Connect with us

Zanimljivosti

Tko se cijepi, besplatno pivo

Objavljeno

on

Brojne države i privatni donatori prikupili su gotovo 2 milijarde i 400 tisuća dolara za globalni program COVAX koji cjepivo čini dostupnijim siromašnijim zemljama.

Istodobno, sve one zemlje koje imaju dovoljno cjepiva, potiču na cijepljenje kako bi se što prije zaštitilo stanovništvo. Američki predsjednik to čini – besplatnim pivom.

Američki predsjednik Joe Biden ima za cilj procijepljenost stanovnika od 70% i to do 4. srpnja, Dana neovisnosti. U pomoć mu je pristigao i renomirani proizvođač piva koji nudi pivo na svoj račun za sve koji se cijepe.

– Cijepite se i popijte pivo. Besplatno pivo za sve starije od 21 godinu da proslavimo neovisnost od virusa!, kazao je predsjednik Biden.

Oko 63% odraslih Amerikanaca primilo je barem jednu dozu cjepiva, no cijepljenje se usporilo. Diljem svijeta mnogi zato pribjegavaju raznim trikovima. Kako bi se iskoristilo cjepivo, u Hong Kongu nude slobodan dan za svaku dozu onima koji ga još nisu primili, a takvih je mnogo. Tu je i primamljiva lutrija samo za cijepljene.

Od 15. lipnja u Francuskoj će se moći cijepiti i mladi od 12 do 18 godina. Ta je odluka donesena na sastanku vijeća za obranu zemlje. Francuska želi što prije natrag u normalan život.

– Za samo nekoliko dana prijeći ćemo na drugu fazu plana progresivnog ponovnog otvaranja koji smo razradili, i to od 9. lipnja. Nedavno smo uspjeli ponovno otvoriti terase, skratiti policijski sat i počet ćemo se vraćati u život kakav smo vodili, rekao je Emmanuel Macron, predsjednik Francuske.

Utrku s vremenom vodi Japan koji je za 50 dana domaćin Olimpijskih igara, a cijepljeno je manje od 3% stanovništva. Zabrinuta je i javnost i stručnjaci. Vlast pak najavljuje ubrzano cijepljenje i visoke mjere zaštite, prenosi HRT.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari