Pratite nas

Komentar

TKO JE PRVI POČEO S ‘PRIZIVANJEM’ NOBELA?!

Objavljeno

na

Prekjučer ujutro, dok su još u Singapooreu trajali rukovanja, razgovori, pregovori, nagovori, dogovori i zapisnici, kao i kasnije rastanak na obostrano zadovoljstvo, objavio sam na svojem FB zidu sljedeći post na plavoj poleđini:

„SMIJEŠI LI SE NOBEL TRUMPU I KIMU? HOĆE LI OSTATI OZBILJNI?“

“Svako jutro jedna kajgana” – Komentar Antun Drndelić

Dakle, koliko mi je u ovom trenutku poznato prvi sam  na FB među mojim prijateljima za najnovije pregovarače ovaj puta svjetske klase,  „prizvao“ Nobelovu komisiju i Nobelovu nagradu – i za Trumpa i za Kima. Naravno radi se o Njihovim Ekselencijama, predsjednicima USA i Demokratske Narodne Republike Koreje (Sjeverne). Prije nekoliko trenutaka pročitao sam i izjavu predsjednika Republike Koreje ( Južne), kako je, prepričano, za uspješne pregovore potrebno predsjedniku Trumpu dodijeliti Nobelovu nagradu.

Upravo su, dok ovo pišem, kako javlja radio SUNSET, kojeg slušam, dva norveška zastupnika potvrdili da su obojica, koliko sam zapamtio, predloženi za Nobelovu nagradu.

Ako se ne pohvalim sam, nitko me drugi ne će pohvaliti, prema starom narodnom, općeljudskom i naravno piarističkom emitiranju i  mudrosti. A na samohvalu me je potaknuo upravo južnokorejski predsjednik, jer je moje mišljenje da je sjevernokorejski David s nuklearnom praćketinom stimulirao praktičnog Golijata političara Trumpa, bez fakulteta političkih znanosti i ostalih visokih učilišta slične ili iste vrste da pragmatički otkloni nuklearnu opasnost i za Istočnu Aziju i za cijeli svijet.

Ostali su ozbiljni, zasad…

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Misa za partizane bila bi zapravo svetogrđe…

Objavljeno

na

Objavio

U povodu spora o misi u Bleiburgu, bivši predsjednik države Ivo Josipović, koji ne vjeruje u Boga, kaže: “Porazno je da imamo mise za ustaške zločince. Nisam čuo da je ikada održana misa za neke od poginulih partizana, čak ni za svećenike koji su sudjelovali u NOB-u.”

Kao bezbožac, on ne razumije da su upravo po njegovim optužbama ustaša mise za “zločince” i te kako potrebne i poželjne, jer je, ako su bili zli, riječ o vrlo grešnim ljudima, za iskupljenje njihove duše i te kako se treba moliti. A mise za partizane? Koliko znam, bilo ih je, sjećam se svećenika koji su se molili “za sve žrtve rata”.

Ali što će partizanima mise kad su oni bili bezgrešni, anđeoski nedužni borci protiv fašizma kojima je dosuđen raj. I sami su se odrekli i Boga i misa u komunizmu, pa treba poštovati njihove želje i svjetonazor.

U mnogim hrvatskim selima običaj je za Božić okititi kuću grančicama bršljana koje su se zaticale u šupljine na kamenoj fasadi, na prozore i vrata, a kad bi na kući nekog komunista bio bršljan, bio je kažnjen pa i izbačen iz Partije. Stoga bi zapravo sa stajališta komunista, a Josipović je njihov baštinik, misa za partizane bila svetogrđe.

Milan Ivkošić / VL

 

Ivo J.: ‘Porazno je da imamo mise za ustaške zločince’, a za partizane nikad nisu služene

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Glasnović: Kako je moguće da je jedna, nekad državotvorna stranka kao HSS, pala na tako niske grane?

Objavljeno

na

Objavio

Priopćenje za javnost povodom prosvjeda u Samoboru, 23.03.2019.

Pozdravljam sve časne ljude koji su se odazvali na ovaj skup protiv obmane i civilizacijske sramote.

 

Kako je moguće da je jedna, nekad državotvorna stranka kao HSS, pala na tako niske grane?

HSS je danas u istom ideološkom taboru sa strankama koje vuku korijene iz crvenog fašizma i militantnog ateizma Komunističke partije. Ta partija uništila je selo i poubijala tisuće seljaka, članova i prvaka HSS-a.

Jedina seoska buna u hladnoratovskoj Europi dogodila se u Cazinskoj krajini 1950. godine, kad su seljaci digli ustanak protiv prisilne nacionalizacije i konfiskacije zemljišta.

Ustav SFRJ iz 1945. bio je utemeljen na Staljinovom Ustavu iz 1936. godine. Do te godine, više od sedam milijuna stanovnika Sovjetskog Saveza, uglavnom Ukrajinaca, umoreno je glađu. Taj genocid poznat pod nazivom Holodomor ili Gladomor, počinila je komunistička tajna policija Sovjetskog Saveza.

A današnje vodstvo HSS-a brani tu ubojitu ostavštinu?
Zbog ovih činjenica nameće se logično pitanje: Kakvi ljudi mogu podržavati takvo stranačko vodstvo?

Odgovor možda leži u ovoj izreci: „Lakše je prevariti ljude nego ih uvjeriti da su prevareni.“

Zapamtimo, bez istine i pravde pomirenje je čista iluzija. A za to je potrebna žrtva i ustrajnost.
Neka nam svima u tome pomogne dragi Bog.

S poštovanjem,
Željko Glasnović

 

Svađa Beljaka i Glasnovića: Ti si jedan lopov, baš si frajer. Aute je obijao…

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari