Connect with us

Politički rentgen

Tko je veća šaka jada? Pupovac, ili oni koji koriste Pupovca kako bi se dokazali kao Hrvatine?

Objavljeno

-

……Kakva je količina mržnje i velika hrabrost potrebna mučiti, izmasakrirati i konačno ubiti muškarce, žene i djecu žicom vezanih ruku, kako se u svojim mukama ne bi slučajno previše branili i otimali. Kakav je morbidan motiv potreban mučiti, masakrirati, pobiti, zakopati, pa onda premjestiti mrtva izmučena tijela na odlagalište smeća i životinjskih lešina……

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Ako si novinar, kolumnist ii komentator desne provenijencije, ako si iz bilo kojih razloga motiviran biti u službi oporbene desnice, ako si trkač za lajkovima i lovac jeftinog publiciteta na društvenim mrežama, dovoljno je pljunuti na Milorada Pupovca i doživjet ćeš pet minuta slave pod svjetlima reflektora. Ako nemaš politički program, a želiš biti veliki Hrvat, suverenista i domoljub, dovoljno je s Pupovcem obrisati pod da bi postao heroj na desnom političkom spektru. Pupovac postaje politički program svih programa! Kome zapravo koristi takva retorika, ako ne upravo Miloradu Pupovcu, koji je u vječitoj potrazi za ustašama u Hrvatskoj?

Milorad Pupovac zadužen je za perfidnu proizvodnju provokacija i ekscesa kao što su u Srbiji za isti posao zaduženi Vučić i Vulin! Zaduženi su sukcesivno dokazivati da su svi Hrvati genocidni ustaše u svom genetskom sklopu i da su više puta učinili genocid nad Srbima u Hrvatskoj! Nekad u Jasenovcu, a zadnji put u Domovinskom ratu, u operacijama Bljesak i Oluja! Širenje mržnje protiv Pupovca, Vučića i Vulina, zapravo je širenje mržnje protiv svih Srba na svijetu , pa onda taj „argument“ u Hrvatskoj i Srbiji nepopravljivi velikosrbi koriste za proizvodnju još veće mržnje prema Hrvatima? Ako se na tu mržnju odgovara još većom mržnjom onda su provokatori uspjeli u svom naumu!

Ta mobilizacijska mržnja prema Hrvatima i svemu Hrvatskom kulminirala je brutalnom agresijom na Hrvatsku, a zadnjih dana premlaćivanjem mladog Hrvata od strane trojice hrabrih Srba, što je kriminalističkom obradom okarakterizirano kao ubojstvo u pokušaju. Po onom poznatom srpskom modusu operandi njihove neviđene hrabrosti, tri na jednog, gotovo do smrti su zatukli Hrvata koji je samo htio čuti Škorinu pjesmu Mata. „A onda je došla devedeseta“, e to Srbi nikada ne opraštaju! Ovaj morbidan slučaj premlaćivanja nedužnog mladića mogao bi se pretvoriti u ponovno „premlaćivanje“ cijele nacije kada se za to stvore nove osvajačke okolnosti i zbog toga je potrebna konstantna proizvodnja mobilizacijske mržnje prema svemu Hrvatskom. Mržnja u konačnici proizvodi zločin!

Ako želimo odgovoriti Pupovcu kako izgleda „premlaćivanje“ Hrvatske nacije i kuda vodi smišljena proizvodnja mržnje, dovoljno je baciti pogled u blatnjavu raku iskopanu na mrciništu kraj „srpskih sela“ Pačetina i Bobote, nadomak Vukovaru. Kakva je količina mržnje i velika hrabrost potrebna mučiti, izmasakrirati i konačno ubiti muškarce, žene i djecu žicom vezanih ruku da se u svojim mukama ne bi slučajno previše branili i otimali. Kakav je morbidan motiv potreban mučiti, masakrirati, pobiti, zakopati, pa onda premjestiti mrtva izmučena tijela na odlagalište smeća i životinjskih lešina da ih se nikada ne pronađe, s namjerom prikrivanja monstruoznosti, s namjerom da se nanese vječna bol onima koji traže kosti svojih najmilijih da ih dostojno sahrane i zapale im svijeću?

Zar doista ova masovna grobnica, a ima ih još na stotine i tisuće neotkrivenih računajući i one s Križnog puta, ne govori dovoljno kuda nas vodi nagomilana mržnja? Nije li dovoljno pogledati lice premlaćenog Hrvata i njegove teške životno opasne ozljede pa dokučiti besmisao te duboke mržnje koja se kao na tekućoj traci svakodnevno proizvodi? Nama ne trebaju napumpani povijesni mitovi ni lopate za prekopavanje povijesti! Dokazi su nam pred zdravim očima danas, dokazi da mržnja uvijek uzima svoj danak u životima nedužnih.

MiIorad Pupovac i Aleksandar Vučić zapravo su šaka poraženog srpskog jada i najveća bi im uvrijeda bila da ih se potpuno ignorira i tretira kao zrak. I jedan i drugi prikrivaju monstruozne srpske zločine pa tim činom postaju suučesnici tih istih zločina. I jedan i drugi mitomanskim uveličavanjem Jasenovca proizvode mržnju prema svemu hrvatskom, što je konačno dovelo do brutalne agresije na Hrvatsku i masovnih grobnica od Bleiburga do Pačetina i Bobote! I jedan i drugi su na zalasku svojih sramotnih političkih karijera, koje su rasle na isključivosti i mržnji!

Ni jedan ni drugi uz sav svoj trud ne mogu naštetiti strateškim ili nacionalnim interesima Republike Hrvatske. Velikosrpske politike poražene su u Domovinskom ratu! Utjecaj Milorada Pupovca i njegovog SDSS-a u koaliciji sa HDZ-om je u političkom smislu apsolutno minoran i on nema ni približno političku moć koja mu se pripisuje s pozicija desnih snaga u Republici Hrvatskoj. Boris Milošević kao Pupovčeva produžena ruka u Vladi Republike Hrvatske, kao potpredsjednik Vlade bez portfelja, nema nikakav utjecaj na bilo koju stratešku odluku Vlade, bilo da se radi o borbi protiv Covida, o fiskalnoj, gospodarskoj, ekonomskoj politici, bilo da se radi o strateškim odlukama kao što je bila ova zadnja u svezi kupnje višenamjenskog borbenog zrakoplova. Ni Pupovac ni Milošević ne mogu zaustaviti rast BDP-a, ne mogu naštetiti turističkoj sezoni, ne mogu zaustaviti rast zaposlenih, rast plaća i mirovina, niti mogu odlučivati o približavanju Srbije Europskoj uniji i euroatlantskim integracijama. Jedino što mogu je proizvoditi mržnju sukcesivnim provokacijama na koje se onda upecaju ostrašćeni desničari kao Pupovčeve korisne budale!

Pupovčeva politička moć koju glorificiraju desničarski smušenjaci uz pomoć istaknutih kolumnista je toliko marginalna da mu čak ne uspijeva ishoditi zakon kojim bi se zabranio braniteljski pozdrav „Za dom spremni“ u bilo kakvoj javnoj uporabi uključujući i komemorativne svečanosti. Pupovac je notorni politički provokator niskog populističkog profila, što dokazuje njegov zadnji istup u Hrvatskom saboru kada je optužio Republiku Hrvatsku za genocid nad srpskim stanovništvom i tom prigodom napao Željka Sačića zbog zločina nad srpskim civilima u selu Gruborima, što je Pupovcu valjda generalni dokaz genocidnosti hrvatskog naroda?

Njegova je retorika uvijek ista, bez obzira bio on u oporbi ili u poziciji! Pokrenuta je lavina mrziteljskih komentara prvenstveno usmjerenih prema Andreju Plenkoviću u kojima se traži njegova politička odgovornost za neprincipijelnu srpsko-hrvatsku koaliciju! Pupovac je izmislio tu najnoviju provokaciju u tajmingu kada su trojica njegovih hrabrih Srba gotovo do smrti pretukli Hrvata zbog pjesme Mata, u trenutku kada su timovi Ministarstva branitelja locirali masovnu grobnicu kraj Pačetina i Bobote! Ovaj mizeran Pupovčev pokušaj pranja srpske savjesti i izjednačavanja krivnje, nažalost nitko u Hrvatskom saboru nije stavio u pravi kontekst podastiranjem konkretnih dokaza o srpskim zločinstvima. Umjesto dokaza dobili smo mrzilačke izmišljotine i retoričke akrobacije, kao duhovnu hranu desnice za napade na vladu Republike Hrvatske.

Koalicija HDZ-a sa SDSS-om je nužno političko zlo i ne treba dodatno elaborirati u kakvim je pragmatičnim okolnostima do toga došlo. Nažalost, u svakom slučaju veliki dio odgovornosti za ovu nužno političko zlo snose akteri na desnom političkom krilu, zbog nedostatka političke mudrosti i pravih političkih programa. Sami su stvorili pljuvačnicu u koju danas pljuju, kako bi dokazali svoje veliko hrvatstvo i domoljublje!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari