Connect with us

Tko je pobio sve te ljude?

Published

on

Mladen Pavković:  ‘Tko je pobio sve te ljude?’, Naklada: Tiskara Rihtarić, Koprivnica, 2014.

 pavkovic knjigaU novoj knjizi Mladena Pavkovića “Tko je pobio sve te ljude?” autor, među ostalim, donosi  i oko 150 fotografija poginulih hrvatskih branitelja tijekom hrvatskog Domovinskoga rata s područja Koprivničko-križevačke županije te podsjeća na činjenicu da još nitko nije odgovarao za zločine koji su učinjeni prema tim ljudima.

Naime, ova županija nije bila na prvoj crti obrane, ali je iznimno veliki broj ljudi iz ovoga kraja dao živote u obrani slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države.

Pavković nam je otkrio i da je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) na čijem je čelu, ovu knjigu predala i kao dokaz  Državnom odvjetništvu sa zahtjevom da se 23 godine nakon početka srpske agresije na Republiku Hrvatsku pronađu i kazne oni koji su ubili sve te ljude, tim prije što ratni zločin ne zastarijeva.

Ako svaki zločin ima svog zločinca – piše autor u predgovoru- onda se s pravom postavlja pitanje – tko je pobio sve te ljude, tim prije što se neprestano proganjaju hrvatski branitelji, dok se one koji su učinili tako strašne zločine nad nevinim Hrvatima niti ne traži.

Autor je također zapazio da hrvatski sudovi i ako sude nekom od srpskih agresora onda to obične čine “u odsutnosti”, što je zapravo smiješno, da nije žalosno. Ova knjiga je stoga na neki način i “potjernica” za srpskim i inim ratnim zločincima, a jedna je u nizu o Domovinskome ratu koju je napisao Mladen Pavković pod motom – da se ne zaboravi.

kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari