Connect with us

Politički rentgen

‘Tko sije mržnju žanje Oluju’

Objavljeno

on

…Istina o Jasenovcu, istina o NOB-u, istina o Bleiburgu prvorazredna su politička i znanstvena pitanja u kontekstu zaštite nacionalnih interesa Republike Hrvatske. Rješenja su nam na dohvat ruke i potrebno je…

 

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Nema većeg dokaza od ove Ćosićevske demagogije koju snishodljivo „pomiriteljski“ Vučić šalje javnosti, da nam je u Hrvatskoj uvijek potrebno biti „Za dom spremni“. „Za dom spremni“ braniti i obraniti čast i obraz nacije i domovine, na svim političkim, medijskim, kulturološkim i povijesnim platformama uključujući i prvu crtu bojišnice, ako to ponovo bude potrebno, zadaća je svakog nacionalno osviještenog političkog Hrvata.

Notorni Gebelsovski falsifikat „Dara iz Jasenovca“, u kojega je Vučićeva propagandna „mašinerija“ ulupala milijune eura, doživio je na međunarodnoj pozornici filmske kritike neviđeni fijasko.

Umjesto Oscara za umjetnost, dobit će Oscara za umjetnost laganja, dobit će Oscara za umjetnost proizvodnje mobilizacijske mržnje prema svemu što diše Hrvatski, pa kada Vučić prijeti da će taj monstruozni falsifikat pogledati „vascela“ Srbija, kristalno je jasno za koje je namjene taj uradak uopće stvoren. Uradak je stvoren i namijenjen prvenstveno domaćoj publici u Srbiju za izazivanje novog tsunamija mržnje.

Nove milijune eura Srbija će ulupati u Kusturičin film o Kozaračkoj djeci iz čega je razvidno da proizvodnja mržnje i falsifikata ne prestaje. Kusturičin film o Kozaračkoj djeci šlag je na tortu filma „Dnevnik Dijane Budisavljević“ za kojega filmski kritičari službenog Beograda kažu da nije dovoljno popljuvao Alojzija Stepinca!

Bez hranidbenog lanca mržnje prema Hrvatskoj Vučić i službeni Beograd jednostavno ne znaju funkcionirati, bez tog pogonskog goriva Vučić bi odavno bio „pokojni“ premijer Srbije. Ta mobilizacijska mržnja, koja traje i trajat će dok nas bude, zapravo je tiha strateška priprema za neku novu moguću agresiju na Republiku Hrvatsku, ako to međunarodne okolnosti ponovo dozvole. Ta strateška mobilizacijska mržnja treba se preliti na srpsku nacionalnu manjinu u Republici Hrvatskoj s ulogom svojevrsne pete kolone, s kojom su računali svi „memorandumski sanuovci“, a ispirač mozga koji će ih pretvoriti u velikosrpsko topovsko meso, ponovo će im biti neki novi maspok psihijatar Jovan Rašković.

Kada oni koji su uvijek bili „Za dom nespremni“, bacaju HOS-ovu posmrtnu ploču na smetlište povijesti, kada lamentiraju o „slučajnoj državi sa slučajnim narodom“ iz pozicije na strateškom brdu Pantovčaku, dok ostavljaju svoju vojsku na vjetrometini usred proslava najvećih hrvatskih pobjeda, dok glumataju vrhovno zapovjedništvo nad OSRH, dok iz Tuđmanovih dvora miču Tuđmana i sve velikane hrvatske povijesti, kristalno je jasno da prešutno Vučiću daju vjetar u jedra za razbuktavanje još veće mržnje prema Hrvatskoj, jer eto čak i njen predsjednik tvrdi da Hrvatska zapravo postoji samo slučajno.

Službeni Zagreb ima najveću moguću političku odgovornost odgovoriti na ovaj smišljeni novi val mržnje prema Republici Hrvatskoj, a to se može jedino istinom. Povijesno-znanstvenom istinom o stvarnim zločinima koji su se dogodili u radnom logoru Jasenovac od 1941.-1948. može se slomiti taj velikosrpski monstruozni agitprop. Istinom o Domovinskom ratu, veličanstvenim filmom o Vukovaru koji bi u režiji Mela Gibsona bio potencijalni dobitnik Oscara za istinu, istinom o razularenim četničkim hordama koje su pjevale „bit će mesa klat ćemo Hrvate“, a nakon pjesme su se vrijedno bacili na klanje, istinom koju ne treba izmišljati pokraj ogromne količine vjerodostojnih zapisa kamerom! Istinom treba tući mrzitelje, jer istina je najbolji lijek i najučinkovitija diplomatska nota. Ako smo „Za dom spremni“ kada to zatreba u svakoj sekundi, onda bi još više trebali biti „Za istinu spremni“!

Istina o Jasenovcu, istina o NOB-u, istina o Bleiburgu prvorazredna su politička i znanstvena pitanja u kontekstu zaštite nacionalnih interesa Republike Hrvatske. Rješenja su nam na dohvat ruke i potrebno je samo malo političke volje i puno nacionalne ljubavi da se stvari stave u logične povijesne kontekste bez ikakvog uljepšavanja ili obrnuto. Uskoro ističe mandat ravnatelju Spomen područja Jasenovac i to je prigoda da se za novog ravnatelja imenuje prof.dr.sc. Josipa Jurčevića koji je doktorirao upravo na toj temi.

Za njegovog pomoćnika treba predložiti sjajnog povjesničara i istraživača Igora Vukića, hrvatskog državljana srpskog podrijetla koji je već do sada, potpuno vaninstitucionalno dao ogroman doprinos otkrivanju istine o logoru Jasenovac. Međunarodni forenzički tim za istraživanje Jasenovca mogao bi vrlo uspješno organizirati i voditi prof.dr.sc. Dragan Primorac. Memorijalni centar Jasenovac, umjesto centra za širenje lažne povijesti trebalo bi pretvoriti u katedru istine sa najvišim međunarodnim znanstvenim kredibilitetom.
Dok se to ne dogodi, ipak za svaki slučaj moramo biti „Za dom spremni“, nasuprot zveckanju mržnjom iz Srbije i još jednom poručiti mrziteljima. Tko sije mržnju žanje Oluju!

Kazimir Mikašek-Kazo

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari