Pratite nas

Kronika

Tko je ‘iza kulisa’ kaznio Tomislava Josića da bi ušutkao Stožer

Objavljeno

na

“U devetom mjesecu dobio sam presudu od osam mjeseci zatvora na dvije godine uvjeta. To što oni rade je ono što bi trebali raditi nekim drugima. Neki koji su pronevjerili 12. milijuna kuna, ogule krumpire i izlaze van iz zatvora”, rekao je Josić.

Tomislav Josić, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara dobio je osam mjeseci zatvora na dvije godine uvjeta zbog uništavanja dvojezičnih ploča!

Potvrdio je to sam Josić na obilježavanju pogibije 12 hrvatskih redarstvenika u Borovom selu: “U devetom mjesecu dobio sam presudu od osam mjeseci zatvora na dvije godine uvjeta. To što oni rade je ono što bi trebali raditi nekim drugima. Neki koji su pronevjerili 12. milijuna kuna, ogule krumpire i izlaze van iz zatvora”, prenosi braniteljski-portal.

Josić je naglasio da je sramotno da su oni koji su pobili ljude i koji su počinili zločine nagrađeni, dok su branitelji omalovažavani, dodajući da bi u zatvorima trebali biti neki drugi, ali i neki koji vode ovu državu.

Pogledajte u video uradku što je sve Tomislav Josić rekao.

Josićev odvjetnik Zvonimir Hodak otkrio nam je tko stoji iza kazne koju je dobio Tomislav Josić na temelju medijskih napisa.

Tomislav Josić, čelnik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara dobio je osam mjeseci zatvora koji je preinačen u dvije godine uvjetno zbog uništavanja dvojezičnih ploča. Obzirom na to da Josić nije bio raspoložen za davanje izjava upitali smo njegova odvjetnika Zvonimira Hodaka o čemu se konkretno radi u ovom slučaju. Kako nam je kazao, Josić je kažnjen zbog prvih skidanja dvojezičnih ploča, a ono što je apsurdno jest činjenica da on ploče nije skidao. “Josić je bio u masi koja je skidala ploče, ali on ih nije skidao. Bez saslušanja, dobio je kazneni nalog”, pojašnjava naš sugovornik te dodaje da su mu za to dali dvije godine uvjeta umjesto da su za ovakvu kaznu Josiću dali optužnicu te presudu. “Dali su mu dvije godine uvjeta kao da je počinio teško kazneno djelo, a za to je zaslužno vukovarsko Državno odvjetništvo i policija. Dobio je kaznu za nešto u čemu nije sudjelovao jer on je predsjednik Stožera pa je red da ga se kazni, a i drugi su slično kao on prošli”, kaže Hodak. Očito se i u Vukovaru provodi sud Partije, stav je uglednog odvjetnika koji napominje da zasluge za ovakvu kaznu ima i Državna odvjetnica koja svakodnevno putuje iz Srbije u Vukovar. josic

I članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara oglasili su se na ovu temu pa tako Vlado Iljkić u razgovoru za naš portal kaže da se u Josićevom slučaju radi o skidanju dvojezičnih ploča koje su još u rujnu skidali revoltirani branitelji. “Josić je osuđen na temelju medijskih istupa i to na kaznu od dvije godine. Mi ćemo se žaliti jer kako se nekog može kazniti na temelju medija. U Vukovaru je stanje nepodnošljivo, a ušutkati nas žele svi koji rade na tome da do ovakvog stanja dođe”, kaže Iljkić. Željko Maršić iz Stožera također je ogorčen ovom situacijom jer ono što se Josiću stavlja na teret teško je dokazivo pa ga se stoga tereti da je kao čelnik Stožera zapravo organizator skidanja ploča. “Nigdje nije vidljivo da je on to učinio. Mi smo inicijativa sastavljena od braniteljskih udruga, a Josić u skidanju ploča nije sudjelovao”, kaže Maršić. Stožer, naglašava naš sugovornik i dalje ostaje pri svojem. Ćirilica u Vukovaru postavljena je protuustavno, a pažnju valja obratiti na članak 8. Ustavnog zakona te članak 16. Ustava. “Nitko od vladajućih i njihovih pravnih stručnjaka tome se nije usprotivio, nisu pozvali na raspravu, a dobar dio tih ljudi želi nas ušutkati”, kaže Maršić.

Inače, Josić je na obilježavanju pogibije 12-orice hrvatskih redarstvenika u Borovom Selu kazao kako je u devetom mjesecu dobio presudu od osam mjeseci zatvora, koje su preinačene na dvije godine uvjeta.

-To što oni rade je ono što bi trebali raditi nekim drugima. Neki koji su pronevjerili 12 milijuna kuna, ogule krumpire i izlaze van iz zatvora – kazao je čelnik Stožera te naglasio kako je sramotno da oni koji su pobili ljude i počinili zločine budu nagrađeni, a branitelji se omalovažavaju dodajući da bi u zatvorima trebali biti neki drugi koji vode ovu državu.

IM/dnevno

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kronika

Podignuta nova optužnica protiv Milana Bandića i drugih

Objavljeno

na

Objavio

Protiv zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića Uskok je dopunio optužnicu kojom ga tereti da je, zajedno sa svojim suradnicima, pogodovao tvrtki Petra Pripuza u dodjeli poslova zbrinjavanja otpada te izbjegao plaćanje poreza na donacije za svoju predsjedničku kampanju, čime je gradski proračun navodno oštetio za više od tri milijuna kuna, a državni proračun za više od 540 tisuća kuna.

Optužnicom se Bandića, kao gradonačelnika Zagreba, i Slobodana Ljubičića kao predsjednika Uprave trgovačkog društva Zagrebački holding d.o.o, tereti da su od listopada 2013. do svibnja 2014., po dogovoru i na traženje Petra Pripuza, predsjednika Uprave trgovačkog društva CE-ZA-R d.o.o., pogodovali pri dodjeli poslova na zbrinjavanju otpada grada Zagreba, iako je postojala mogućnost da otpad zbrine Zagrebački holding privremenim skladištenjem, razdvajanjem i sortiranjem, javljaju HRT Vijesti.

“USKOK je, nakon što je na temelju odluke Županijskog suda u Zagrebu provedena dopuna istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podignuo optužnicu protiv osmorice hrvatskih državljana M. B. (1955.), S. LJ. (1958.), P. P. (1957.), Ž. H. (1960.), I. T. (1962.), I. M. (1980.), F. Č. (1965.), M. B. (1959.) zbog počinjenja kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem, utaje poreza ili carine i poticanja na trgovanje utjecajem, navodi se, među ostalim, u priopćenju USKOK-a.

Optužnicom se prvookrivljenom M. B., kao gradonačelniku Zagreba, i drugookrivljenom S. LJ., kao predsjedniku Uprave trgovačkog društva Zagrebački holding d.o.o, čiji je jedini osnivač Grad Zagreb, stavlja na teret da su od listopada 2013. do svibnja 2014., po dogovoru i na traženje trećeokrivljenog P. P., predsjednika Uprave trgovačkog društva CE-ZA-R d.o.o., člana C.I.O.S. grupe, društvima C.I.O.S. grupe pogodovali pri dodjeli poslova na zbrinjavanju otpada Grada Zagreba, iako je postojala mogućnost da otpad zbrine Zagrebački holding privremenim skladištenjem, razdvajanjem i sortiranjem, za što je Zagrebački holding od Grada Zagreba trebao ishoditi dozvolu, koju drugookrivljeni S. LJ., prema dogovoru, nije tražio. Radi realizacije navedenog, prvookrivljeni M. B. i drugookrivljeni S. LJ. osobno ili posredstvom četvrtookrivljenog Ž. H., posebnog višeg savjetnika gradonačelnika i glavnog koordinatora za otpad Grada Zagreba, svi koristeći autoritete svojih položaja, nalagali su poduzimanje radnji radi dodjele poslova na zbrinjavanju otpada po žurnom postupku bez provedbe propisanog postupka javnog natječaja za korist društava C.I.O.S. grupe, iako je postojala mogućnost zbrinjavanja istog na drugi način. U skladu s njihovim nalozima, radi realizacije opisanog dogovora, ostali okrivljenici, i to petookrivljeni I. T., član Uprave Zagrebačkog holdinga d.o.o. koji je na temelju specijalne punomoći ovlašten zamjenjivati predsjednika Uprave, šestookrivljeni I. M., v.d. direktora Službe za nabavu u Direkciji Zagrebačkog holdinga d.o.o., sedmookrivljeni F. Č., referent nabave u Službi za nabavu Zagrebačkog holdinga d.o.o. i osmookrivljeni M. B., voditelj u Zagrebačkom holdingu d.o.o.,Podružnica Čistoća, poduzimali su naložene radnje zbrinjavanja otpada po žurnom postupku, a sve kako bi se izbjegao postupak javnog natječaja te u pregovaračkom postupku javne nabave bez prethodne objave angažiralo društva iz C.I.O.S grupe, slijedom čega su navedeni okrivljenici, prema traženju, unutar svojih ovlasti poduzimali radnje dodjele poslova na zbrinjavanju otpada po žurnom postupku bez provedbe propisanog postupka javnog natječaja za korist društava C.I.O.S. grupe, iako su svi okrivljenici bili svjesni da se uvjeti natječaja prilagođavaju dozvolama i mogućnostima društava C.I.O.S. grupe te da nisu ispunjeni zakonski razlozi za iznimnu žurnost jer se nije radilo o događajima koje javni naručitelj nije mogao predvidjeti”, stoji u priopćenju.

Milana Bandića tereti se i za primanje donacija nakon predsjedničkih izbora

U USKOK-ovu priopćenju dodaje se da se: “Prvookrivljenom M. B. na teret stavlja da je od 3. ožujka 2011. do 28. veljače 2013. u Zagrebu, vezano za izbore za predsjednika Republike Hrvatske održane 2009./2010. na kojima je bio predsjednički kandidat, u svrhu financiranja izborne promidžbe na svoje ime otvorio žiro-račun na koji je primao donacije do dana održavanja izbora 10. siječnja 2010., nakon čega je Državnom izbornom povjerenstvu Republike Hrvatske podnio završno izvješće o visini i izvoru sredstava korištenih za financiranje izborne promidžbe, nakon podnošenja spomenutog izvješća, suprotno zakonskim odredbama, na navedeni račun nastavio primati uplate fizičkih i pravnih osoba, pa je tako od 3. ožujka 2011. do 5. lipnja 2012. zaprimio uplate u ukupnom iznosu od 15.741.500,00 kuna. Uplate primljene nakon održavanja izbora se, u skladu s odredbama Zakona o porezu na dohodak, smatraju drugim dohotkom za koji je bio u obvezi podnijeti prijavu poreza na dohodak nadležnom poreznom tijelu, a što nije učinio. Na taj je način prvookrivljeni M. B. izbjegao plaćanje poreznih obveza u ukupnom iznosu od 3.714.994,00 kuna, čime je na ime neobračunatih i neplaćenih poreza državni proračun Republike Hrvatske oštetio za 542.912,50 kuna, a na ime neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza proračun Grada Zagreba je oštetio za 3.172.081,50 kuna.”

USKOK predložio spajanje postupaka

“USKOK je Županijskom sudu u Zagrebu predložio da se prema članku 25. stavku 1. točki 1. i 2. i stavku 2. Zakona o kaznenom postupku kazneni postupak u ovom kaznenom predmetu spoji s kaznenim postupkom koji se pred Županijskim sudom u Zagrebu vodi povodom optužnice ovog Ureda protiv I. okr. M. B., III. okr. P. P., V. okr. I. T., VIII. okr. M. B., IX. okr. I. B., X. okr. K. R. U., XI. okr. B. M., XII. V. B., XIII. okr. M. L., XIV. okr. Z. A. i XVIII. okr. trgovačkog društva te da se provede jedinstveni postupak s obzirom na to da je u navedenom predmetu u tijeku postupak protiv istih okrivljenika, a isto tako postoji međusobna veza i isti dokazi.”

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kronika

Zoran Erceg uzvikivao ‘Tuđman, zločinac!’ pa dobio šaku u glavu!?

Objavljeno

na

Objavio

Na ceremoniji otkrivanja spomenika bivšem predsjedniku Franji Tuđmanu, kojem je prisustvovao i državni vrh, dogodio se incident.

Na raskrižju Ulice grada Vukovara i Ulice Hrvatske bratske zajednice otkriven je spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, u organizaciji Grada Zagreba, javlja N1.

Nakon što je netko viknuo ‘Tuđman je zločinac’, došlo je do naguravanja među grupom okupljenih, a navodno je “pala” i šaka u glavu.

U zagrebačkoj policiji za N1 potvrdili su da su na ovoj svečanosti dva puta postupali zbog narušavanja javnog reda i mira i to prvi put u 15 sati, kada je prekršaj napravio muškarac rođen 1957., a koji se još nalazi na ispitivanju u policijskoj postaji.

Drugi put policija je postupila u 16 sati, kad je došlo i do fizičkog obračuna. U policiji kažu da je muškarac rođen 1959. godine trenutno u bolnici, a da u ovom slučaju još traje utvrđivanje činjenica odnosno da se tek treba rasvjetliti što se dogodilo, prenosi Tportal.

Da se radi o Zoranu Ercegu, ‘bivšem agentu KOS-a’, osobi koja se pojavljuje na braniteljskim skupovima i manifestacijama domoljubnog sadržaja doznao je Maxportal.hr

Policija i dalje pokušava utvrditi što se točno dogodilo. Više detalja policija bi trebala objaviti sutra.

Na svom Facebook profilu Erceg je najavio incident, a po svemu sudeći pokušao je organizirati i druge ljude:

U Zagrebu otkriven spomenik Franji Tuđmanu

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari