Connect with us

Komentar

Tomac: Ivo Josipović odlučio do kraja ići na prljavu kampanju jer bez prljave kampanje nema šanse na predstojećim izborima

Objavljeno

-

Profesor Zdravko Tomac komentirao je za narod.hr dosadašnji tijek pretkampanje predsjedničkih kandidata istaknuvši kako je samo Ivo Josipović dosad vodio prljavu kampanju te kako drugi kandidati nisu išli u prljavu kampanju, eventualno su preblago odgovarali na lažne napade Ive Josipovića.

“Mislim da će Josipović nastaviti s prljavom kampanjom i da će morati i Kolinda i Kujundžić oštrije odgovoriti i parirati takvoj prljavoj kampanji”, ocijenio je Tomac.

“Najprije bih rekao da su predsjednički kandidati bili u različitim fazama pretkampanje. Ivo Josipović je više od šest mjeseci u kampanji i koristi cijeli svoj predsjednički aparat i državne novce. Opet je lagao gledajući narodu u oči da on nije u kampanji, a iz zrakoplova se vidi da jest tako”, ocijenio je Tomac dodavši kako se Kolinda Grabar-Kitarović uključila u kampanju mnogo kasnije od njega, zatim i Milan Kujundžić, a ovi ostali kandidati nisu se još uopće priključili kampanji.

Josipović je zlouporabio svoje predsjedničke ovlasti i svaki dan je barem 15 puta na televizijama u kampanji

“Kandidati su u različitim položajima, Ivo Josipović je zlouporabio svoje predsjedničke ovlasti i svaki dan je barem 15 puta na televizijama u kampanji i svu svoju dužnost predsjednika zloupotrebljava isključivo za sebe i svoju kampanju”, rekao je Tomac.

“Ivo Josipović je od početka krenuo u prljavu kampanju, on je taj koji stvara političku kaljužu, koji lažno optužuje, podvaljuje, osobito Kolindi Grabar-Kitarović. Od rečenice ‘Ima slike, nema tona’, pa do plana ‘Barbika’, koji je njegov plan u kojem on sustavno pokušava Kolindu Grabar-Kitarović prikazati kao osobu koja ništa ne zna, koja je lijepa plavuša, koja nema tona. No, kada je gđa. Kitarović na promotivnom skupu svog predsjedničkog programa progovorila, pokazalo se ne samo da ima lijepu sliku već još bolji ton”, istaknuo je Tomac.

“To je još više iritiralo Josipovića i on nastavlja sa svakodnevnim uvredama. On je njezin program sa svoje uobražene visine prokomentirao s tri riječi: ‘Ne zna. Neće. Ne može’. S time je okarakterizirao svoj petogodišnji mandat u kojem je pokazao da ne zna voditi državu jer stanje u državi na kraju njegovog mandata je katastrofalno u cjelini u odnosu na stanje kad je preuzeo upravljati državom. Pokazao je da ne zna, i što je radio, radio je pogrešno. Pokazao je da neće jer nije htio koristiti svoje predsjedničke ovlasti i nije intervenirao kad je morao. Prije svega nije raspisao prijevremene izbore kad je postalo jasno da ova Vlada vodi u propast i da ona ne može zaustaviti propadanje”, pojasnio je Tomac rekavši kako nije raspisao izbore da ne bi izgubio podršku Kukuriku koalicije.

“Nije se htio miješati ni u jedan krupni problem, nego samo išao kao pčelica Maja od cvijeta do cvijeta, od mjesta do mjesta, od razgovora i posjeta vatrogasnih zabava da bi dizao svoj rejting i time pokazao da neće i da nije ništa napravio. Pokazao je i da ne može – sve što je pokušao napraviti, nije uspio, i zato je odlučio da krene u prljavu kampanju”, objasnio je te dodao kako je primjer toga kad je optužio Kolindu Grabara-Kitarović da je tako nisko pala da je prihvatila da samu sebe ocrni pamfletom ‘Barbika’, optužio ju je da je ona to uradila, da bi onda to prikazala kao djelo Ive Josipovića.

“Zamislite moralni kredibilitet predsjednika države koji svjesno lažno optuži svoju konkurentkinju da je toliko nemoralna da je kao u satiričkoj britanskoj seriji Crna guja spremna sebe diskreditirati, optužiti i onda te optužbe podmetnuti njemu, Ivi Josipoviću. On je stvorio prljavu kampanju, on optužuje kandidatkinju da laže, a on svaki dan laže i podmeće”, rekao je Tomac.

Tomac smatra da je samo Ivo Josipović vodio dosad prljavu kampanju.

“Ja čak prigovaram gđi. Kolindi Grabar Kitarović i njezinom stožeru što nisu odgovorili”, pojašnjava Tomac.

Josipović bez prljave igre nema šanse na predstojećim izborima

Istaknuo je kako je u svojoj knjizi “Crveni predsjednik dokazao da je Ivo Josipović odlučio do kraja ići na prljavu kampanju jer je shvatio da bez prljave kampanje nema šanse na predstojećim izborima.

“Drugi kandidati nisu išli u prljavu kampanju, eventualno su preblago odgovarali na lažne napade Ive Josipovića. Mislim da će Josipović nastaviti s prljavom kampanjom i da će morati i Kolinda i Kujundžić oštrije odgovarati i parirati takvoj prljavoj kampanji. Očekujem da će se zaoštriti jer i Kolinda i Kujundžić moraju na svaku prljavštinu odmah reagirati argumentima, a moraju i postaviti neka pitanja Josipoviću koja ne znače da je to odmah prljava kampanja”, rekao je Tomac.

“Ako Kolindin stožer postavi pitanja Josipoviću što to znači da je šefica kampanje Ive Josipovića, osoba koja je nedavno bila na instrukcijama ili je radila kod ministra vanjskih poslova Srbije Ivice Dačića, kojeg zovu Mali Slobo i koji je neki dan rekao da Srbija mora tražiti izlaz na more – je li ona išla tamo po instrukcije da bi mogla savjetovati Josipovića kako to realizirati?”, zapitao se Tomac.

Moraju  se postaviti pitanja što to znači kad Ivo Josipović Vesnu Teršelić proglašava savješću hrvatskog društva

Također, istaknuo je kako se moraju postaviti pitanja što to znači kad Ivo Josipović Vesnu Teršelić proglašava savješću hrvatskog društva kada je i sam politički pokrovitelj Documente i gđe. Teršelić koja je u svom napadu na vrijednosti Domovinskog rata nedavno otišla tako daleko da je rekla da bi ime Domovinski rat trebalo promijeniti u Rat u Hrvatskoj.

“Ta rečenica znači da proteza Ive Josipović i njegove politike, Vesna Teršelić, najavljuje daljnje diskreditiranje Domovinskog rata s krajnjim ciljem da treba dati Josipoviću još jedan mandat da bi Domovinski rat pretvorio u Rat u Hrvatskoj u kojem nema agresora ni žrtve, u kojem je podijeljena odgovornost, te koji završava, kako Tomo Mikulić kaže, dobrosusjedskim odnosima gdje će se te susjedne države dogovoriti kako da završe taj rat da nitko ne bude na velikoj šteti”, rekao je Tomac dodavši kako će morati postaviti i pitanja uloge Josipovićevih savjetnika i njegovog kabineta u cjelini: Budimira Lončara, Dejana Jovića, zatim gđe. Mazal i dr.

“Takva pitanja i traženje istine od Josipovićeva stožera i njegovih medija pokušati će se tretirati kao prljava kampanja – traženje istine i govorenje istine ne može biti prljava kampanja. Očekujem raščišćavanje, a ono je nužno i ono se neće nazvati prljava kampanja. Prljava kampanja je ovo što radi Josipović kad lažno za ono što on radi optužuje druge”, ocijenio je Tomac rekavši kako osim malog broja medija gdje se može govoriti istina, svi drugi mediji su pod kontrolom Josipovića i u korist Josipovića.

Istaknuo je primjer tomu kako je Zvonimiru Šeparoviću, bivšem rektoru zagrebačkog Sveučilišta i ministru vanjskih poslova ratne vlade, ravnatelj HRT-a Goran Radman zabranio da govori o Vukovaru na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Rekao je kako su novinari sve dogovorili s njim za jednosatnu emisiju na HRT 4 kako bi analizirao situaciju i poziciju Hrvatske u vanjskoj politici kada je padao Vukovar.

“Ministru vanjskih poslova Radman, koji je tad bio na drugoj strani, zabranjuje da govori o Vukovaru. Više puta u zadnje vrijeme je i sa mnom HRT snimio razgovor, međutim, nikad ništa nije objavljeno. Uvijek je bila neka nevidljiva ruka koja je to zabranila. Imamo jednu potpunu medijsku kontrolu i zlouporabu televizije. Ali i drugi mediji, Jutarnji list je oslobođen svih poreznih obveza, kupljen je da brani ovu politiku, tako da smo u tragičnoj situaciji, međutim, vjerujem da je dovoljno da se negdje može čuti istina. Uloga nekih portala je velika jer kad se jedanput čuje istina, ona se širi bez obzira što kontroliraju glavne medije”, zaključuje Tomac za narod.hr.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari