Pratite nas

Vijesti

Tko god dođe na Pantovčak ne može biti toliki idiot koliki je bio Mesić, niti toliko beskorisni ljigavac kao što je Josipović

Objavljeno

na

[dropcap]T[/dropcap]reba nas brinuti Hrvatska koja šuti. Koja je deset godina veleizdajnika i političkog kriminalca Mesića smatrala uspješnim predsjednikom-detuđmanizatorom. Neka Vas brine to što u RH do dan danas nema analitičnog teksta o 10 godina katastrofalne vladavine ‘velikog reformatora’ Mesića. Koji dok je bio na čelu Hrvatske primjerice nije riješio niti jedan otvoren problem sa BiH i Srbijom. i koji je u dva mandata više radio za interese Sarajeva I Haga nego Hrvatske koja ga je birala.

Hrvatski narod odavno je podijeljen. Na Sjever i Jug. Na Istočnu i Zapadnu Hrvatsku. Na ‘naprednu’ i glasnu Mesićevu ‘urbanu’  i rasističnu Hrvatsku I na radničku seljačku i nazadnu Hrvatsku – onu Hrvatsku koja šuti osim ako sa strahom ode na Thompsonov koncert.

Tradicija hrvatskog urbanog šovinizma stara više od 100 godina nikada nije zgasnula. Natpisi o Thompsonu, Tomašički I Karamarkovom HDZ-u, novim ‘crnokošuljašima’  – kao tumoru koji se širi Hrvatskom, o tome kako za njih glasuju seljaci I Herceg-Bosanci dok za Josipovića I Zokija uljuđena Hrvatska, samo su pisani dokaz hrvatskog urbanog šovinizma koji je pred hrvatski ulazak u EU podivljao.

Dok je Zoki lizao guzu Bandiću, do tada ga se nije toliko diralo. To što ga je na zadnjim izborima izabrao ‘urbani’ Zagreb to ‘europljanima’ nije nekakakv podatak. Zagreb je opet posao ksenofobna prčvarnica naciprovincijalaca I bečkih konjušara, najvećih kompleksaša u Hrvata kojima je svatko kriv; grad koji se trsi nadkulturom, a u kojem pored krvavog čovjeka koji leži na podu prođu stotine a da se nitko ne osvrne, grad u kojem je moguće da žena mrtva leži  u stanu 30 godina, grad koji bi htio biti metropola a sve došljake nastoji asimilirati u kajkavštinu I vlastitu ksenofobnost, posljednji komunistički grad u Europi, ‘tportalov’, EPH-ov I RTL-ov grad popuje o kulturi, toleranciji I urbanome.

Bandić je bio spreman za odstrijel. Jebi ga ima krive gene. Hercegovačke. Ne pripada arijevskoj klasi. O znanju jezika Mesića I SDP-ovske bratije koja nas predstavlja u EU I kojima se smije pola EU diplomacije I koji svoju neukost prikrivaju šutnjom, EPH I Pavić se nikada nisu posebno bavili. Niti je Mesić ikada bio prozvan zbog korupcije. O udbaškoj povijesti Josipovićeve obitelji se ne istražuje. Dok se Bandiću mjeri I koliko dugo kopa nos. Eto Mesićevci I Pupovci ga ne kopaju. Zato kopaju jamu nekakvoj normalnoj Hrvatskoj.

Čemu priča oko budućeg Josipovićevog protukandidata? Nema je. Tko god da dođe na Pantovčak ne može biti toliki idiot koliki je bio Mesić, niti biti toliko beskorisni (za Hrvatsku I Hrvate) ljigavac kao što je Josipović. Niti će zbog straha od kaznenog progona zbog grijeha 90-ih prodavati nacionalne interese I izdati Domovinu kako je to činio Stipe.

SDP bi mogao biti na vlasti još dvije godine (jer vlast je slasna), ali nesposobnost I sila im dolaze glave, zato već sada plaše narod Karamarkom I Vasom iako oni o svemu većinom šute jer nemaju, niti znaju što reći – oni u HDZ provode čišćenje neistomišljenika kao Tito trockista.

Bandić će uredno odglumiti Josipovićevog protukandidata, a ovaj će mu se obilato revanširati vječnim gradonačelnikovanjem u metropoli I (skoro) svi vukovi zadovoljni, a ovce…

Slijepa naša odavno je prodana I na svom ropskom I dužničkom križnom putu lagano klizi prema EU bankama na konačno kasapljenje. U tome joj ne mogu pomoći niti Josipović PravdaMan niti Kockar Linić.

No fascinacija zagrebačkih web-portala I EPH-ovih izda(n)ja nebitnim stvarima I pravljenje slona od miša šokantna je. I nekako povijesno kontradiktorna.

Postkolonijalni kompleks u Hrvata najljepše se zrcali kroz današnji zagrebački urbani fašizam – Miljenko Jergović I njemu slični samo su tužni isprdak stoljeća tlačenja ove zemlje I ovog naroda. Kako god su nekada talijanski I germanski pisci bajki, naši drevni kolonizatori, svoju finu arijevsku djecu učili da su Hrvati čudovišta koja jedu malu djecu, tako danas taj isti kompleks prebacujemo jedni drugima. Od slavenskog zapada prema istoku caruje postkolonijalni urbani rasizam. Slovencima smo svi mi balkanska neodgojena čudovišta. Dalmatinski primorci uče svoju djecu da Vlaji ‘smrde’. Tzv. Zagrepčanima prvoj I drugoj generaciji djece dotepenaca ‘smrde’ svi osim pravih Zagrepčanaca kojih gotovo više I nema. Vlajima ‘smrde’ Bosanci, Bosancima I Hercegovcima Sandžaklije I Prečanski Srbi, Srbima Rumunji I Bugari itd.

No daleko najglasniji urbani rasizam caruje u Zagrebu. Šačica dobro umreženih medijsko-tajkunskih sinekura vedri I oblači Hrvatskom od prvog dana ‘tuđmanove diktature’ kada su imali najbolji tiraž do današnjih dana. Eto toliki je ‘diktator’ bio.

Odavno već govorim kako u svakoj obitelji nije dobro tko joj je glava kuće pa tako kategorički tvrdim da niti hrvatskom narodu nije nimalo dobro da mu jedan devijantni truli grad kakav je Ze-Gej bude jedina glava države. Grad je to u kojem se nakotilo svega. Sve što je trulo u Hrvata stremi Zagrebu. I gore uzima bolje pozicije od onog dobrog što je Zagreb usisao u sebe. Grad je to koji se stidi samog sebe.

Pojam hrvatstvo njemu je pežorativ. Sve što je državničko, domoljubno, patriotsko, u njemu se doživljava kao nacionalizam.

Grad koji stenje od kompleksa i Beča i Pešte i Beograda. Zato je u njemu i danas veća vijest kad im se spomene regija, kad se neka hrvatska show-biz kurva spetlja sa srbijanskim tajkunom, kad neka beogradska baba dobije bruh nego kad Hrvatima u BiH tenk uđe u banku. Grad je to kojem je svatko kriv osim njega samog sebi.

Zato što da Vam kažem – ne obazirite se na tekstove tportala, Babića I Tomislava Klauškog. Više vas treba brinuti uspješna imputacija njihovih stavova ostatku Hrvatske. Hrvatske koja šuti. Koja je deset  godina veleizdajnika i političkog kriminalca Mesića smatrala uspješnim predsjednikom-detuđmanizatorom. Neka Vas brine to što u RH do dan danas nema analitičnog teksta o 10 godina katastrofalne vladavine ‘velikog reformatora’ Mesića. Koji dok je bio na čelu Hrvatske primjerice nije riješio niti jedan otvoren problem sa BiH i Srbijom. i koji je u dva mandata više radio za interese Sarajeva I Haga nego Hrvatske koja ga je birala.

Nažalost, Josipović ga slijedi u stopu, iako su naizgled posvađani, ali to je druga priča.

Treba Vas zabrinuti šutnja braće u Hrvatskoj koja mirno promatraju kako njihov narod u BiH nestaje, kako mu biraju i nameću predsjednika, ulaze tenkovima u banke, kako mu uskraćuju osnovna ljudska prava.

Ne treba Vas sekirati Zoki, Slavek i bratija – hrvatski problem je teži, suštinski. Oni nikad neće shvatiti da porez nije mjerilo državnosti.

Najveći hrvatski problem su nerealna očekivanja naroda koja nas uništavaju još od trabunjanja šime Đodana 90-ih, Sanaderovih obmana boljim životom I nesposobnošću pohlepnih hrvatskih političara – oni su krivi što je narod na egzistencijalnom rubu I zbog čega je pao u dužničko ropstvo. Naravno da to Zokiju i Mesiću nije problem – oni svoje milijunske hipoteke otplaćuju preko vikenda, a da ih strašni Slavek ne pita dokaz o porijeklu novca.

I da, 90-ih nitko nije pitao imamo li poreznu karticu prije nego nam je gurnuo pušku u ruke. Nitko nikada neće preispitati ulogu Stjepana Mesića u političkoj agresiji na Hrvate u BiH 90-ih godina, njegov odnos s ustašama, Bobanom, prodaju Herceg-Bosne u zamjenu za nereaktivaciju plana Z4, prodaju hrvatske Posavine, za deblokadu Dubrovnika i kao koridora za 200 000 hrvatskih Srba o kojima ćemo danas u RH samo fino jelte. Jer smo ih riješili. U velikom vojnom igrokazu koji možda možemo nazvati (samo) velikom vojnom akcijom.

Ne očekujte od urbanist rasista da prestanu biti to što jesu. Njima je to način poslovanja i bivstvovanja. Rasističnoj Hrvatskoj urbani rasizam se dobro prodaje. Mislav Bago, Miljenko Jergović, Klauški i svi ostali dotepenci njihova tipa, kompleksaši koji se urbanijoj rasističkoj okolini sa svojim velikim glavama dokazuje u punoći vlastite ružnoće. Sjebani što nisu plavih okica, vitka stasa i ze-gej krvi.

Dragi naci ze-gejovci Hrvatska koju sanjate ne postoji. Hrvatska po kojoj pljujete je gladna. Hrvatska kopa nos od očaja i pretražuje kontejnere. Ona ista koje se stidite.

Vukovarska, Vlaška, Hercegovačka i Bosanska Hrvatska. Ona ponižena koja vam je čuvala leđa. Ona ista na čijoj ste zemlji otvarali umjetne frontove da bi zaštitili vrata Zadra, Splita I prekrasnog metropolskog Ze-Geja.

Mesićevsko-Josipovski pogledi na Hrvate u i iz BiH nije samo sramota hrvatskog društva. On je samo recidiv svih zala koje su pokosile ovaj narod. Sindrom u kojem silovano dijete postaje agresor u vlastitoj kući najbolje se vidi u patologiji tportala, RTL-a, Nove i sl. Smetlište hrvatskih pseudourbanih kompleksaša najčitanije je i najgledanije smetlište u Hrvata. I to čita I ‘puši’ moj narod kojeg moram voljeti i kojeg se istovremeno stidim.
Radman za to vrijeme od javne TV stvara novi Tanjug. Isti oni koji su ne tako davno bili ujedinjeni oko stvaranja države danas se slažu s Mesićevcima, Zoranovcima, Josipovićima I sl. , kada se glasove hrvatskih državljana dijeli na vrijedne i bezvrijedne. Na prave i krive. Na naše i njihove. Traže od preostalih BiH Hrvata da padnu na koljena pred svojim ubojicama.

Hrvatska koja šuti. Ponižena, prodana, silovana Hrvatska. Pičkasta Hrvatska. Napraviš im državu, daš svoje njive za njihove, daš živote, a oni ju prodaju za dvadeset godina i krenu ti mahati poreznom karticom, socijalnim osiguranjima, pravom glasa i prijetnjom zarađenim mirovinama.

Ako Zoki dobije tumor zbog svevlasti Bandića u metropoli, SDP će puno izgubiti. Hrvatska sigurno neće. Al tumor na njihovim glavama teško će se razviti. Tumor ne ide na tumor.

dnevno.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Uhićenje Hamdije Abdića ‘Tigra’ samo alibi za pogrom hrvatskih branitelja

Objavljeno

na

Objavio

Pravi cilj pogroma hrvatskih branitelja u BiH, posebno sad nakon izricanja presude šestorci i potvrđivanja postojanja udruženog zločinačkog pothvata, je dovesti bh. Hrvate u situaciju da se nema tko pobuniti kad im konačno bude oduzimana konstitutivnost.

Nakon izricanja presude hercegbosanskoj šestorci te u iščekivanju posljedičnog pogroma hrvatskih branitelja u BiH, svjedočili smo trima slučajevima koji bi trebali pokazati navodnu nepristranost bh. pravosuđa, piše Jurica Gudelj Dnevnik.ba

Tako je na području Konjica uhićeno 13 Bošnjaka koji se sumnjiče za ratne zločine počinjene nad Srbima u toj općini, a potom i četvorica Srba za ratne zločine počinjene nad Bošnjacima Donjeg Vakufa. Jučer je, pak, u Bihaću uhićen Hamdija Abdić zvani Tigar koji se sumnjiči za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića. Da je riječ o farsi govori činjenica da nije uhićen glavni čovjek tzv. ARBiH u Bihaću, zapovjednik 5. korpusa Atif Dudaković s kojim je general Šantić sjedio prije nego što je „odveden“.

Kako se bliže božićni blagdani, a time se rapidno povećava i mogućnost uhićenja hrvatskih branitelja, čini se kako bh. pravosuđe posljednje poteze vuče kako bi kasnije moglo kazati: „vidite da nismo selektivni, ne hapsimo samo Hrvate, pa priveli smo i 13 Bošnjaka iz Konjica, četvoricu Srba iz Mrkonjić Grada, pa čak i Hamdiju Tigra“.

Perfidna je to igra bh. pravosuđa koje kontroliraju bošnjačke političko-obavještajne strukture.

Pravi cilj pogroma hrvatskih branitelja u BiH, posebno sad nakon izricanja presude šestorci i potvrđivanja postojanja udruženog zločinačkog pothvata, je dovesti bh. Hrvate u situaciju da se nema tko pobuniti kad im konačno bude oduzimana konstitutivnost.

Hrvatima se danas konstitutivnost ne može tek tako oduzeti jer još uvijek postoji veliki broj pojedinaca i organizacija koji bi se tomu žestoko usprotivili. Zbog toga se taj proces i pretvorio u mrcvarenje. No, aktiviranjem stotina optužnica protiv vojnog i političkog rukovodstva bosanskohercegovačkih Hrvata iz posljednjeg rata, doći će do novog (i posljednjeg?) vala odlaska Hrvata iz BiH.

Hrvati s razlogom ne vjeruju bh. pravosuđu koje Hrvate sudi po jednom, strožem, a Bošnjake po drugom, blažem, kaznenom zakonu. To je upravo ono što bošnjačka struktura i želi postići: njima je upravo cilj da Hrvati napuštaju BiH, a ne da im se sudi u BiH. Oni, naime, ne žele da Hrvati odsluže svoje kazne i ostanu u BiH, jer bi tako dobili stotine osoba koje bi se sutra mogle pobuniti protiv velikobošnjačke hegemonije.

Puno je pametnije, rezoniraju bošnjačke strukture, Hrvatima zaprijetiti optužnicama, neke nepravedno osuditi i time poslati poruku svima ostalima: bježite odavde dok još možete!

U cijeloj toj igri Hrvati su potpuno nespremni, ljudi su prepušteni sami sebi, te zbog nepostojanja bilo kakve strukturalne pomoći, radije biraju napuštanje BiH, nego ulazak u kafkijanske procese koji mogu skončati samo onako kako je skončao i proces Slobodana Praljka u Haagu.

Hrvati danas moraju biti organizirani i suglasni oko osnovnih problema s kojima se kao narod suočavaju u BiH: ne smije biti pregovora o konstitutivnosti vlastitoga naroda i ne smije biti kompromisa o procesuiranju branitelja.

Bosna i Hercegovina kakvu danas imamo nije onakva država kakvu želimo. Ako se Hrvati u današnjoj BiH ne osjećaju sigurno i slobodno, čemu onda služi takva BiH? Hoće li Hrvati i dalje nastaviti graditi monstruma koji jede njihove ljude, ili će se možda posvetiti zaštiti vlastitoga naroda, a o BiH neka skrbe oni koji su ju pretvorili u ono što je danas: dvije države pod jednim krovom, jedna za Srbe a druga za Bošnjake u kojoj su Hrvati očigledni višak!

Jurica Gudelj Dnevnik.ba

Hamdija Abdić Tigar uhićen zbog ubojstva generala Vlade Šantića

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

UNATOČ KIŠI: Više od tisuću studenata predalo zahtjeve i tisuće potpisa za Hrvate u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

Unatoč jakoj kiši danas je u Zagrebu na prosvjednom skupu u organizaciji hrvatskih studenata iz Hrvatske i BiH bilo prisutno više od 1 000 studenata.

Studenti s drugim građanima okupili su se u utorak 12. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića u 13 sati odakle su krenuli prema Trgu sv. Marka s glavnim transparentnom „S prijezirom odbacujemo vaše podaništvo“.

Nakon okupljanja na Markovom trgu, ispred Hrvatskog sabora, otpjevana je hrvatska himna te je održana minuta šutnje u čast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu te svim žrtvama rata.

Studenti su naglasili kako su se okupili i prije četiri godine na istom mjestu, samo nekoliko dana nakon prvostupanjske presude hercegbosanskoj šestorki, pod geslom „Još nije kasno!“. Ipak, kako su istaknuli, vlasti su zanemarivale vrlo važne činjenice, što je dovelo do smrti „čovjeka koji je s prijezirom odbacio laži, gledao na nepravdu i koji je prezirao nelogičnost i nerad dobrog dijela predstavnika njegovog naroda, za koji je na kraju i život dao!“

Studenti su uspjeli prikupiti preko 6000 potpisa za svoje zahtjeve koje su pročitali na skupu. Naglasili su kako ne žele dozvoliti da se „Hrvatska ponižava zbog sitnih interesa“ te da iznose konkretne zahtjeve kako bi se zaštitili sunarodnjaci u Bosni i Hercegovini, jer je vrijeme da dođe „do oštrog suprotstavljanja onima koji gaze ljudska, politička, ekonomska i sva ustavna prava Hrvata u Bosni i Hercegovini“.

Među potpisnicima našli su se i saborski zastupnici iz kluba zastupnika HDZ-a, Mosta, Hrasta, nezavisni zastupnici, HSS-a,  zastupnici Europskog parlamenta, generali HV-a i HVO-a, mnogi sveučilišni profesori, akademici i javni intelektualci.

Studente je u Hrvatski sabor, gdje je i službeno predana predstavka s potpisima, primilo izaslanstvo HDZ-a na čelu s Božom Ljubićem, Mosta na čelu s Božom Petrovom i drugima,  Hrasta na čelu s Hrvojem Zekanovićem, Neovisnih za Hrvatsku na čelu sa zastupnikom Željkom Glasnovićem te Ivicom Mišićem kao zastupnikom stranke Promijenimo Hrvatsku.

Na sastanku je, kako doznajemo, više puta naglašeno kako je za Hrvate u BiH važan konsenzus političkog Zagreba. Mladi su zastupnicima istaknuli kako žele da se zajedništvom nadiđe dnevna politika po pitanju Hrvata u BiH, a sudeći po podršci iz gotovo svih parlamentarnih stranaka, to su i uspjeli.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari