Connect with us

Vijesti

Tko o čemu, Milanović o poštenju

Objavljeno

on

…Još uvijek se čeka sudski pravorijek u slučaju Milanovićevih lopova- prijatelja koji su krali novac putem fiktivnih putnih naloga u srcu Banskih dvora, a Milanovićeva ljubimica, gradonačelnica Siska…

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Danas je Milanović na Pantovčaku primio nekakvu opskurnu udrugu koja organizira još opskurniji festival. Vijest je brzo maknuta s naslovnica! Na čelu te udruge predsjednik je primio osuđenog  Berislava Šipuša. Čudi me da mu nije dao orden za postignuća u kulturi?

I dok je u isto vrijeme novi hrvatski Tesla i genijalac Mate Rimac impresionirao predsjednicu komisije EU Ursulu von der Layen, pred najuglednijim ministrima Hrvatske vlade, Milanović se predstavlja kao pokrovitelj sitnim lopovima i kriminalcima, bivšim ministrima svoje Vlade?

Nakon Milanovićevog poziranja s Berislavom Šipušem, predsjednik je na plus 40, dodatno zakrvio s novinarom Borisom Dežulovićem koji ga je svojevremeno silno podržavao u rušenju Kolinde Grabar Kitarović. Dva Zorangutana iz istog kaveza zabavljaju hrvatsku javnost i prave se tko je pametniji, domišljatiji, lucidniji i pismeniji, kao da će Hrvatska sutra od toga imati neku neizmjernu korist. To su te dvije slike Hrvatske ili taj pakao i ponor koji nam je obožavani, desničarski predsjednik obećao. Na jednoj strani Rimac, Ursula, Plenković i ministri koji donose investicije i budućnost Hrvatske, a na drugoj strani opskurna traći baba Milanović u davanju pokroviteljstva bivšem ministru i kriminalcu Berislavu Šipušu.

Bivši ministar Berislav Šipuš osuđen na godinu dana zatvora zbog izvlačenja novca sa službenog računa ministarstva kulture. Optužen je da je oštetio državni proračun za više od 68 tisuća kuna. DORH je optužilo Šipuša da je zlorabio svoj položaj i ovlasti, jer je za osobne potrebe podizao gotovinu i koristio poslovne kreditne kartice Ministarstva kulture.

Prema USKOK-ovim tvrdnjama Šipuš je u gotovini podigao ukupno 17.800 kuna koje je beskamatno koristio, dok je privatne troškove u ugostiteljskim objektima i prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu plaćao kreditnim karticama u ukupnom iznosu od preko 64 tisuće kuna.

Suđenje Berislavu Šipušu počelo je u lipnju 2018., a on je nijekao krivnju. Inače na početku cijele te priče zbog iste stvari je optužena i Andrea Zlatar Violić, još jedna ministrica iz Milanovićevo kokošinjca, kojoj je Šipuš bio zamjenik te ju je naslijedio na čelu Ministarstva kulture kada je ona u ožujku 2015. morala dati ostavku, jer je nalaz državne revizije otkrio nepravilnosti u radu Ministarstva kulture.

Lopov naslijedio lopova! Postupak protiv njih dvoje je spajan i razdvajan, i to zbog teških zdravstvenih problema Andree Zlatar Violić zbog prekomjernog trošenja alkohola i drugih stvarčica poznatih predsjedniku Milanoviću. Na koncu im se sudi odvojeno, a njezin postupak još nije okončan. Nju se teretilo da je preko službenih kartica podizala novac koji je koristila za osobne potrebe. Od tog novaca i ona je vratila oko 159.000 kuna, no na koncu je optužena da je proračun oštetila za oko 99.000 kuna.

Još uvijek se čeka sudski pravorijek u slučaju Milanovićevih lopova- prijatelja koji su krali novac putem fiktivnih putnih naloga u srcu Banskih dvora, a Milanovićeva ljubimica, gradonačelnica Siska Ikić Baniček bez ikakve sumnje će biti prava medijska poslastica kao maskota današnjeg Pantovčaka. Ipak teško je nadmašiti Marinu Lovrić Merzel, Milanovićevu, Mesićevu i Josipovićevu sponzorušu. Što kazati o Milanovićevom poštenjaku Željku Sabi bivšem gradonačelniku Vukovara? Ili ministru Lalovcu koji tuče žene?

Pokraj ovakvih ekskluzivnih imena nije čudo da da se tu našao i bitanga Stipe Latković koji je otimanjem državnog zemljišta i bespravnom gradnjom potencijalno zaradio teške milijune kuna. Jer nije to valjda radio da bi uljepšao Vrujsku obalu? No, kako bi inače Latković donirao pare za Milanovićevu predizbornu kapanju da nije nekako zaradio? Što bi bilo da je Kolinda primila donaciju od Latkovića?
Čini se da je ovdje netko zreo za ludnicu, ali zbog ovih temperaturnih šokova ne usudim se to kazati naglas, da me ne bi posjetili oni koji su šmajserom tukli po Banskim dvorima, na krilima mržnje i huškanja protiv legitimno izabranih vlasti Republike Hrvatske.

Kada se ne daj Bože, šmajser dogodi Grmoji, ukoliko su morbidne prijetnje koje dobiva doista autentične, od poznatih pošiljatelja, vidjet ćemo hoće li on ograditi svoje dvorište ili neće? Do tada, uz osudu govora mržnje, uz osudu svake moguće prijetnje bilo kakvim likvidacijama, sklon sam vjerovati da su prijetnje Grmoji na tragu obavještajnog modusa operandi iz afere Labrador i Svastika? Doduše, Labradorovci su razotkriveni, a „svastika“ skrivena kao što će vjerojatno ostati skriveni i Grmojini pederi koji mu navodno pederski prijete. To me čudi od pedera, jer koliko mi je poznato u Mostu ima dovoljno deklariranih i tajnih pedera koji su se spremni pederski ponašati i time se ponositi! Ponose se time što su Orepić i Petrov onako pederski srušili Karamarka i isto to pokušali s Plenkovićem!? Zašto Karamarka? Pa Karamarko je bio demokršćani, protivnik pederluka i mentalnog komunizma? Ma njima je svejedno, Karamarko ili Plenković! HDZ im je velika meta jer ih guši! Od HDZ-a ne mogu rasti ni odrasti! Da im se nisu smilovali Raspudići nestali bi odavno s političke scene?

Ipak, istina je i istraživanjem je dokazano da od 100 procesuiranih pedofila, njih 77% dolazi iz redova homoseksualaca. Eto, Grmoja je ipak bar u nečemu u pravu! Ali, ako je tako, možda skrivenih pedofila ima i pod mostom?

Kazimir Mikašek-Kazo

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari