Pratite nas

Kronika

TKO JE NERDIN IBRIĆ? Napadaču iz Zvornika 1992. Vojska Republike Srpske ubila je oca…

Objavljeno

na

Teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku počinio je 24-godišnji Nerdin Ibrić, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Napad je počinjen u vrijeme smjene u policijskoj stanici, što znači da je napadač znao kada se mijenjanju policajci i da ih tada ima najviše – naglasio je Lukač.

Nerdin Ibrić, kako saznaje ” Avaz” rođen je u Kučić Kuli kod Zvornika, gdje je i živio. Imao je godinu dana kada su pripadnici Vojske Republike Srpske sa pripadnicima zvorničke policije i paravojnih jedinica iz Srbije, njegovog oca Sejfu, zajedno sa oko 750 Bošnjaka, 1. lipnja 1992. godine odveli na Bijeli Potok. Svi su u razdoblju od pet dana ubijeni, a zatim bačeni u masovnu grobnicu, koja je pronađena prije devet godina.Ibrić je zajedno sa svojom majkom bio jedan od prvih povratnika u Kučić Kulu.

Kako saznaje Blic, Nerdin Ibrić prije tri godine počeo je puštati bradu poput pripadnika vehabijskog pokreta, a u Tuzli je imao rođaka koji se prodružio vehabijama.

Policija je potvrdila kako je napadač povezan s pokretom radikalnih islamista vehabija.

Ibrić je ubijen u pucnjavi s policijom, a istragom bi se trebalo utvrditi je li napad izveo sam ili je pak djelovao kao član organizirane terorističke skupine.

Kako pišu mediji Ibrić je pohađao srednju medicinsku školu u Zvorniku, ali je u posljednje vrijeme pokazivao čudno ponašanje te je u džamiji klanjao po vehabijskim običajima.

Pripadnici policije prippemaju pretres kuće ne bi li došli do informacija koje im mogu pomoći u istrazi.

>Opširnije>Napadač iz Zvornika je vehabija, Dodik najavio uspostavu obavještajne službe RS

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kronika

Karamatić upozorava hrvatske županije: Stvara se MUP BiH

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik HSS-a BiH kaže da ministri i komesari u “hrvatskim županijama” ne smiju potpisati sporazum o korištenju radio-veze između policijskih agencija u BiH, jer bi time bile prenesene nadležnosti na Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH, što vodi formiranju “MUP-a BiH”.

“To bi definitivno bio prijenos nadležnosti na Direkciju za koordinaciju policijskih tijela i mi to nemamo potrebe potpisivati. Hrvatski MUP-ovi imaju korektnu suradnju sa federalnim MUP-o, tu su stvari jasno posložene i zna se što je čija nadležnost”, kaže Karamatić, koji je i član Predsjedništva HNS-a BiH, piše Srna.

On smatra da je riječ o pokušaju pravljenja “MUP-a BiH”. “To je definitivno prenošenje ovlaštenja sa kantonalnih MUP-ova, što za nas nije prihvatljivo u ovakvom odnosu snaga. Vidimo i po posljednjim izborima i svemu što se dešava da u BiH ima svega osim iskrenosti i želje za suradnjom”, navodi Karamatić.

Na osnovu dokumenta, koji je u posjedu Srne, iz Direkcije je upućen dopis svim direktorima, komesarima i šefovima policija kojim ih poziva da sutra potpišu sporazum o korištenju radio-veze između policijskih agencija u BiH, a kao točka u dnevnom redu navodi se i analiza stanja sigurnosti u BiH.

Potpisivanje ovog sporazuma podrazumijeva uvezivanje operativnih centara policija sa Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela BiH, za što ona nema nadležnost, piše bljesak.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kronika

U 83. godini života preminuo meteorolog Milan Sijerković

Objavljeno

na

Objavio

U Hrvatskoj je u 83. godini života preminuo meteorolog Milan Sijerković. Vijest je priopćilo Hrvatsko meteorološko društvo.

“Danas nas je napustio jedan i jedini Milan Sijerković. Gledati gore prema oblacima nikada više neće biti isto”

Sijerković je bio jedno od najprepoznatljivijih televizijskih lica na ekranima u Hrvatskoj.

Na televiziji je radio 50 godina.

Njegove prognoze bile su prepoznatljive po pučkim izrekama koje su nam nerijetko tjerale osmijeh na lice.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari