Connect with us

Politički rentgen

Tko je nosio krivu odoru-uniformu?

Objavljeno

-

Zamislite srpsko-hrvatski kondominij u Štimčevoj mašti, kao ubogu državu u kojoj Pupovac i Srbi ne mogu zabraniti ZDS ni HOS? Ne mogu zabraniti Pelješki most! Ne mogu zabraniti Bradleyje, ne mogu zabraniti Rafaele, ne mogu zabraniti kreditni rejting Republike Hrvatske, ne mogu zabraniti Oluju ni Vukovar, ne mogu zabraniti Luku Modrića i Vatrene, ne mogu zabraniti gradnju stadiona na Maksimiru, ne mogu zabraniti Tomu Medveda i branitelje, ne mogu zabraniti Anušića ministra obrane, ne mogu zabraniti baš ništa! Stvarno su moćni ti Srbi, koje je „desnica“ dovela u poziciju vladajuće većine odbivši bilo kakvu suradnju s Plenkovićem i HDZ-om dok je on lider i to sam barem stotinu puta egzaktno dokazao.

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Zanimljiv naslov izvjesnog Stjepana Štimca (prvi put čuo za njega) zapljusnuo mi je mail, WhatsApp, FB i sve moguće međumrežne platforme na kojima se uopće pojavljujem. S istom žestinom, kako se Štimac obrušio na vlastitu Domovinu nazivajući je srpsko-hrvatskim kondominijem, tako su se i na mene obrušili bivši prijatelji i moji dušobriznici s desne strane i kao da mi žele kazati: „ Eto vidiš Kazo kakva je zapravo Hrvatske koju toliko ljubiš i hvališ i kakav je to HDZ na čelu s veleizdajnikom Plenkovićem, koji čini sve da Hrvatske nestane u nekom novom srpskom zagrljaju“. Namjerno! Plenković je došao poništiti Hrvatsku!

Oni koji moju Hrvatsku nazivaju srpsko-hrvatskim kondominijem i nemušto taj spin žele argumentirati već odavno ofucanim frazetinama , zapravo bi trebali navući kondom na glavu da im  bijesna „pljuvačka“ iz usta ne pada predaleko, osim ako se ne takmiče u pljuvanju udalj, pa tko dalje i jače pljune, veći je Hrvat. Baš tako! Tko jače pljune na Plenkovića, HDZ i na srpsku nacionalnu manjinu taj je veći Hrvat. Tko ih nazove većim zločincima, lopovima i kriminalcima, taj je Štimcu i desnici najmiliji Hrvat i poštenjak. I eto ti predizbornog modusa operandi. Desni viču nacionalna veleizdaja, udbaški gojenac, sin lekarke, a lijevi drž’te lopova Plenkovića i to im je, čini se, jedini predizborni program kojega uopće imaju. I pajseraš Krešo Beljak naziva Plenkovića udbašem, a jedini mu je problem što mu ne može dokazati da je iz provaljenih automobila krao auto-radije i ženske trenirke i to već u ozbiljnim punoljetnim godinama. Kada Milanović zine „gojenac“, pajseraš Beljak odmah reagira s udbaš, tako da imamo kompletnog Milanović-Beljak Plenkovića „udbaškog gojenca“. Koga je briga što dokaza nema, kao što, čini se, nikoga nije briga da provalnik u automobile, sitni kokošar i šaner, uopće može biti saborski zastupnik?

Tko je nosio krivu odoru-uniformu? Thompson, ili Brena? Za Srbe je Thompson nosio apsolutno krivu, a za Hrvate Brena je nosila krivu. Jedini je problem što Brena nije četnikinja i nije Srpkinja. Fahreta Jahić je Muslimanka! Godine 2002. boravio sam u Grudama, Hercegovina i svjedočio sam zanimljivom fenomenu. Thompson je bio apsolutno obožavano mitsko biće, no gle vraga nije to bio samo on. Lepa Brena, prvi puta nakon rata gostovala je u ustaškim Grudama? Kolona ostrašćenih obožavatelja cajki protezala se od Ljubuškog do Posušja čekajući koncert. Dakle sveopće ludilo i pitanje, je li Thompson to ikada doživio? Zamislite, u kolijevci hrvatstva, u ustaškim Grudama, gdje Pavelićeva slika i dan danas stoji u brojnim restoranima i kafićima, Lepa Brena, četnikuša, Fahreta Jahić Muslimanka,  koja je „pevala Arkanu na uvce“, doživljava svoju božansku reinkarnaciju u režiji velikih Hrvata koji su organizirali taj koncert?

Da je Brena odbila Arkana, više ne bi bila ni Brena ni Lepa!

Pogledajte kako Štimac „troluje“:

„Neki se čude nekim naizgled nelogičnim fenomenima u Hrvatskoj. Primjerice, kako četnička pevaljka Lepa Brena, koja je pevala Arkanu na uvce, može održavati koncerte u Zagrebu, a Thompsonu isključuju mikrofon u srcu Zagreba i Hrvatske, kad započne pjesmu počnu urlati kao u filmu Egzorcizam, ista ona koja s oduševljenjem intervjuira četničku pevaljku i ne prekida je i ne urla na nju kao na Thompsona, zabranjuju reprezentativcima da ga zovu na proslave, a u Puli mu i službeno zabranjuju koncerte?“

Pula jest zabranila Thompsona, ali zabranila je i cajke, što kojekakvi Štimci ne žele vidjeti. Pula je zabranila i jedno i drugo, potpuno u skladu sa svojim zakonskim ovlastima. Nije Plenković zabranio Thompsona baš nigdje, pa ni u Zagrebu niti je  Plenković isključivao mikrofon bilo kome . Osim toga, Thompson je bio daleko bliži HDZ-u u vrijeme kada je Škoro razvaljivao HDZ i Plenkovića, nego Štimčevoj desnoj advokaturi! Plenković se suvereno bavi puno važnijim stvarima za Hrvatsku od zabrana javnog nastupa Thompsonu i sličnim estradnjacima! Štimac i slični voljeli bi da je Plenković taj, voljeli bi da zabrani ZDS, no taj film nećete vidjeti. Zamislite srpsko-hrvatski kondominij u Štimčevoj mašti, kao ubogu državu u kojoj Pupovac i Srbi ne mogu zabraniti ZDS ni HOS? Ne mogu zabraniti Pelješki most! Ne mogu zabraniti Bradleyje, ne mogu zabraniti Rafaele, ne mogu zabraniti kreditni rejting Republike Hrvatske, ne mogu zabraniti Oluju ni Vukovar, ne mogu zabraniti Luku Modrića i Vatrene, ne mogu zabraniti gradnju stadiona na Maksimiru, ne mogu zabraniti Tomu Medveda i branitelje, ne mogu zabraniti Anušića ministra obrane, ne mogu zabraniti Filipovića ministra gospodarstva koji ne zna ćirilicu , ne mogu zabraniti baš ništa! Stvarno su moćni ti Srbi, koje je „desnica“ dovela u poziciju vladajuće većine odbivši bilo kakvu suradnju s Plenkovićem i HDZ-om dok je on lider i to sam barem stotinu puta egzaktno dokazao. Doveli su Pupovca u poziciju da mogu pljuvati po Srbima i Plenkoviću! Doveli su Milanovića na Pantovčak! Konačno i sam Miroslav Škoro, glazbena ikona ravna Thompsonu, to je skrušeno priznao, kao svoju najveću pogrješku.

Štimac i nadaje „troluje“ kao da od kravljeg ludila boluje.

„Vrlo jednostavno, Hrvatska kao kondominij, hrv. “suvlasništvo”, srpsko-hrvatske uprave, pritom se “srpsko” odnosi na Republiku Srbiju, a ne na gubernatora u Hrvatskoj koji je samo šef operative, nema pravo na samostalan život, nema pravo na svojevoljne odluke, nema pravo na hrvatski grb star najmanje 500 godina, s prvim bijelim poljem, nema pravo na svoje pjesme, nema pravo na tugu za svojim bližnjima, nema pravo na svoje proslave, nema pravo na svoju povijest i budućnost, nema pravo na svoje grobove, nema pravo na svoje pjevače ako su obukli hrvatsku odoru, ali ima pravo na pevaljke koje/koji su nosili četničke odore, uz ove nabrojane spomenimo i Olivera Mandića, Arkanovog šefa logistike, a tu se šmuca i kninski pevač Bajaga“.-kaže  Štef!

Čini mi se da sam prolupao, jer jednostavno ne primjećujem da su mi u slobodnoj Hrvatskoj oduzeta bilo kakva prava. Tek ako mi ovaj odgovor Štimcu netko zabrani, osjećat ću se stvarno jadno i neslobodno. No predložio bi Štimcu i drugovima poneka, ne baš tako originalna rješenja. Npr.,  umjesto da su traktoristi blokirali hrvatske ceste zbog krepanih svinja zaraženih svinjskom kugom, a nije ih zarazio niti eutanazirao Plenković, trebali su traktorima okružiti Zagrebačku Arenu i ne dozvoliti Priji da prismrdi ni blizu. Čak nisu bili potrebni ni skupocjeni traktori za tu industrijsku domoljubnu akciju. Bilo bi dovoljno i nekoliko stotina, ili tisuću domoljubnih momaka (oj Ivane pobratime mio), da svojim hrvatskim tijelima ne dozvole ni blizu Arene četničkim „pevaljkama“. Ako ništa drugo mogli su okupirati ured gradonačelnika Tomaševića, koji očito obožava cajke i dozvoljava im da nas kulturno uzdižu! Čujem da je Priju čuvao Tomaševićev pas Boško Buha! Boško Buha Prijin bodi gard!!! Hehehehehe! Bolje bi bio da je čuvao Jakuševac kao gradonačelnikov bunker!

Eto što možemo osim „lajati na mjesec“ i pljuvati po političkim oponentima – kada se već Štimac pita što možemo? Kaže Štimac da je Thompson u Hrvatskoj proganjan. Na FB-u ima 270 000 sljedbenika i jedino ga je Kolinda Grabar Kitarović nadmašila. Obogatio se na svom progonstvu! Čak su mu plaćali da ne pjeva za HSP i domoljube i on je to prihvatio! Možda Thompson voli što je proganjan, možda nikada ne bi bio to što je da nije proganjan, možda uopće ne bi bio tako dugo interesantan? Ovako je interesantan, koristan sebi i Hrvatskoj i nikada neće biti zaboravljen. Živa progonjena legenda!

Lepa Brena i Aleksandra Prijović jugosavenski su projekti u koje su uložene silne milijarde. Naš je problem što mi nismo u stanju internacionalizirati našu bogatu glazbenu i kulturološku scenu i što se libimo nastupiti u Beogradu. Nama je to odvratno, a Srbima u Hrvatskoj nije i u tome je suštinska razlika. U skupocjenim SUV-ovima u Zagrebu i diljem Hrvatske ore cajke i to veselje, uglavnom „velikim domoljubima“, ne može nitko zabraniti, pa niti Plenković. Ni Prijović, ni Brena, a ni Štimac neće i ne mogu dokinuti suverenu i samostanu Republiku Hrvatsku. Ogromna većina Hrvatica i Hrvata neće nikada biti na tulumu cajki, a Brena i Prija, od takvih osviještenih državljane naše drage Domovine ne zaslužuju baš nikakav komentar. Smeće je za svakog pametnog uvijek bilo i ostat će samo smeće!  Ili ono, svaka luda ima svoje veselja, pa tako i Stjepan Štimac! Ali što će ti veća sloboda i veselje , ako nekažnjeno pljuješ po svojoj Domovini i prvom čovjeku Države?

Kazimir Mikašek-Kazo

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari