Connect with us

Kolumne

JE LI SABORNIK STAZIĆ ODAN VELIKOJ SRBIJI, JUGOSLAVIJI, PARTIJI ILI HRVATSKOJ DOMOVINI?’

Objavljeno

on

Tko je Nenad Stazić? To je pitanje koje zahtjeva odgovor? Naravno, riječ je o iritantnom političaru koji lukavo skriva svoju ideologiju. Mi danas ne znamo je li sabornik Stazić odan Velikoj Srbiji, Jugoslaviji ili Partiji, ali znamo zasigurno da nije odan hrvatskoj Domovini.

Njega čak ne otkriva ni njegovo očajno, neobično zamagljeno i kameno lice, ali ga sigurno otkrivaju njegovo ponašanje i njegove izjave. Da bi ga otkrili, moramo se vratiti u nedavnu prošlost odkad je postao desna ruka Pupovca i Milanovića. Bez obzira što oni spremaju svojim neukusnim i nepromišljenim ponašanjem, ništa neće završiti dobro za nikoga. Mržnja će zasigurno porasti jer njihove izjave su proizvod bolesnog uma. Ovoj mržnji kumuju i dva prijašnja hrvatska predsjednika, a to nama biračima pokazuje koliko razmišljamo kad donosimo političke odluke. Sloboda i dostojanstvo su dragocjeni i njih možemo sačuvati samo aktivno sudjeljujući u politiki.

Odmah moram naglasiti da sabornik Stazić razumije samo komunističku, ali ne i zapadnu demokraciju,  a to je uzrok njegovom bezobraznom i animalističkom nasilju u Saboru. Štoviše, demokratski antifašizam se razlikuje od Staljinovog ili Titovog iliti komunističkog antifašizma. Zapadni političari nisu ubijali poraženu vojsku, niti su ubijali civile – mlade žene, djecu i starce. Oni su samo osudili pojedine čelnike poražene vojske, ali nikada nije primjenjena smrtna kazna, osim jednom u Izraelu. Dakle, da je sabornik Stazić doista demokrat i humnanist, osudio bi komunistički antifašizam jer je bio utemeljen na metodam nacizma i fašizma, a sigurno je po krvoločnosti i okrutnosti bio ravan nacizmu.

Samo zvijeri su mogle zakopavati žive ljude, a to su radili komunistički antifašisti nakon okrutnog mučenja i pljačke. Slično su činili nacisti Židima u konclogorima. Komunistički antifašisti su zakopavali žive i nemoćne ljude, a nacisti su žive i nemoćne Žide gurali u plinske komore. Ta nacistička rješenja su u Hrvatskoj i Sloveniji sprovodili presvučeni četnici po naredbi druga Tita, a izvršitelji su bila hrvatska dalmatinska djeca koja su se doista pobunila protiv talijanskog i četničkog fašizma u Dalamciji, ali su ih četnici presvučeni u partizane zaveli i hrabrili u njihovim zlodjelima. Mnogi od te djece su kao odrasli ljudi postali žrtve svojih zlodjela.

Saborniku Staziću smeta ustaška, ali mu ne smeta četnička i komunistička kapa. Smeta mu usklik „Za dom spremni“ kao i usklik „U boj za narod svoj“,  ali mu ne smeta srbijanska agresija na Hrvatsku i BiH, tri puta u posljednjih sto godina. Njemu smetaju ustaše, ali mu ne smetaju četnici. Četnike je Srbija čak i amnestirala, ali nikad neću zaboraviti riječi jednog ostarjelog muslimana iz Foče koji me je odveo na most u Foči i sa suzama u očima mi ispričao kako su četnici u jednoj noći Drinu učinili krvavom. Isto tako nikada neću zaboraviti što su četnici činili u zaleđu Dalamcije u suradnji sa Talijanima. Četnici danas vladaju Srbijom, ali to ne smeta ni Staziću ni Pupovcu ni Milanoviću. Dive im se i Mesić i Josipović –  antifašisti – jer nikada nisu digli svoj glas protiv četničke amnestije. Štoviše, Pupovac im svako malo odnosi svoj izmišljotine i laži u Beograd. Zna li Pupovac čiji je sabornik i kome je odgovoran?

Međutim, nikada ih nismo čuli da je osudili četničko divljanje po BiH i Hrvatskoj jer im  smeta sve što smeta i četnicima – suverena i nezavisna Hrvatska. Oni bi najsretniji bili da se Hrvatska nazove Srbija. Za Stazića su i hrvatski branitelji ustaše jer su u početku nosili domobranske kape i crne uniforme. Tko im je oteo oružje i uniforme? Za njegove hrvatske istomišljenike HOP je bio teroristička organizacija , a Crna ruka je bila simbol mirotvorstva i pravde. Što je značila crna boja u Crvenoj Hrvatskoj ili Krajini, a sličnu boju nose i danas ortodoksni Židi. Zašto crna, a ne zelena ili plava? Da bi to otkrio, sabornik Stazić se trebao obrazovati izvan Kumrovca i čitati slobodnu literaturu.

U igru se upleo i lovac na naciste Zuroff koji je pokazao svoje pravo lice tvrdnjom da se u Srebrenici, Vukovaru ili  Škabrnji nije dogodio genocid. Očito, Zuroff nikad nije čuo da je Srbija prva u Europi riješila židsko pitanje. Nije li to razlog zašto pljuje po Hrvatima ili su možda Hrvati konkurencija Židima i civilizacijskom smislu? Ne stoje li iza ovih podvala Stazić, Pupovac i Milanović, dva predsjednika i neki književnici? Stalno se podmeće Jasenovac, ali razuman čovjek ga može prihvati tek ako to potvrdi skrivena arhiva. Zašto se skriva arhiva ako su brojke o Jasenovcu vjerodostojne? Ako se arhiva skriva od povjesnih znanstvenika, nije li logično zaključiti da se radi o lažima i podvalama.ž

Tek u novije vrijeme, otkad Milanović planira uzurpirati vlast, kod Stazića se polako nazire četništvo koje je ranije vješto i lukavo skrivao. Za njega su većina Hrvata ustaše!  Nije li to poziv četnicima da se pripreme. Neće valjda navaliti na Brivune. Međutim, agresijom na Hrvatsku, BiH i Kosovo, Srbija je najviše izgubila u ljudstvu i teritoriju,  a novom agresijom bi mogla i nestati mada uz sebe ima majčicu Rusiju.

Sam Pusić/Kamenjar.com

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari