Pratite nas

Pregled

Tjedni pregled hrvatske političke gluposti

Objavljeno

na

U svibnju smo, dok je Maršal bio živ, svjedočili ritualnom raznašanju nekakvog falusoidnog predmeta po bivšoj državnoj tvorevini, a veliko finale tog putešestvija je bilo na golemom stadionu, na kojem se lamatalo rukama i pjevalo pjesmice. A onda se ta stvarčica nalik seksualnom pomagalu predavala jednom postarijem i podebljem stričeku u pasent odjeći sa zlatnim epoletama. Piše Marcel Holjevac Dnevno.hr

[ad id=”68099″]

Bimbo djevojka

Javnost je prošli tjedan najviše zabavljao trominutni pornić Tine Katanić. Koji je zapravo pornić otprilike koliko su i filmovi Bore Leeja kung-fu filmovi. Više parodija na iste, jer su svi glumci toliko satrveni da ionako ništa nisu u stanju. Neki u porniću vide prostituciju – još od 2007. Tinu Katanić u tom kontekstu spominju neke žene koje su se bavile tim poslom (“manekenstvom”), poput Simonice i “Izabele”, autorice knjige “Seks skandal”. Neki pak vide silovanje i iskorištavanje nedužne djevojke od tridesetak godina godina, kojoj neki zločesti dečki koji je žele iskoristiti nude kokain, iako je ona na snimci potpuno razbijena, kao i ona trojica dripaca uostalom.

Istina, iz tri minute videa je gotovo nemoguće sa sigurnošću zaključiti o čemu se točno radi, je li Tini netko stavio drogu u kokain, taj neizbježni i sveprisutni pratitelj zagrebačke noćne scene i manekenskih krugova, ili nešto drugo ili treće, no za Sanju Sarnavku nema sumnje, radi se o silovanju. Ona osuđuje postupak trojice mladića te smatra kako je riječ o djelu za koje počinitelji moraju kazneno odgovarati: to što Katanićki u filmiću nude drogu, smatra Sarnavka, znači da im je silovanje bila i namjera. Prilično nategnuto tumačenje viđenog. Po cajka klubovima je dečkima često veći problem spriječiti cure koje tamo zalaze da se ne unište potpuno i ne završe s glavom u WC školjci ili na Hitnoj prije nego ih odvedu u krevet, nego ih nagovoriti da nešto uzmu.

Da su ta trojica prilično jadni nije sporno, kao i da je objava snimke kazneno djelo javnog sramoćenja. A ima li elemenata odnosa s osobom koja nije prisebna i u stanju dati pristanak, odlučit će sud. No, prilično je jasno da Tini droga nije bila podmetnuta, kao i da je veselo društvo po svoj prilici završilo u krevetu dok su još bili donekle prisebni, a prisebna je donekle i Tina na početku snimke, gdje kosom zaklanja lice od kamere. Zanimljivo je, međutim, da Sarnavka nudi Tini pomoć, jer smatra da je ona svakako treba i zaslužuje. Kad je 77-ogodišnju bakicu Ružicu Ćavar sred bijela dana pretukao i iscipelario gay aktivist Neven Kovačić na prosvjedima protiv tzv. “vatikanskih ugovora”, i nanio joj teške tjelesne ozljede pred Sarnavkinim očima, rekla je da Ružica Ćavar ne zaslužuje njenu pomoć. Jer nije dobra žena.

Dakle, žene koje zaslužuju Sarnavkinu pomoć su “manekenke” koje našrmkane odlaze u krevet s povećim društvom, pa netko objavi snimku blamaže mimo njihove volje, ali ne i katoličke liječnice u mirovini koje lijepe plakate, pa ih netko prebije. Jasno, protiv njihove volje. A izjednačavati viđeno, ma kako bilo gadljivo, s pravim silovanjem je zapravo pljuska ženama koje su stvarno doživjele pakao silovanja.

Što se pak tiče samog filmića, realno, najvjerojatnije se ne radi niti o prostituciji niti nečem protiv bilo čije volje, barem koliko se iz prikazanog vidi. Iz komunikacije sudionika je prilično razvidno da se radi o društvu s cajki koje se napilo, našmrkalo, i završilo u krevetu. Snimano je vjerojatno bez namjere da se snimka distribuira dalje, ali se netko od trojice genijalaca odlučio pohvaliti i poslao snimku dalje pa se počela širiti. To jasno ne znači da tu nema elemenata za kaznenu prijavu. Ali zanimljivo je kako NGO-i, koji histeriziraju na sam spomen riječi diskriminacija, diskriminiraju žene te određuju koje imaju pravo na njihovu zaštitu, a koje ne. Po sistemu što gore, to bolje. Očekivano, podršku Tini je pružila i Severina, s majicom “Je suis Tina”. Što bi se reklo, čega se pametan stidi, time se budala ponosi.

Policija izbrojila 370 Maršalovih štovatelja, a režimski mediji 7000!

Šola je lijepo primijetio da je svibanj mjesec ustaša i partizana, tu su Jasenovac, Bleiburg, Dan mladosti. U svibnju smo, dok je Maršal bio živ, svjedočili ritualnom raznašanju nekakvog falusoidnog predmeta po bivšoj državnoj tvorevini, a veliko finale tog putešestvija je bilo na golemom stadionu, na kojem se lamatalo rukama i pjevalo pjesmice. A onda se ta stvarčica nalik seksualnom pomagalu predavala jednom postarijem i podebljem stričeku u pasent odjeći sa zlatnim epoletama. Običaj nije izumro, pa je ove godine štafeta neprežaljenom pokojniku krenula iz Fažane put neprežaljenog Beograda.

“U Titovo vrijeme imali smo sve. Danas nemamo ništa. Imali smo industriju, tvornice, imali smo plaću na plaću, imali smo višak, dječji dodatak, ma imali smo i radnička odmarališta. To je bio lijepi život u onom vremenu dok je Tito bio živ”, kuka stanoviti Radoslav Ilić, jedan od organizatora te štafete, koji je nedavno osnovao i KPH. Da je Radoslav pravi Hrvat, unatoč imenu, dokazuje sklonost kuknjavi. “Ova štafeta daje toplinu srca svih generacija naših naroda i narodnosti. Titov put je bio put socijalizma, demokracije, blagostanja, ravnopravnosti, neovisnosti, mira i sigurnosti na ovim prostorima”, kaže Radoslav.

A na samoj središnjoj proslavi koja se sa Stadiona mladosti u Beogradu preselila u malo zagorsko selo Kumrovec, poznato najviše po Antunu Mihanoviću, autoru hrvatske himne, po kome se zove i glavna gradska ulica i čiji spomenik stoji na ulazu u mjesto, se skupilo, prema podacima policije, oko 380 štovatelja lika i djela. Novine su, međutim, objavile arhivske snimke na kojima je mnogo više ljudi, i objavile da ih se skupilo 7000. Zanimljive su te igre brojki, jer je recimo austrijska policija na Bleiburgu izbrojila čak 62.000 ljudi, a prema nekim hrvatskim medijima ih je bilo manje nego u Kumrovcu. Zaključak se sam nameće, policija ne zna brojiti.

A kad već obilježavamo datum, pred ravno 20 godina je Titova JNA proslavila Dan mladosti masakrom na Kapiji, ispalivšli granate na mladost Tuzle. Ubijena je 71 osoba, među kojima je bio i velik broj djece. Prosjek starosti ubijenih je bio 24 godine, a neki su još bili dječica. Time je termin “Dan mladosti” zadobio posve novi smisao.

Zaustavite Bild-Zeitung!

U dnevniku HTV-a je nakon izbora u Španjolskoj jedno deset puta s ushitom ponovljeno kako ljevica jača u toj zemlji. A izbore je odnijela desnica. Desnica je odnijela i izbore u Poljskoj. Ali nevjerojatan je navijački žar komentatora na HTV-u, koji svaki uspjeh političkih diletanata i redikula poput Syrize i Podemosa doživljavaju kao da su dobili sedmicu na lotu. Jer, kad prava ljevica dođe na vlast, svi će imati sve što požele, i nitko neće morati raditi, a kamoli vraćati dugove, sve drugo nije pravedno.

To što su zemlje s desnim vladama trenutno u svijetu u pravilu uspješne, poput Cameronove ili one Angele Merkel, dok socijalističke vlade redom plešu na rubu bankrota, je rezultat neke nepravde i greške. Jer, kako svi znamo, bar svi koji pratimo hrvatske mainstream medije, samo ljevica može donijeti napredak. Iako ne postoji primjer u današnjem svijetu koji bi to potvrdio. Napredak je vidljiv pod lijevom vladom u Grčkoj, koja je pod Tsiprasom bacila u vodu rezultate trogodišnjeg odricanja. Da smo mi sljedeća Grčka objavio je njemački tabloid Bild-Zeitung. Vladajući su pokušali ismijati Bild kao neozbiljan tabloid, koji objavljuje slike žena u toplesu, zanemarujući da je članak naslovljen “Hrvatska bi mogla postati nova Grčka” – u kojem se spominje tajno izvješće Europske komisije koje proziva Hrvatsku zbog neprovođenja reformi i teške gospodarske situacije u zemlji – prenio i sve prije nego neozbiljni Focus. Bild naglašava slab i neučinkovit nadzor nad državnim proračunom, praksu odlaska u prijevremene mirovine, izostanak mjera za poticanje gospodarstva te tromost sudova.

Vlada je potom slavodobitno objavila kako su u Bruxellesu potvrdili da takvo tajno izvješće ne postoji. Pa je prema tome Hrvatska zemlja u kojoj ekonomija cvjeta, proračunskog manjka nema, sudovi funkcioniraju, i sve ide nabolje. Grčić je ponovno ushićeno otcrvrkutao kako je investicijski tsunami već na horizontu, a Švabe nemaju pojma. Investicije su, po njemu, gotovo rekordne, jer tko ne bi želio poslovati u zemlji s najvećim porezima u EU, na koje se još plaća i reket i politička zaštita, a zauzvrat se mjesecima čeka na bilo koji “papir”, kamoli na plaćanje.

No ako ne postoji tajno, svakako postoji javno izvješće u kojem se Hrvatskoj predviđa grčki scenarij, uostalom ono je već davno objavljeno u hrvatskim medijima, kako onima koji objavljuju slike golih žena tako i u onim drugima. Po tom javnom izvješću Hrvatska je po gotovo svim pokazateljima najgora u EU, a razina rasta javnog duga je neodrživa. Ali, nećemo se valjda obazirati na to što neke žute tiskovine po Njemačkoj pišu. Njih izgleda plaća Karamarko. Ako želite znati istinu, samo istinu, i ništa osim istine, gledajte Dnevnik HTV-a – i slušajte Grčića. I ništa drugo, kamoli strani tisak.

Dnevniku HTV-a BBC dao – nulu ili jedinicu!

Karamarko izgleda ima veze i na BBC-ju, ne samo u Bildu. Ta je medijska kuća partijski bilten, poznat i kao Središnji dnevnik HTV-a, ocijenila kao predug, dosadan, i nezanimljiv, te rekla da ne zadovoljava suvremene medijske informativne standarde i da, unatoč trajanju, uopće ne sadrži bitne informacije. To je zaključak stručne analize BBC-ja koju je naručila Hrvatska radiotelevizija.

Zbog takve poražavajuće ocjene Dnevnika Programsko vijeće je u ponedjeljak zatražilo uvid u BBC-jevu analizu programskih sadržaja. Kako je naš javni TV servis tajnovitiji od CIA-e, i u javnost ne daje nikakve podatke o sebi, zasad te analize nema, a nema niti informacije koliko je BBC-ju plaćeno za tu analizu. Jer zašto bi pretplatnici trebali znati kako i na što HRT troši njihov novac, ionako morate plaćati htjeli ili ne. Doduše, taj novac su mogli i uštedjeti. Mogli su pitati i gledatelje, koji bi im zacijelo besplatno rekli to isto što i BBC, samo možda malo drugim riječima: “al ga se*ete”. Kad bi u Dnevniku puštali arhivske snimke sa sjednica Centralnog komiteta iz 1986., i govore Branka Mikulića, vjerojatno bi malo tko primijetio razliku.

Ankete braće Grimm po mjeri Rejting-efendije i – Milanke Opačić!

Po najnovijim anketama, Kolindu Grabar Kitarović podržava tek 48 posto građana, a Kim-Il Josipovića, poznatog i po nadimku Rejting-efendija, je nakon sto dana podržavalo njih 84 posto. I ne samo to, kažu da se prednost desne koalicije – predvođene HDZ-om, nad lijevoliberalnom – predvođenom SDP-om, u svibnju s travanjskih 10 posto smanjila na 4 posto. Koji su to recentni uspjesi Milanovićeve vlade koji su promijenili trend nije poznato, no nastavi li se ovaj trend, po kojem HDZ u odnosu na SDP gubi 6 posto glasova mjesečno, do izbora će SDP, po mom računu, podržavati barem 137 posto građana, nešto kao i Ivu Josipovića pred prvi krug izbora, po anketama. A za Karamarka neće glasati ni njegova novopečena supruga.
Čak su se i Vakuline vremeneske prognoze dosad pokazale pouzdanijima od IPSOS-pulsovih predizbornih. Ako je namještanje anketa savjet skupo plaćenih spin doktora i PR stručnjaka iz SAD-a i Engleske, onda ih nije trebalo ni plaćati, Balkanci su ionako najveći stručnjaci za namještanje bilo čega, od nogometnih utakmica i javnih natječaja do izlaznih anketa. Problem je jedino to što tim anketama više ne vjeruju ni u Pušćoj Bistri. Te ankete su jednostavno postale uvreda za inteligenciju birača. Uostalom, po njima je Milanka Opačić popularnija od Severine. A još nije snimila ni uradak.

“Dragi birači, vjerujete li meni ili svojim očima?”

HNS i ova koalicija zaslužuju još jedan mandat, kaže turbopopularna Anka Mrak Taritaš. Ona isto odnedavno ima video uradak, u njemu doduše nije gola, to gledatelji ipak ne bi preživjeli, ali zato nam je u Gunji prikazala svoje umijeće kreveljenja dostojno boljih glumaca u nijemim filmovima. Ona je ustvrdila da koalicija na vlasti po svojim rezultatima zaslužuje dobiti povjerenje birača i u idućem mandatu te pozvala građane da, u vezi s onim što je postigla aktualna koalicijska vlast, više vjeruju svojim očima nego tuđim riječima. Tvrdi da je za njihova mandata Hrvatska došla na put izlaska iz recesije – izvoz raste, industrijska proizvodnja raste, a HNS-ovi ministri i zastupnici u Saboru mogu, hoće, i znaju kako.

Sve skupa podsjeća na situaciju kad dođete kući, zateknete ženu u krevetu s prijateljem, pa vam ona kaže: “Dragi, vjeruješ li meni ili svojim očima?”. Da, građani obično više vjeruju svojim očima, a ne tuđim riječima. Naročito njezinim. A između onog što možemo vidjeti svojim očima i onog što ona kaže postoji razlika veća od Marijanske brazde. Što se zastupnika i ministara HNS-a tiče, vidjeli smo da mogu, znaju, i hoće. Recimo, Zmajlović zna kako sebi osigurati luksuzni apartman s jakuzijem. A Andro Vlahušić zna kako dobiti izbore u Dubrovniku unatoč pravomoćnoj presudi za korupciju. I Vesna Pusić zna naručiti vladin avion, jer čemu letjeti redovnom linijom kad su tu porezni obveznici. Općenito, HNS je stranka vrlo sposobnih ljudi koji znaju, hoće, i mogu mnogo toga. Samo što je većina toga što mogu i rade obično kažnjiva zakonom.

Muke starog udbaša – i u Münchenu i u Širokom

Večernji list je objavio srcedrapateljni članak o tužnoj sudbini šefa drugog odjela UDBA-e, zaduženog za neprijateljsku emigraciju, Ivana Lasića. On je nedavno svjedočio u Münchenu u korist svog bivšeg posilnog Perkovića. Čovjek, kažu, živi u kući na kraju sela pokraj Širokog Brijega, izoliran od zajednice, a mještani na upit o njemu ne žele govoriti ništa, samo odmahuju glavom. Kad se pita za Lasića vrijedi zavjet šutnje. Od izručenja Njemačkoj ga spašava to što je državljanin BiH, pa za njega ne važi EU uhidbeni nalog. Večernjak navodi kako je prema navodima nekadašnjih kolega Lasić bio iznimno inteligentan, odlučan i hrabar. Naročito sedamdesetih, kad je bio na čelu progona proljećara. I kasnije, kad je organizirao ubojstva suseljana u inozemstvu. A proganjao je i lokalne fratre, naročito fra Zovka.

Danas, kažu, rijetko odlazi u mjesto, u kojem nije rado viđen, a ni u crkvu ne ide. Stvarno, baš čudno da nije naročito popularan u gradu koji je pola stoljeća strahovao od njega, i čije je brojne stanovnike ni krive ni dužne poslao na robiju ili u smrt, kao šef komunističke tajne policije. Možda Širokom treba dati nekakvu nagradu za snošljivost, jer malo je mjesta u svijetu gdje bi bivši šef tajne policije mogao i dalje mirno živjeti među onima koje je do jučer nemilice proganjao. No, problem raznih lasića nije ništa što se lustracijom ne bi moglo riješiti.

Autor: Marcel Holjevac/dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Inženjerska pukovnija uspješno uspostavila prijelaz skelom i most na vježbalištu ‘Kupa’

Objavljeno

na

Objavio

Foto: MORH / J. Kopi

Na vojnom vježbalištu „Kupa“ u nedjelju, 14. listopada 2018. u sklopu združene intergranske sveobuhvatne vježbe Hrvatske vojske Velebit 18-združena snaga održan je prikaz svladavanja vodene zapreke koji je obuhvatio izlazak na vodenu zapreku, uspostavu skelskog i mostnog mjesta prijelaza te njegovo održavanje za prolaz.

Nositelj vježbe bila je Inženjerijska pukovnija uz sudjelovanje voda tenkova M84, borbenih vozila pješaštva i borbenih oklopnih vozila Patria te desetine Vojne policije, a ukupno je sudjelovalo 168 pripadnika te 14 ključnih oružnih sustava, priopćio je MORH

Demonstraciji su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević,načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov te predstavnici Nacionalne garde Minnesote, zamjenik zapovjednika NMG general bojnik Neil G. Loidolt i zamjenik načelnika J5 NMG bojnik Ryan Rossman uz brojne druge goste.

Težišna zadaća vježbovne skupine na demonstraciji bila je savladavanje rijeke Kupe s ciljem osiguranja manevra namjenske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade.

Oštećena prometna infrastruktura onemogućila je kretanje manevarskih snaga, a u području prijelaza postojala je mogućnost neprijateljskog napada. „Namjenski organizirane snage za savladavanje vodene zapreke morale su uspostaviti dva skelska mjesta prijelaza i jedno mostno mjesto prijelaza preko rijeke te osigurati prelazak vojnih snaga i tehnike“, pojasnio je zapovjednik Namjenski organiziranih snaga za svladavanja vodenih zapreka bojnik Ivica Miložić.

Prvi dočasnik NOS-a za svladavanje vodenih zapreka časnički namjesnik Dario Vukušić iznio je mogućnosti prelaza na ovaj način uspostavljenog mostnog mjesta prijelaza preko kojega u sat vremena može prijeći do 600 vozila, a omogućuje i dvosmjeran prelazak. Za potrebe prikaza svladavanja vodene zapreke u sklopu vojne vježbe Velebit 18-združena snaga uspostavljen je most dužine 93 metra sastavljen od 11 plovnih članaka.

Nakon uspješne demonstracije vojnicima se obratio ministar Krstičević: „Vidjeli smo provedbu jedne od složenijih vojnih zadaća koje mogu biti postavljene pred našu vojsku, svladavanje vodene prepreke. Vi, pripadnici inženjerijskih postrojbi, iznijeli ste jedan od zahtjevnijih dijelova provedbe ove vježbe.

Nailazak na vodenu zapreku, osiguranje položaja i koordinacija sa snagama koje svladavaju vodenu zapreku uz istovremenu zaštitu snaga korištenjem aktivnih i pasivnih mjera, zahtjeva iznimno dobro planiranje i pripremu kao i brzu reakciju i prilagodljivost”. „Danas ste pokazali svu snagu Hrvatske vojske“, kazao je ministar upućujući pohvale svim sudionicima za pokazane sposobnosti.

Čestitke je vojnicima na prikazanom u provedbi ovog dijela vježbe uputio i general zbora Mirko Šundov: “Impresioniran sam spretnošću i brzinom te koordinacijom koju ste pokazali u realizaciji ove zadaće”, kazao je načelnik.

Zapovjednik Inženjerske pukovnije brigadir Alan Srpak po završetku vježbe izrazio je zadovoljstvo uspješnom provedbom zadaća napomenuvši kako su namjenski organizirane snage koje su bile ustrojene od pontonirske, mosno-amfibijske i satnije riječnih brodova uspješno uspostavile skelsko i mostno mjesto prelaza čime je omogućen prelaz rijeke namjenskih oklopno-mehaniziranih postrojbi, a čime su među ostalim prikazali integrirano i usklađeno zajedničko djelovanje, priopćio je MORH

Foto: MORH / J. Kopi

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Dino Merlin otkazao suradnju bubnjaru

Objavljeno

na

Objavio

Bosanskohercegovački glazbenik Dino Merlin objavio je u nedjelju da je odlučio prekinuti suradnju sa svojim bubnjarom Amarom Češljarom zbog njegove izjave da bi “poslao tenk” na Hrvate koji su ovaj tjedan u Mostaru prosvjedovali protiv izbora Željka Komšića za hrvatskog predstavnika u Predsjedništvu BiH jer je izabran glasovima Bošnjaka.

“Ma tenk poslat i opleti. Ovo je ba ludilo. Nema tu glave za razgovore”, napisao je Češljar u komentaru na jednom sarajevskom portalu.

Izjavu su prenijeli svi utjecajni hrvatski mediji u BiH nakon čega je uslijedio velik broj kritika.

Dino Merlin odlučio je prekinuti suradnju s njime.

“Razočaran sam, tužan i oštro osuđujem nedavne postupke glazbenog suradnika Amara Češljara koji je svojim neumjesnim komentarima nanio nemjerljivu štetu timu profesionalaca i umjetnika koji sa mnom već nekoliko desetljeća diljem svijeta kroz glazbu propagiraju ljubav, mir i dobro”, objavio je Merlin u priopćenju za javnost.

“Svi moji suradnici dobro znaju da moji životni svjetonazori ni na koji način ne isključuju bilo koji narod ili pojedinca i da u mom timu nema mjesta onima čiji stavovi izražavaju i pozivaju na nacionalne, rasne, religijske ili bilo koje druge vrste netrpeljivosti”, istaknuo je.

“Zbog nepoštivanja osnovnih principa na kojima je zasnovano naše djelovanje, odlučio sam odmah otkazati daljnju suradnju Amaru Češljaru”, navodi Merlin.

“Ovim putem i primjerom pozivam sve nas na razumno djelovanje kako bi preuzeli odgovornost za svoje riječi i djela i bili korektivi jedni drugima u izgradnji tolerantnije budućnosti”, zaključio je Merlin.

Češljar je u subotu u dva odvojena pokušao uzmaknuti tvrdeći da je njegov stav bio odgovor nacionalistima.

“Komentar je važio za nacionaliste koji nisu dobro došli ni u jednu zemlju”, napisao je Češljar i dodao kako se u BiH ‘mnogi petljaju’ te se dodatno zapetljao objašnjavajući što je mislio pišući komentar. “Ovi koji su tu, općenito, tu zemlju ne smatraju kao svoju, a kao žive u njoj. Čast iznimkama naravno”, napisao je.

Dodao je i kako glazbenik Dino Merlin nema nikakve veze s njegovim stavom.

Tri sata kasnije se predomislio pa je u novome mailu predložio hrvatskim medijima, koji su ga nakon toga ismijali, da objave kako je njegov profil hakiran.

“Nego kako se profili zaista hakiraju možda radi situacije nije loše upravo to objaviti ako se slažete?! Česljaru hakiran profil i to je sve”, rekao je.

(Hina)

 

Udruge u Austriji tražit će zabranu koncerta Dine Merlina

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari