Pratite nas

Pregled

“Tito” iz Karlovca nestao u 65 minuta

Objavljeno

na

Josip Broz je ostao bez trga u Karlovcu: sa 17 glasova za, 3 protiv i 4 suzdržana Gradsko vijeće odlučilo je da se prostor Trga Josipa Broza pripoji Trgu hrvatskih branitelja i bude jedinstvena cjelina, piše KAportal.hr

Prethodilo je tome sat i 5 minuta rasprave nakon što je predsjednik Povjerenstva za gradska znakovlja, preimenovanja i imenovanja gradskih prostora Željko Štajcer pojasnio da takvu odluku predlažu na temelju podneska 9 udruga proisteklih iz Domovinskog rata i prijedloga bivšeg gradonačelnika Damira Jelić.

Marija Pavičić (HSLS) kazala je da spomenik poginulim hrvatskim braniteljima, a više od 600 ih je iz Karlovca, zaslužuje dostojnu lokaciju. Prostor kod suda, svojedobno preimenovan iz Trga Josipa Broza u Trg hrvatskih branitelja, sada bi se samo objedinio s prostorom tržnice.

To je mjesto gdje im možemo odati počast, to je mjesto najvećog pijeteta, kao Vukovar i druga mjesta stradavanja, jedino gdje možemo obilježiti dostojno godišnjice, datume bitne za stvaranje samostalne države; jedino se pokloniti i pomoliti, to je sve što možemo napraviti.

Govorimo stalno o dignitetu Domovinskog rata, a to je i poštovanje i sjećanje na tu poginulu djecu, nečije supruge, očeve… Spomenik je najznačajnije mjest gdje to možemo obilježiti i zato ne želim da se ovakva točka miče s dnevnog reda ili nešto, nego da jednoglasno prihvatimo da to ostane Trg hrvatskih branitelja, što je najmanje što oni zaslužuju u našem gradu, kazala je Pavičić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Crvena zvezda osudila napad kod Knina, a zaboravila spomenuti nasilje svojih navijača koje se odvilo istog dana

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što je u srijedu navečer u selu Uzdolje kod Knina skupina maskiranih huligana upalau kafić i napala ljude koji su gledali utakmicu Zvezde u play-offu Lige prvaka protiv Young Boysa, oglasila se i Crvena zvezda.

”FK Crvena zvezda je duboko razočaran činjenicom da su njegovi navijači u mjestu Uzdolje kod Knina napadnuti dok su pratili utakmicu našeg kluba s Young Boysima. Crvena zvezda je klub koji se uvijek zalagao za fair-play, a samim tim da svakom navijaču bude dozvoljeno da iskaže navijačku pripadnost. Naš klub ovim putem šalje podršku svom ozlijeđenim navijačima i nudi svu neophodnu pomoć, a od nadležnih organa traži da što prije budu otkriveni i procesuirani počinitelji ovog kukavičkog napada”, stoji u priopćenju.

Jasno je da nasilju nema mjesta i svako nasilje treba osuditi, ali ta ista Zvezda koja osuđuje jedno nasilje ne spominje huliganski ipad svojih navijača koji se odvio prije utakmice.

(Narod.hr/Kamenjar.com)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Lete MiG-ovi, moguće probijanje zvučnog zida

Objavljeno

na

Objavio

Foto: MORH / J. Kopi

Borbeni zrakoplovi i ovoga će tjedna provoditi redovite letačke aktivnosti, tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Ministarstvo obrane priopćilo je u utorak da će Eskadrila borbenih aviona iz sastava 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva od 20. do 23. kolovoza u vremenu od 10 do 15 sati provoditi redovite letačke aktivnosti.

Letovi će se provoditi na području teritorija istočne i kontinentalne Hrvatske na visini od 10.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari