Connect with us

Politički rentgen

Tko se boji pobjedničkog HDZ-a?

Objavljeno

on

…Od te činjenice, od te projekcije pobjedničke slike Hrvatske ledi se krv u žilama oporbenjacima, trolovima, spin doktorima, mrziteljima, nevjernicima, mentalnim komunistima, anarhistima udbodesničarima i kojekakvim antifašističkim l(j)igama!…

 Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Pred Vladom Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem i Nacionalnim stožerom civilne zaštite na čelu s Davorom Božinovićem kojega je imenovala Vlada, povijesna je zadaća. Preuzeli su etičku, moralnu i političku odgovornost za zdravlje svakog državljana Republike Hrvatske, preuzeli su odgovornost za zdravlje nacije. Nema veće odgovornosti od brige za zdravlje pojedinca i nacije, to je prvorazredno pitanje, pa su s toga razumljive sve silne emocije koje se lome oko tog pitanja, od onih pozitivnih, koji rad Vlade i Stožera ocjenjuju vrlo  pozitivno, do onih kritizera koji pitanje elementarnog zdravlja pretvaraju u puko populističko politikantstvo, što se sve više pretvara u otvorenu mržnju koja dominira društvenim mrežama.

U nedostatku vjerodostojnog političkog streljiva, u trenutku kada se Vladu Republike Hrvatske ne može objektivno kritizirati za pad BDP-a, za pad kupovne moći, za rast nezaposlenosti i općenito za pad ekonomije i gospodarstva, jer Vlada nije izazvala bolest i izmislila koronu zbog koje je došlo do pada globalnog svjetskog gospodarstva, udružena oporba naciljala je istaknute osobe kao simbole uspješne borbe za zdravlje nacije.

Gospođa Alemka Markotić, koja je po mom skromnom mišljenju već trebala biti proglašena heroinom i osobom desetljeća u Republici Hrvatskoj, što bi ona bez sumnje u svojoj poslovičnoj skromnosti vjerojatno odbila delegirajući te lovorike na sve medicinske sestre i sve medicinske radnike u Hrvatskoj, postala je meta najnižih strasti gubitničkih politika. Kao što je u Republici Hrvatskoj na vrlo efikasan način pobijeđena korona u prvom proljetnom valu, a ta je pobjeda osigurala kakvu takvu uspješnost turističke sezone, nakon što je HDZ premoćno pobijedio na redovnim parlamentarnim izborima, tako će korona bez ikakve sumnje biti potučena do nogu za nekoliko mjeseci, što u redovima impotentne oporbe izaziva pravu paniku i nevjerojatnu količinu jala i mržnje koja se slijeva u komentarima na društvenim mrežama.

Jedna uspješna liječnica, jedna deklarirana praktična vjernica, zbog činjenice da je svjedočila svoju vjeru na misnom slavlju posvećenom blaženom Alojziju Stepincu, postala je u Republici Hrvatskoj vještica broj jedan za javno spaljivanje na Trgu Svetog Marka. Prekoredno cijepljenje njene majke samo je puki izgovor za ovaj orkestrirani progon. Mržnja koja isijava je tako snažna da bi je najradije  raščetvorili kao Matiju Gubca! Sramotni napadi na majku gospođe Markotić otišli su tako daleko da se zbog „prekorednog“ cijepljenja njene stare i bolesne majke u 85. godini života traži ostavka istaknute liječnice koja je na neki način postala pozitivan simbol nacije. Sramotno je zapravo što majka Alemke Markotić nije bila nulti cijepljeni pacijent, jer bi se tim činim štitilo zdravlje Alemke Markotić,  prve među jednakima u borbi protiv ove bolesti. Tim činom bila bi zaštićena i majka ugledne i važne liječnice od moguće zaraze od vlastite kćeri koja je svaki dan petnaestak sati boravila u središtu prave oluje okružena milijardama čestica korona virusa. Na prvoj crti!

Nemam namjeru sricati hvalospjeve Alemki Markotić zbog njene odgovornosti, etičke, moralne i liječničke dužnosti brinuti se o zdravlju pojedinaca i nacije, ali činjenica je da je do sada to činila vrlo uspješno i efikasno, uključujući i sjajnu verbalnu komunikaciju s javnošću ostavljajući dojam da je osoba kojoj se doista može vjerovati. Isto tako je činjenica da će na kraju ove tužne balade Alemka Markotić biti pobjednica zajedno s cijelom Hrvatskom.

Od te činjenice, od te projekcije pobjedničke slike Hrvatske ledi se krv u žilama oporbenjacima, trolovima, spin doktorima, mrziteljima, nevjernicima, mentalnim komunistima, anarhistima udbodesničarima i kojekakvim antifašističkim l(j)igama! Ta slika pobjedničke Hrvatske i pobjedničkog HDZ-a koja nam je pred očima u percepciji budućnosti, tjera ih u očaj najsirovijih strasti, tjera ih na škrgut zubima na dnu veleizdajničkog Danteovog pakla, tjera ih na konačno samoubojstvo koje u pravilu ubija svakog ortodoksnog mrzitelja kad-tad. U ovoj slici oholosti i sajma taština , kada se udružena oporba pretvorila u suce i egzekutore, nema ništa nevino niti politički legitimno! U ovoj slici se vidi prijezir poraženih pred pobjednikom, ova slika dokazuje da će vam jalnici u Hrvatskoj oprostiti sve osim uspjeha i pobjede.

Vlada Republike Hrvatske na čelu sa sinom „vojne lekarke“, na čelu s „Bruxellskim ćatom“, s indignacijom je odbila svaku mogućnost smjene doktorice Alemke Markotić i svaku mogućnost ostavke Stožera civilne zaštite. Vlada Republike Hrvatske stala je u zaštitu kompetentne struke, stala je u zaštitu vrijedne znanstvenice i praktične vjernice, stala je u zaštitu svih onih koji su riskirajući svoje zdravlje i svoje živote bili i ostali na prvoj crti u borbi protiv ove smrtonosne bolesti. U ovoj slici Hrvatske, u središtu ugroza koje su nas snašle, nema ništa važnije od stabilne i kompetentne Vlade i oči nacije uperene su s pouzdanjem u tu veliku sliku. Tko se boji pobjedničkog HDZ-a čiji predsjednik štiti ljudski i moralni integritet uglednih znanstvenika koji su dio HDZ-ovog demokršćanskog identiteta.

Marko Perković Thompson, junak Domovinskog rata s prve crte, koji je s usklikom „Za dom spremni“ na usnama i srcu branio prag svoga doma u Čavoglavama na  simboličnom pragu Hrvatske, rješenjem DORHA-a oslobođen je svake optužbe da je svojom pjesmom narušavao javni red i mir. Svi oni koji optužuju Andreja Plenkovića da kontrolira pravosuđe neka se pogledaju u ogledalo i upitaju se o kakvoj se to kontroli pravosuđa radi? Jer, ako Plenković kontrolira pravosuđe, vjerojatno ga je kontrolirao i u slučaju Marka Perkovića Thompsona!? Koliko je meni poznato HOS-ova ploča s njihovim autentičnim, zakonom dozvoljenim grbom još uvijek stoji u javnom prostoru i nema nikavih naznaka, osim škrguta zubi antifašističke l(j)ige, da će to znakovlje iz Domovinskog rata biti zabranjeno u mandatu ove Vlade Republike Hrvatske. Tko se boji pobjedničke stranke koja poštuje umjetničke i ljudske slobode?

Hrvatska će pobijediti sve ugroze, a HDZ će vjerojatno nastaviti svoj pobjednički niz kroz uspješnu borbu protiv korone i kroz uspješnu obnovu potresom pogođenih krajeva. Na tom putu trebaju izbjegavati poteze koji im nanose percepcijsku štetu. Ta spoznaja kod udružene oporbe izaziva strah, konsternaciju i nemoć, uslijed čega iz dana u dan svojim opstrukcijama čine vlastito samoubojstvo iz zasjede. Što je mržnja jača, recipročno je strah od pobjedničkog HDZ-a sve veći. Oni koji sanjaju i priželjkuju poraz HDZ-a i oni unutar i izvan stranke, oni koji vođeni nekontroliranom mržnjom žele nestanak te državotvorne stranke s političke scene, više je nego razvidno u svom snu sanjaju neki nemogući film. Bilo bi im bolje da se probude iz tog ružnog sna i kompromisno sagledaju političku realnost za dobrobit Hrvatske.

Kazimir Mikašek-Kazo

 

 

 

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari