Connect with us

Komentar

Tko nije za diktatora Tita, nije demokrat

Objavljeno

-

Evo opet Ognjena Krausa sa zahtjevom da se zakonom zabrani poklič “za dom spremni” i druga ustaštva. Sada je u pomoć pozvao i SDP.

A SDP zato što s njim dijeli lijepe uspomene na komunizam i petokraku. Ako je Titova Jugoslavija bila jednako zločinačka kao i NDH, ako je diktator dao smaknuti mnogo više ljudi nego Pavelić, zašto Kraus ne zahtijeva i zakonsko kažnjavanje komunističkih simbola?

Jednom reče: “Ako se i U i ZDS i Sieg Heil mogu uspoređivati s petokrakom – ja to ne mogu prihvatiti. Nitko tko je za mene iole demokratski razvijen ne može to prihvatiti. Jasno je i to da mi stalno kada govorimo o NDH govorimo i o komunizmu. Nisu isto žrtve rasnih zakona i politički neprijatelji.”

Jesu li Titu bili opasni neprijatelji razoružani vojnici i civili stradali na križnim putevima, golootočki i starogradiški politički zatvorenici i mučenici, hrvatski domoljubi koje je Udba likvidirala u inozemstvu? I kako mu može biti sklon itko “iole demokratski razvijen” kad u njegovoj krvavoj diktaturi nije bilo ničega demokratskog?

Ali Krausu su nepodnošljivi samo ZDS i ustaše? Zašto? Pa da se Hrvatskoj, u kojoj se, uostalom, ustaštvo kažnjava, stalno nameće osjećaj grijeha, makar i nije njezin.

Piše Milan Ivkošić/Večernji List

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari