Todorić uputio priopćenje: ‘Sve što sam izgradio ostavljam državi’

Zakon o postupku izvanredne uprave u tvrtkama od sistemskog značaja objavljen je u Narodnim novinama i danas stupa na snagu. Agrokor je uputio priopćenje u kojem stoji da je aktivirao Zakon o sistemskim tvrtkama.

Cijenjene kolege, zaposlenici Agrokor koncerna, poslovni suradnici, partneri, uvažena javnosti,

želim vas obavijestiti kako je Uprava Agrokora, sa mnom na čelu, pokrenula proces aktivacije Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku. Navedenu odluku donosim u uvjerenju kako je to u najboljem interesu za svakog pojedinog zaposlenika, partnera, dobavljača, svih drugih dionika te cjelokupnog gospodarstva. Iskreno se zahvaljujem svim zaposlenicima, bliskim suradnicima i partnerima s kojima sam izgradio najznačajniju tvrtku u povijesti Republike Hrvatske. Svih sam ovih godina, pa i u posljednjim izrazito izazovnim trenucima, davao svoj maksimum kako bi osigurali stabilnost kompanije, kako bi sačuvali preko 60 tisuća radnih mjesta te osigurali opstojnost i prosperitet čitavog Agrokor koncerna. Još jednom pozivam sve one koji mogu doprinijeti da Agrokor nesmetano nastavi s radom, da se sačuvaju radna mjesta i da se omogući daljnji razvoj, da učine sve u svojoj moći da se to i ostvari. Četrdeset godina sebe uložio sam u izgradnju cijele Hrvatske i regije, stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi, stoji u priopćenju Ivice Todorića, predsjednika Agrokor koncerna.

Trgovački sud zaprimio prijedlog za izvanrednom upravom

Informaciju o tome potvrdio je i Trgovački sud u Zagrebu kazavši da je prijedlog stigao 15,45. Zaprimljen je prijedlog za pokretanje postupka izvanredne uprave u odnosu na društvo Agrokor d.d. Po podnesenom prijedlogu postupat će sudac kojem je predmet dodijeljen u rad, primjenom mjerodavnih odredaba propisa RH, navodi se između ostalog u priopćenju Suda.

Vlada RH i Ministarstvo gospodarstva zaprimili su obavijest Trgovačkog suda u Zagrebu o podnesenom prijedlogu za otvaranje  postupka izvanredne uprave Agrokora. Vlada ističe da će sve odluke donijeti u zakonskom roku, a sukladno Zakonu o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku te da će o svim odlukama izvijestiti javnost.

Otkazani letovi jugoslavenskog zrakoplova SOKO G-2 Galeb iznad Pule

U zračnoj luci Pula otkazani su najavljeni trenažni letovi jugoslavenskog zrakoplova SOKO G-2 Galeb koji su se od vikenda pa sve do 18. veljače trebali odvijati nad Pulom. Imali su sve potrebne dozvole, ali sve je otkazano zbog brojnih negodovanja.

Imali su sve potrebne dozvole, ali sve je otkazano zbog negodovanja braniteljskih udruga, a i zrakoplov je imao kvar pa jučer nije ni mogao letjeti. Kazao je to direktor pulske Zračne luke Svemir Radmilo, za JutarnjiList

– Ovaj zrakoplov nije letio, a otkazani su i drugi planirani letovi zbog toga jer ima kvar i ne može poletjeti. Osim toga, zrakoplov JNA-a bude neke loše uspomene, kazao je Radmilo.

Do zrakoplova i vlasnika Ede i njegove ekipe na samom se aerodromu nije moglo doći piše Jutarnji, a  tajanstveni vlasnik, koji nije htio govoriti ništa za medije, samo je rekao „Nemam komentara“.

Ono što je poznato je da zrakoplov danas napušta Pulu, a riječ je o avionu koji se vrlo često koristio za školovanje vojnih pilota u bivšoj državi.

Jutarnji doznaje da je član slovenskog avijatičkog kluba Aquila Air Adventures te da je avion već duže vrijeme u vlasništvu tajanstvenog Ede, ali i da ima više starih aviona u svom „voznom parku“.

Slovenski jugonostalgičari lete iznad Pule!?

Ured predsjednice odbacio Radeljićeve tvrdnje

Ured predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović u subotu je odbacio tvrdnje njezina bivšeg savjetnika za unutarnju politiku Mate Radeljića da je srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću predsjednica obećala da neće koristiti termine ‘velikosrpska agresija’ ili ‘genocid u Srebrenici’, poručivši da je ispod svake razine ponovno odgovarati na pitanja oko kojih nema nikakve dvojbe.

“Ispod svake razine je ponovno odgovarati na pitanja oko kojih ne postoji nikakva dvojba. Ono što se dogodilo 90-tih godina bila je agresija na Hrvatsku u ime velikosrpske politike, a zločin u Srebrenici je i Međunarodni sud utvrdio kao genocid i nitko dobronamjeran to ne dovodi u pitanje”, izjavila je glasnogovornica Ureda predsjednice Ivana Crnić na upit medija o izjavi Mate Radeljića.

On je za RTL izjavio da je predsjednica Vučiću dala obećanje da neće koristiti termine “velikosrpska agresija” i “genocid u Srebrenici”.

RTL je pitao Radeljića na koga je predsjednica mislila kada je danas, odgovarajući na pitanja novinara o izjavi koju je svojedobno dala da je „Za dom spremni” povijesni hrvatski pozdrav, rekla da je pogriješila i to zato što joj je to više puta rekao netko od njezinih savjetnika.

“Ispada da je predsjednica bila nekakva marioneta svojih savjetnika. Ne znam na koga je mislila i bilo bi lijepo da je kazala na koga misli”, kazao je Radeljić za RTL.

Potom je postavio pitanje je li joj netko od njezinih savjetnika rekao da nakon posjeta Aleksandra Vučića da nalog da se ni u jednom njezinom javnom obraćanju i ni u jednom govoru ne smije spomenuti pojam velikosrpske agresije niti genocida u Srebrenici.

“Osobno mi je nakon posjeta Aleksandra Vučića kazala da ne želi više da se ni u jednom obraćanju koristi termin velikosrpske agresije ili genocida u Srebrenici jer je to obećala Aleksandru Vučiću. Neka to sada demantira i svali na svoje savjetnike”, kazao je Radeljić.

Ustvrdio je da predsjednica niti u jednom svom govoru nakon posjeta predsjednika Srbije Vučića Hrvatskoj nije spominjala te termine. No, u međuvremenu su neki mediji istražujući došli do zaključka da to nije istina i da je predsjednica govorila ‘velikosrpska agresija’.