvatsku i spreman je pomoći tvrtki da nastavi pružati sjajne rezultate.

Richardsonovo imenovanje dio je potrage kompanije za svjetskim stručnjacima koji su im potrebni kako bi odgovorili izazovu prelaska od proizvođača složenih high-end komponenti elektrifikacije na male količine do ozbiljnog Tier-1 dobavljača za automobilsku industriju.

– Planiramo izgraditi novu tvornicu, kao dio našeg budućeg kampusa i uspostaviti nekoliko proizvodnih linija za proizvodnju velikih količina baterija, pogonskih sustava i mnogih drugih komponenti, navode u Rimac Automobilima.

Mate Rimac: Trenutno proizvodimo i razvijamo baterije za četiri od pet hiper-automobila koji uskoro dolaze

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas