Pratite nas

Reagiranja

TKO SU VUKOVARSKI TERORISTI?

Objavljeno

na

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara upozorava hrvatsku javnost na monstruozne pojave unutar DORH RH te pojedinih policijskih službi Hrvatske.

Članove SOHV, roditelje i djecu poginulih i nestalih branitelja, dragovoljce i branitelje domovinskog rata, vojnike,dočasnike i časnike HV , zbog ljepljenja naljepnica s hrvatskom zastavom preko protuustavnih i protuzakonitih dvopisanih ploča, na zahtjev DORH –a ispituju i obrađuju pripadnici Službe terorizma – MUP RH.

Vas iz medija molimo da istražite i pratite ovu skandaloznu pojavu. Tko su naredbodavci ovakvog agresivnog postupanja?

SOHV neće stati u razotkrivanju tih bjesomučnika i zahtijevanju primjerene kazne. Službenim, pismenim putem, tražimo reakciju:

  • Predsjednice Republike Hrvatske,
  • saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost,
  • saborskog Odbora za ratne veterane,
  • saborskog Odbora za ljudska prava,
  • Vijeća za civilni nadzor obavještajnih službi,
  • Pučkog pravobranitelja
  • Izvjestit ćemo HHO, i sva veleposlanstva u RH.

Mentalni komunisti su pokušali i pokušavaju, izazvati kaos u Vukovaru i Hrvatskoj.

SOHV je pročitao namjeru i ostao strpljiv u obrani zakonitosti i nacionalnih interesa Hrvatske , trpeći uvrede, poniženja, progone, te brutalno licemjerje institucija. No, nikome nećemo dopustiti da nas kvalificira teroristima.

Ovih dana svjedočimo pozivima na spaljivanje 100% invalida, svjedočimo barbarskom nasrtaju na dragovoljce i branitelje Domovinskog rata.
Samozvani četnici na čelu Srbije mirno gledaju paljenje hrvatske zastave pred državnim institucijama Srbije.
Pilote nam pred nosom obrađuju strane obavještajne službe.
Državni sustav podrivaju gospodarski, demografski, medijski i politički teroristi a Ostojićeva bratija teroriste traži među roditeljima i djecom poginulih, među dragovoljcima i braniteljima domovinskog rata.
Pozivamo vlast da zauvijek prestane s namjernim sijanjem kaosa.
Ništa ne može sakriti njihova nedjela, nijedan namjerno izazvani kaos ne može prikriti jad i bijedu ove i ovakvih politika.
Svim ljudima dobre volje, u ove Velike dane, želimo Božji blagoslov u borbi za bolju i pravedniju Hrvatsku.

[ad id=”68099″]

S vjerom u Boga i hrvatski narod.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Predsjednica: Država koja ne može omogućiti presudu u primjerenom roku ima ozbiljan problem

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u nedjelju je na svom facebook profilu poručila da država koja “nije u stanju stvoriti uvjete da se presuda za brutalno nasilje nad ženom donese u primjerenom roku” ima ozbiljan problem.

“Država koja nije u stanju stvoriti uvjete da se presuda za brutalno nasilje nad ženom donese u primjerenom roku i u kojoj ne postoje zaštitni mehanizmi da se spriječi manipuliranje proceduralnim pravilima, ima ozbiljan problem.

I ne, ovo nije pritisak na pravosuđe, nego izraz ogorčenja žene i majke”, poručila je predsjednica Republike, aludirajući na slučaj nasilnika Darka Kovačevića, zvanog Daruvarac, koji je pretukao i teško ozlijedio 18-godišnju Zadranku, a na slobodu je pušten zbog isteka maksimalnog pritvorskog roka od šest mjeseci.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković ranije je u nedjelju zbog tog slučaja razgovarao s predsjednicima zadarskih sudova i državnog odvjetništva te je najavio i izmjene Zakona o kaznenom postupku te implementaciju novih direktiva EU kako bi se u sličnim slučajevima ubuduće “unaprijedili pravni okviri”.

Kovačević koji je ljetos brutalno pretukao 18-godišnju djevojku u petak je izašao na slobodu nakon što se njegovi branitelji nisu pojavili na sudskom ročištu pa nije bilo uvjeta za održavanje rasprave, a istekao je i maksimalni rok od šest mjeseci zadržavanja u pritvoru. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

MUP: Navode o ‘protjerivanju stotine migranata’ odlučno odbacujemo

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski MUP oglasio se vezano uz objavljenu snimku nevladine organizacije Border Violence Monitoring o navodnom “protjerivanju” nezakonitih migranata iz Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu.

Priopćenje MUP-a prenosimo u cijelosti:

“Kao i u prijašnjim slučajevima kada je postojala mogućnost provjere, Ministarstvo unutarnjih poslova RH provjerilo je lokacije na kojoj je nastala snimka, kao i postupanja hrvatske policije. Utvrđeno je da se radi o zakonitom postupanju hrvatske policije na samoj graničnoj crti s Bosnom i Hercegovinom, a na području Policijske uprave ličko-senjske.

Ne radi se o „protjerivanju stotina migranata u BiH“ već o postupanju hrvatske policije na samoj graničnoj crti na zelenoj granici i primjeni instituta odvraćanja. Institut odvraćanja je propisan člankom 13. Zakonika o schengenskim granicama i primjenjiv je na područje između dva granična prijelaza otvorena za međunarodni promet, u ovom slučaju između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Radi se o zakonitoj mjeri koju na raspolaganju imaju granične policije europskih država i primjenjuju ga prema osobama koje nezakonito, mimo graničnih prijelaza, pokušavaju ući na njihov teritorij.

Naglašavamo bitnu razliku između instituta „odvraćanja“ koji je propisan spomenutim Zakonikom o schengenskim granicama i “protjerivanja” koje je propisano Zakonom o strancima, a o čemu se u ovom slučaju ne radi.

Još jednom ističemo, da hrvatska policija postupa isključivo u skladu sa pozitivnim propisima uz uvažavanje svih visokih standarda temeljnih ljudskih prava i navode o „protjerivanju stotine migranata“ odlučno odbacujemo”, kažu iz MUP-a.

“Nekontroliran ulazak većeg broja osoba u Republiku Hrvatsku istu bi pretvorio u hot spot što Ministarstvo unutarnjih poslova ni u kom slučaju neće dopustiti već ćemo u zaštiti državne granice koristiti sve mjere i mehanizme koji su nam na raspolaganju temeljem nacionalnog i EU zakonodavstva. Pritom, pokušaj nezakonitog ulaska većeg broja osoba u Republiku Hrvatsku nameće i pitanje njihovog nekontroliranog izlaska iz Bosne i Hercegovine.

Još jednom apeliramo na sve organizacije. Ukoliko je cilj bilo koje nevladine organizacije ispitati postupanje hrvatske policije tada o relevantnim saznanjima policiju treba obavijestiti bez odgode, a kako bi se žurno mogle provesti sve mjere sukladno pravilima kriminalističke struke. Sve ostalo smatramo otvaranjem prostora za manipulacije i krivo interpretiranje okolnosti bilo kojeg događaja.

Sve dostupne informacije o mogućim navedenim optužbama o eventualnoj primjeni sile nad migrantima ili činjenju kaznenih djela na štetu migranata ovo Ministarstvo u svakom pojedinom slučaju pomno provjerava. Do sada u niti jednom slučaju nije utvrđeno da su policijski službenici prema migrantima prekoračili primjenu ovlasti.

Napore koje hrvatska policija ulaže u sprječavanju ilegalnih i sekundarnih migracija i način na koji nadzire i štiti svoju granicu, a koja je ujedno i najduža vanjska granica Europske unije, na tragu su zaključaka relevantnih tijela Europske unije i prepoznati od strane članica EU koje su krajnje odredište ekonomskih migranata, a koje upravo zbog efikasnog rada hrvatske policije nisu izložene većem migrantskom priljevu.

Hrvatska policija ostaje ustrajna u zaštiti državne i EU granice, kao i u očuvanju sigurnosti svih hrvatskih i EU građana”, poručuje hrvatski MUP.

 

MUP apelira na organizacije: Informirajte migrante o pravilima zakonitog ulaska u RH

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari