Connect with us

Kronika

Tko je ‘iza kulisa’ kaznio Tomislava Josića da bi ušutkao Stožer

Objavljeno

on

“U devetom mjesecu dobio sam presudu od osam mjeseci zatvora na dvije godine uvjeta. To što oni rade je ono što bi trebali raditi nekim drugima. Neki koji su pronevjerili 12. milijuna kuna, ogule krumpire i izlaze van iz zatvora”, rekao je Josić.

Tomislav Josić, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara dobio je osam mjeseci zatvora na dvije godine uvjeta zbog uništavanja dvojezičnih ploča!

Potvrdio je to sam Josić na obilježavanju pogibije 12 hrvatskih redarstvenika u Borovom selu: “U devetom mjesecu dobio sam presudu od osam mjeseci zatvora na dvije godine uvjeta. To što oni rade je ono što bi trebali raditi nekim drugima. Neki koji su pronevjerili 12. milijuna kuna, ogule krumpire i izlaze van iz zatvora”, prenosi braniteljski-portal.

Josić je naglasio da je sramotno da su oni koji su pobili ljude i koji su počinili zločine nagrađeni, dok su branitelji omalovažavani, dodajući da bi u zatvorima trebali biti neki drugi, ali i neki koji vode ovu državu.

Pogledajte u video uradku što je sve Tomislav Josić rekao.

Josićev odvjetnik Zvonimir Hodak otkrio nam je tko stoji iza kazne koju je dobio Tomislav Josić na temelju medijskih napisa.

Tomislav Josić, čelnik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara dobio je osam mjeseci zatvora koji je preinačen u dvije godine uvjetno zbog uništavanja dvojezičnih ploča. Obzirom na to da Josić nije bio raspoložen za davanje izjava upitali smo njegova odvjetnika Zvonimira Hodaka o čemu se konkretno radi u ovom slučaju. Kako nam je kazao, Josić je kažnjen zbog prvih skidanja dvojezičnih ploča, a ono što je apsurdno jest činjenica da on ploče nije skidao. “Josić je bio u masi koja je skidala ploče, ali on ih nije skidao. Bez saslušanja, dobio je kazneni nalog”, pojašnjava naš sugovornik te dodaje da su mu za to dali dvije godine uvjeta umjesto da su za ovakvu kaznu Josiću dali optužnicu te presudu. “Dali su mu dvije godine uvjeta kao da je počinio teško kazneno djelo, a za to je zaslužno vukovarsko Državno odvjetništvo i policija. Dobio je kaznu za nešto u čemu nije sudjelovao jer on je predsjednik Stožera pa je red da ga se kazni, a i drugi su slično kao on prošli”, kaže Hodak. Očito se i u Vukovaru provodi sud Partije, stav je uglednog odvjetnika koji napominje da zasluge za ovakvu kaznu ima i Državna odvjetnica koja svakodnevno putuje iz Srbije u Vukovar. josic

I članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara oglasili su se na ovu temu pa tako Vlado Iljkić u razgovoru za naš portal kaže da se u Josićevom slučaju radi o skidanju dvojezičnih ploča koje su još u rujnu skidali revoltirani branitelji. “Josić je osuđen na temelju medijskih istupa i to na kaznu od dvije godine. Mi ćemo se žaliti jer kako se nekog može kazniti na temelju medija. U Vukovaru je stanje nepodnošljivo, a ušutkati nas žele svi koji rade na tome da do ovakvog stanja dođe”, kaže Iljkić. Željko Maršić iz Stožera također je ogorčen ovom situacijom jer ono što se Josiću stavlja na teret teško je dokazivo pa ga se stoga tereti da je kao čelnik Stožera zapravo organizator skidanja ploča. “Nigdje nije vidljivo da je on to učinio. Mi smo inicijativa sastavljena od braniteljskih udruga, a Josić u skidanju ploča nije sudjelovao”, kaže Maršić. Stožer, naglašava naš sugovornik i dalje ostaje pri svojem. Ćirilica u Vukovaru postavljena je protuustavno, a pažnju valja obratiti na članak 8. Ustavnog zakona te članak 16. Ustava. “Nitko od vladajućih i njihovih pravnih stručnjaka tome se nije usprotivio, nisu pozvali na raspravu, a dobar dio tih ljudi želi nas ušutkati”, kaže Maršić.

Inače, Josić je na obilježavanju pogibije 12-orice hrvatskih redarstvenika u Borovom Selu kazao kako je u devetom mjesecu dobio presudu od osam mjeseci zatvora, koje su preinačene na dvije godine uvjeta.

-To što oni rade je ono što bi trebali raditi nekim drugima. Neki koji su pronevjerili 12 milijuna kuna, ogule krumpire i izlaze van iz zatvora – kazao je čelnik Stožera te naglasio kako je sramotno da oni koji su pobili ljude i počinili zločine budu nagrađeni, a branitelji se omalovažavaju dodajući da bi u zatvorima trebali biti neki drugi koji vode ovu državu.

IM/dnevno

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari