Connect with us

U potrazi za Istinom

Tko ubija bosanskohercegovačku istinu?

Objavljeno

on

Laž i nepravda ubojita su sredstva sa kojima se agresira na hrvatski narod u trodjelnoj dvoentitetskoj Bosni i Hercegovini s ciljem da se srami svoje prošlosti, te pod teretom srama da bi se lakše odrekao svog nacionalnog identiteta kojeg je legalno i legitimno branio u građansko konfesionalnom beha sukobu. Proizvođači laži i ubojice istine, razbijači pravednosti i okupatori slobode, u Bosni i Hercegovini čine to kako bi Hrvatima oduzeli pravo na otpor prisilnoj asimilaciji, stvaranja nove, bošnjačke nacije. Uvijek a napose u slojevitim društvima, nesređenih maeđunacionalni i međuvjerskih odnosa, kakvo je bosanskohercegovačko, laž je talibanska ubojica istine. A kada se ubije istina njene ubojice kreću u ubijanje čovjeka. Zapravo to im i jest cilj, ubiti istinu da bi si uzeli pravo na ubitstvo čovjeka.

http://img.dnevno.ba/data/2013/7/25/87682/1_mudzahedini.jpg

Ulazeći u suvremeno političko stanje u Bosni i Hercegovini ulazi se, zapravo, u veliko i nemirno more sa nešto malo otoka i otočića po kojima se vidi i poznaje stara slika multi šarene prijeratne bosansko hercegovačke stvarnosti. To su mali spomenici staroj Bosni, a koji su na žestokom udaru politički valova koji zapljuskuju i valjaju, te sve više potapaju tu zemlju, koja je nekoć cijela bila jedan šareni otok na svjetskom političkom moru. Danas gotovo da ga više i nema, poglavito ga nema u onom prijeratnom šarenilu ni velićini. Sada je tu nepoznat broj otoka i otočića u jednoj boji, a oni šareni smanjeni i prepolovljeni olujom rata koji je preko njih prošao i cunamijski ih opustošio. Kako god je rat opustošio Bosnu i Hercegovinu ništa manje je ne pustoši ni laž i progon istine.

Sve se radi na tomu da se nacionalna i vjerska slika Bosne izmijeni i promijeni u tolikoj mjeri poslije koje ne će biti povratka na staro. Jer i kada je oružje zašutjelo, u Bosni i Hercegovini rat je nastavljen. Ne ubija čovjeka samo oružje, ubija ga nepravda, nesigurnost, diskriminacija, laž, manjak ili apsolutni nedostatak slobode. Sve su to mirnodopska oružja koja se koriste u, daytonskim zidom, podijeljenoj Bosni i Hercegovini, zemlji u kojoj su svi ratovali protiv svih. A što se ćini i danas.

Pucanjem u istinu nastoji se ubiti čovjeka, odnosno pucanjem u čovjeka želi se ubiti istina zaustavljenog rata. Ništa nije uplašilo zločince i počinitelje zločina, planere i pokretače, rata kao što ih plaši otkrivanje istine. Stoga i jest danas, pored pojedinca iz gubitničkog hrvatskog naroda kojem je u Daytonu oduzeto sve, u Bosni i Hercegovini na talibansko džihadskom udaru istina. Sve se ćini da trajno ostane zakopana, ili otkrivena samo onoliko koliko to odgovara njenim ubojicama.

Prisvojivši vlast nad medijima kao oblikovateljima javnog mijenja, propagatorima laži i širiteljima mržnje, obučeni u pobjedničke odore nacionalni vojski koje su im izborile entitete, Srbima Republika srpska i Muslimanima Federacija Bosne i Hercegovine, ubojice istine neometano šire laž o beha prošlosti, na kojoj uz svjetsku šutnju grade budućnost te bezbudućnosne zemlje. Progonitelji i ubojice beha istine mirnodopski su zločinci, s posljedicama tog zločina ravnog svim ratnim zločincima. A zapravo mirnodopski beha zločinci su, gotovo, svi oni ratni koji danas slobodno hodaju neslobodnom Bosnom i Hercegovinom. Oni su bili vladari rata, i danas vladari beha primirja. Vladari laži i talibani istine.

Bužim

http://reprezent.ba/files.php?file=dole_213458203.jpgTo su ratni i mirnodopski politički tajkuni koji su uspjeli privatizirati beha istinu, a time i Bosnu i Hercegovinu, koja je zbog zločinačke tajkunizacije danas „ni na nebu ni na zemlji“. Moglo bi se reći u njihovim džepovima i krvavim zločinačkim rukama. Takvo stanje plodno je tlo za rast svake vrste terorizma, napose onog radikalno islamskog džihadizma koji ubrzano mijenja, ne samo sliku Bosne i Hercegovine, već i svijeta u cijelini. Ubijanje beha istine dio je džihadskog terorizma. Istinom oružja koju demonstriraju brutalnostima odrubljivanja glava  zapadnjacima, munjevitom brzinom šire etnički i vjerski čiste muslimanski islamske prostore. Uz pomoć iz entitetskih ogranaka u Bosni i Hercegovini (Gornja Maoča) koji su također sto posto čisti muslimansko islamski, što im je omogućavalo dvadesetogodišnje ubijanje beha istine, džihadisti su započeli globalni svjetski sukob vjera i civilizacija. Novačenjem džihadista Bosna i Hercegovina je time, u stotoj godišnjici početka Prvog svjetskog rata, opet postala, u europskim granicama, prostor sa kojeg je počeo Svjetski sukob vjera i civilizacija, kultura i svijetova.

Sve je to posljedica laži koja je dio mentalnog sklopa političkog beha društva, u kojem su odgajani ti vjerski islamski fanatici koji ratuju danas po Bliskom istoku, a to iskustvo sutra će prenijeti u Bosnu i Hercegovinu i dalje u Europu. Jasan znak kako su laž u kojoj su odgajani i rasli, i oružje iste razorne moći, te da se mir ne postiže samo zatišjem oružja. Potrebno je, naime, zbog istinskog i pravednog  mira koji nema alternativu nigdje a napose u slojevitoj Bosni i Hercegovini, da zašuti i oružje i laž. Šutnja oružja i laži otvara putove tako potrebite istine. A putevi istine su desetljećima, gotovo u svakom  periodu beha duge i krvave povijesti, zatrpavani i neprohodni, i stoga rat u Bosni i Hercegovini traje. I trajat će sve dok istina ne pobijedi

Tamo gdje je istina pobjednik tamo nema ni ratni pobjednika ni pobijeđeni, nema malobrojniji i brojniji, nema jači ni slabiji, nema potplačeni ni tlačitelja. Suvremenost Bosne i Hercegovine bez pobjednika i pobijeđenih temelj je njene mirne  budućnosti, i  jamac jednakosti i ravnopravnosti, suverenosti i konstitutivnosti, svih njenih nacionalnih i vjerskih razlika. Za takvu Bosnu i Hercegovinu jednako će se boriti, i braniti je, sve tri njena naroda. Njihovoj obrani ne će trebati pomoć ni mudžahedina, ni vehabija, ni talibana, ni džihadista, dakako ni turski sto milijuna vojnika ni njihovi ratni brodova. Da bi se došlo do te zajedničke polazišne točke, do beha istine koju će priznati sva tri njena naroda, do istine koja nema alternativu, potrebno je progoniti i kažnjavati sve njene ubojice, na naćin kako se kažnjavaju i progone i ratni zločinci. Nema razlike između ubojica istine i ratni ubojica. Jer tko ubija beha istinu on ubija i Bosnu i Hercegovinu, a tko ubija Bosnu i Hercegovinu on ubija i čovjeka.

Vinko Đotlo/hrvatski-fokus

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari