Pratite nas

Kronika

TKO JE NERDIN IBRIĆ? Napadaču iz Zvornika 1992. Vojska Republike Srpske ubila je oca…

Objavljeno

na

Teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku počinio je 24-godišnji Nerdin Ibrić, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Napad je počinjen u vrijeme smjene u policijskoj stanici, što znači da je napadač znao kada se mijenjanju policajci i da ih tada ima najviše – naglasio je Lukač.

Nerdin Ibrić, kako saznaje ” Avaz” rođen je u Kučić Kuli kod Zvornika, gdje je i živio. Imao je godinu dana kada su pripadnici Vojske Republike Srpske sa pripadnicima zvorničke policije i paravojnih jedinica iz Srbije, njegovog oca Sejfu, zajedno sa oko 750 Bošnjaka, 1. lipnja 1992. godine odveli na Bijeli Potok. Svi su u razdoblju od pet dana ubijeni, a zatim bačeni u masovnu grobnicu, koja je pronađena prije devet godina.Ibrić je zajedno sa svojom majkom bio jedan od prvih povratnika u Kučić Kulu.

Kako saznaje Blic, Nerdin Ibrić prije tri godine počeo je puštati bradu poput pripadnika vehabijskog pokreta, a u Tuzli je imao rođaka koji se prodružio vehabijama.

Policija je potvrdila kako je napadač povezan s pokretom radikalnih islamista vehabija.

Ibrić je ubijen u pucnjavi s policijom, a istragom bi se trebalo utvrditi je li napad izveo sam ili je pak djelovao kao član organizirane terorističke skupine.

Kako pišu mediji Ibrić je pohađao srednju medicinsku školu u Zvorniku, ali je u posljednje vrijeme pokazivao čudno ponašanje te je u džamiji klanjao po vehabijskim običajima.

Pripadnici policije prippemaju pretres kuće ne bi li došli do informacija koje im mogu pomoći u istrazi.

>Opširnije>Napadač iz Zvornika je vehabija, Dodik najavio uspostavu obavještajne službe RS

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kronika

‘Angelini turisti’ u Mrkopaljskoj šumi

Objavljeno

na

Objavio

Mrkopaljska župska kronika

Više čovjek ne može ni gljive tražiti. Zaputiš se u podne šumskim putem, nedaleko ceste kad ono ‘Angelini turisti’. Sve puno “žena i djece”, bolesnih, starih, nemoćnih… (sve se vidi na fotografijama).

Oružja nema (za sada). Ali ima vojnih vreća za spavanje i pokrivki. Svidio mi se i solarni punjač za mobitele.

Baš zgodno, htio sam ih pitati gdje su ga kupili i koja je cijena. Međutim, pokazuje mi jedan, ne moj, zapovjednik spava. U podne!

Pa što to znači? Vojna taktika, noću idem, danju spavam.

Oprostite na buđenju, kažem, evo stvarno nisam znao da ste tu. I tako, postalo veselo u našemu kraju! Piše Mrkopaljska župska kronika.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

BiH

Aluminiju rok do 14 sati

Objavljeno

na

Objavio

Aluminiju, kojem zbog ogromnih dugovanja prijeti gašenje, Nezavisni operator sistema u BiH dao je rok do 14 sati da pronađe novog, odnosno alternativnog opskrbljivača električnom energijom.

U protivnom će Aluminij s prijenosne mreže isključiti noćas, točno u ponoć.

Skidanje s elektromreže imalo bi za poduzeće pogubne posljedice, s obzirom na to da bi za eventualno ponovno pokretanje ćelija trebalo razdoblje od dvije godine.

Inače, Uprava Aluminija uspjela je u nedjelju kupiti još 24 sata za život Aluminija, odnosno odgoditi ”skidanje” Aluminija s naponske mreže.

Isključenje bi, kako je rekao Direktor korporativnih komunikacija Aluminija, Darko Juka, ”značilo smrt Aluminija u roku od tri sata”.

”Nakon hlađenja tekućeg aluminija došlo bi do nesagledivih havarija, pa čak možda i do eksplozija, a da ne pričamo o ugrožavanju života naših radnika”, rekao je Juka.

Radnici su pak u nedjelju simbolično prosvjedovali kod trafostanice na Čulama te su poručili kako neće dozvoliti gašenje tvrtke.

Generalni direktor Aluminija Dražen Pandža rekao je kako pokušavaju izbjeći na sve moguće načine i našim sredstvima pokušavamo iznaći rješenje.

”Dosta je teško i neizvjesno. Ako smo kupili jedan dan, pokušat ćemo kupiti još jedan dan, ali opet ponavljam bez direktnog uključenja Vlade i nadležnih organa situacija se neće riješiti”, rekao je Pandža.

Povodom situacije u Aluminiju nisu se službeno oglasili s bilo koje razine vlasti, niti su bilo što rekli hrvatski dužnosnici u BiH. Reagirali su drugi sindikalisti poručivši kako su spremni dignuti cijelu Hercegovinu na noge, piše Bljesak.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari