Connect with us

Politički rentgen

Tko se kome gadi na političkoj i medijskoj sceni u Hrvatskoj?

Objavljeno

on

…Andrej Plenković, kako mi se čini, nema baš nikakve potrebe da mu se bilo tko iz oporbe gadi ili sviđa, bez obzira što je Zoran Milanović neformalno na čelu ujedinjene lijeve i desne oporbe, a u tu ulogu ga je promovirao upravo Miroslav Škoro. Politike Andreja Plenkovića ne spadaju u kategoriju gađenja ili sviđanja,…

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Bezbroj je dokaza da se novinaru plaćeničke, protuhadezeovske N1 televizije gospodinu Hrvoju Krešiću Andrej Plenković i HDZ više nego gade, isto onako kako mu se javno gadila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na zgražanje svekolike javnosti. Svojim gađenjem i sofisticiranim agitpropom, Hrvoje Krešić se stavio rame uz rame s tv voditeljem, kojemu ne treba spominjati ni ime, a koji je izmislio Miroslava Škoru kao udarni malj protiv Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima, a sve s ciljem da dekapitacijom predsjednice s Pantovčaka, iz Banskih dvora maknu Andreja Plenkovića i vladajući HDZ.

Taj dobro smišljeni scenarij, neki su prozreli tek sada, a neki su na to upozoravali od trenutka pojave estradnog maga na političkoj sceni, ali to je manje važno! Važno je da danas i ptice na grani znaju tko je bio i ostao Miroslav Škoro, koji sada, ostavljen na ulici kao pas lutalica, bez ključeva središnjice vlastite stranke, perfidno šalje „rukoljubive“ poruke ne bili se „minhausenski“ za vlastitu kosu izvukao iz vlastitog blata kroz koje sam sebe valja.

Izjava Andreja Plenkovića o Miroslavu Škori i Domovinskom pokretu, koju je komentirao Plenkovićev „obožavatelj“ Hrvoje Krešić, od milja mi poznat kao King Kong s N1 televizije, odiše laganom dozom tužnog cinizma, no ono što je bitno, ne može biti istinitija nego što to jest. Dakle, jedina politička ostavština Miroslava Škore, političara, zabavljača, glumca, iluzioniste ili nama nekog nepoznatog zanimanja, jest Zoran Milanović kao predsjednik Republike Hrvatske na Pantovčaku, a Kolinda Grabar Kitarović u „buđaku“! Bez Miroslava Škore i onih koji „debelo“ stoje iza te specijalne operacije, Zoran Milanović, ili King Kong, Krešićev dvojnik s Pantovčaka, nikada ne bi ni iz aviona vidio to sveto Tuđmanovo brdo. A da ne bude Tuđmanovo, pobrinuo se Milanović svojim prvim predsjedničkim gafom nad gafovima, sklanjanjem svih bista hrvatskih velikana s Pantovčaka, da mu ne kvare doručak u podne kada dolazi na posao!

Plenković: Jedina Škorina ostavština – Milanovićeva pobjeda na predsjedničkim izborima

Andrej Plenković, kako mi se čini, nema baš nikakve potrebe da mu se bilo tko iz oporbe gadi ili sviđa, bez obzira što je Zoran Milanović neformalno na čelu ujedinjene lijeve i desne oporbe, a u tu ulogu ga je promovirao upravo Miroslav Škoro.

Politike Andreja Plenkovića ne spadaju u kategoriju gađenja ili sviđanja, a ono što osobno mogu primijetiti kao analitičar, njegove politike su sušta razlika od politika njegovih rušitelja pod palicom dva King Konga. Na netoleranciju, uglavnom odgovara benevolentnim ignoriranjem protkanim laganim cinizmom i to je najbolja taktika!

Vladajući HDZ danas ima vrlo komotnu situaciju s jasnom percepcijom vladanja do redovnih parlamentarnih izbora. Bez ikakve političke trgovine što podmeću „veliki novinari“ u kontekstu kojekakvih žetončića, HDZ ima u rezervi najmanje osam ruku u Hrvatskom saboru i to poglavito onih kojima u ovom političkom tajmingu ne pada na pamet rušiti HDZ i Andreja Plenkovića, jer time bi dekapitirali sami sebe i više nikada ne bi vidjeli Hrvatski sabor. Osim toga, tko im garantira da nakon eventualnog rušenja Plenkovića, vlast ponovo neće osvojiti Plenković?

Sva recentna matematika govori da bi se upravo to dogodilo. Dakle Plenković nema nikakvu potrebu da mu se bilo tko gadi, da mu se bilo tko sviđa ili da se bilo kome dodvorava neprincipijelnom političkom trgovinom.

Na njemu je da analitički i s žalošću promatra raspad lijeve i desne političke strane s nadom da će i te politike doći k pameti i promijeniti tešku retorike kako bi stvarale kompromise, a ne razdor u hrvatskom društvu. Teza o „gađenju“ Hrvoja Krešića potpuno je promašena teza, a njegov komentar zapravo otkriva tko se tu kome zapravo gadi i tko si u toj opsesivnoj mržnji ne može pomoći? Ili tko je plaćen da mu se netko gadi?

U Domovinskom pokretu, koji prolazi kroz teška iskušenja zahvaljujući iznenadnom odlasku Miroslava Škore, sazrijeva sve više svijest da politike sukoba, razdora i ucjena, koje je inicirao Škoro nisu bile plodonosne, nego naprotiv, potpuno kontraproduktivne. Politika rušenja Kolinde Grabar Kitarović, kada su slijepo vjerovali Škori da će time srušiti i Plenkovića, dolaze na naplatu i samo racionalnom promjenom političkih taktika Domovinski pokret može kako tako opstati na političkom tržištu. Gadi li se kome Domovinski pokret ili ne gadi, potpuno je irelevantno u ovom trenutku?

Ali Hrvoje Krešić to ne govori zbog ovog trenutka, nego zbog trenutka budućnosti u kojoj HDZ po njegovom ukusu ne bi smio ni milimetra skrenuti udesno, jer to bi bila smrt za njegovu zeleno-lijevu agendu.

U sve svoje gađenje Krešić je upakirao i slike marginalnih provokatora kakav je „Hitlerov brk“ Skejo, predstavljajući ih kao neku silu koja utječe na HDZ-ovu biračku bazu uz obvezno štivo domaće zadaće o pozdravu Za dom spremni. On unaprijed zna, da će Hrvatska postati „ustaška“, ako Plenković makar i milimetar skrene udesno ma što to značilo. O pozdravu Za dom spremni u javnom prostoru i o zakonskom sankcioniranju tog pozdrava kada se radi o čistim provokacijama, vrlo dobro je zborio drugi čovjek u Hrvatskoj ministar Tomo Medved na Mirogoju.

Čak i Hrvoje Krešić, onako nostalgično udaren Medvedovim pristupom, priznaje da se tu neće ništa promijeniti i da neće doći do drastične zakonske zabrane HOS-ovog pozdrava s njihovih insignija iz Domovinskog rata. Pod tim insignijama stvorena je slobodna, parlamentarna i demokratska Republika Hrvatska koju priznaje i uvažava cijeli svijet! Samo onima kojima se gadi HOS i Domovinski rat, mogu se gaditi HOS-ove insignije, kao što se meni gade marginalci koji te simbole koriste radi notornih političkih provokacija.

Ti marginalci, nemaju ama baš nikakav utjecaj na HDZ-ovu biračku bazu.

Eto, toliko o tome tko se kome gadi, uz napomenu da nisam primijetio iz posljednje izjave da se Plenkoviću bilo tko gadi, ili da mu se netko osobito sviđa!? Čak ni Hrvoje Krešić! Gdje bi bila Hrvatska danas kada bi se politike po Krešićevom vodile na platformama gađenja ili sviđanja?

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR