Pratite nas

BiH

Tko je danas na sastanku PIC-a predstavljao ravnopravne i konstitutivne Hrvate?

Objavljeno

na

Dodik je danas napustio sastanak Vijeća za implementaciju mira u BIH jer u dvorani nije bila izvješena zastava RS-a. Prema članu 3 Ustava BIH BIH je sastavljena od RS-a i FBIH te je država dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

Prema toj logici, tko je predstavljao konstitutivne narode u BIH?

Srbe Dodik, Bošnjake Džaferović. No tko je predstavljao Hrvate?

OHR i PIC, mrtvi hladni smatraju, da je posve normalno, da se ekstremno važne konzultacije i sastankci kakvi su primjerice sastanci PIC-a, Vijeća za implementaciju mira, održavaju u BIH sa predstavnicima Srba i Bošnjaka.

Bez Hrvata.

Pri tome uzurpirana mjesta Hrvata pred PIC-om predstavljaju ljudi koji Hrvate iskonski mrze.

Toliko je ponižavajuća pozicija Hrvata danas u BIH.

Samim činom PIC, koji pristaje biti tu, i dalje se praviti neutralan, kad je u pitanju Izborni zakon ili slučaj Komšić, prešutno sudjeluje, u kršenju međunarodnog prava.

Iako je upravo tu poslan da štiti međunarodno pravo.

Kako će sutra te zemlje i njihovi predstavnici bilo kog optuživati da krši neki međunarodni ugovor, ako su upravo članice PIC-a u BIH godinama mirno  promatrale slom međunarodnog prava?

Današnji sastanak PIC-a pokazuje na što su svedeni Hrvati. Činjenica je da tamo hrvatskog predstavnika bilo nije. I da u našim foteljama sjedi recimo autor ovih pasusa na portalu Safe Oručevića, piše Poskok.info:

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

Ono što je dan ranije izjavio, Komšić već sutradan pogazio

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Dan nakon što je izjavio kako njegova Demokratska fronta ulazi u vlast na federalnoj i državnoj razini da bi spriječila izmjene Izbornog zakona lider DF-a i bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić potpisao je izjavu zajedno s druga dva člana bošnjačkog bloka; predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem i SBB-a Fahdrudinom Radočićem.

U zajedničkoj izjavi kojom su utvrdili principe i prioritete djelovanja bošnjačkog bloka u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti stoji kako će prioritet SDA, SBB i DF-a biti i “neodložna implementacija svih presuda bosanskohercegovačkih i europskih sudova koje se odnose na Izborni zakon kako bi se osigurala ustavna i institucionalna ravnopravnost naroda i građana na teritoriji cijele BiH, a najkasnije do kraja 2019.godine.”

Ono što je dan ranije izjavio Komšić je pogazio već sutradan, piše Hrvatski Medijski Servis.

Pristajući supotpisati izjavu kojom svoj DF obvezuje na implementaciju izmjena Izbornog zakona Komšić, Komšić je, da se poslužimo njegovim izrazom, morao “progutati žabu” da bi svoju stranku uveo u vlast, piše HMS.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

BiH

Čović položio cvijeće i upalio svijeću na Bleiburgu

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović danas je položio cvijeće i upalio svijeću pred spomenikom povodom 74. obljetnice Bleiburške tragedije na Bleiburškom polju u Austriji, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Bleiburška tragedija jedna je od najvećih u povijesti hrvatskog naroda i zbog toga obilježavanje te tragedije uvijek aktivno prati i Hrvatski narodni sabor u Bosni i Hercegovini.

U subotu 18. svibnja, na Blajburškom polju u Austriji održava se središnja komemoracija povodom 74. godišnjice blajburške tragedije.

Pokrovitelj komemoracije je Hrvatski sabor, a supokrovitelj Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine./HMS/

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari