Connect with us

Komentar

Tomac: Reprezentacija je bila na udaru, baš kao Stepinac, Oluja i naš teritorij

Objavljeno

on

Disciplinska komisija UEFA-e kaznila je Hrvatsku sa oduzimanje jednog boda, 100.000 eura, dvije utakmice bez publike i zabrana igranja na Poljudu u ovim kvalifikacijama. Bila kazna drakonska ili blaga, nogometna reprezentacija ipak nije dobila crveni karton te će igrati u skupini I kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo zajedno s reprezentacijama Islanda, Ukrajine, Turske i Finske.

[ad id=”68099″]

Ipak, nakon blamaže s kukastim križem na Poljudu, ostaje činjenica da počinitelji nisu uhvaćeni kao i bojazan da bi mogli opet djelovati. Profesor dr. Zdravko Tomac za portal direktno.hr rekao je kako je svastika bila dio specijalnog rata protiv Hrvatske i da se treba sagledati u sklopu drugih vrsta specijalnog rata kojima se nastoje satrti sve bitne nacionalne vrijednosti u zemlji.

”Nije na udaru bila samo nogometna reprezentacija nego i Alojzije Stepinac, kao velika nacionalna vrijednost i ponos hrvatskog naroda kao i što je i nogomet.  Na udaru je i Oluja, koja se suprotno presudama dva međunarodna suda optužuje kao najveći zločinački pothvat poslije Drugog svjetskog rata. Na udaru je i hrvatski teritorij, Domovinski rat, Vukovar; vrlo sustavno se želi diskreditirati Domovinski rat i prikazati Hrvatsku kao fašističku, nedemokratsku i zločinačku”, kazao je Tomac.

Verzija sa svastikom, po njegovom mišljenju, nije zadnja diverzija protiv Hrvatske, već će i biti drugih. Smatra kako je UEFA ipak vodila računa da nisu krivi nogometaši ni hrvatski narod za tu diverziju. ”Izrekla je oštru kaznu, ali u odnosu na one koju su željeli da se dogodi, nije oštra”, konstatirao je Tomac.

Mišljenja je da se svastika pokušala ‘iznutra pokazati kao kontinuitet fašizacije Hrvatske i sporta u zemlji ‘.

”Ona dva koja su preskakala zid, koja su nastali kao alibi, nisu izolirani dvojac već dio sustava i političkih ciljeva, a to je pritisak da se Hrvatska drastično kazni. Ipak je neki um procijenio da bi izbacivanje Hrvatske, a da nije kriva već da joj je podmetnuto, značilo jednu stigmatizaciju ne samo nogometa već i naroda kao fašističkog. To bi postalo veliki problem jer je Hrvatska članica EU i NATO-a,  a kako to može biti ako je fašistička?”, zapitao se Tomac

Upozorio je kako je bivši predsjednik Josipović amnestirao huligane i od tada ‘nažalost jedan dio političke strukture, na neki način, daje podršku takvim terorističkim metodama za ostvarivanjem ciljeva.

”Vodi se rat protiv HNS-a ali i protiv reprezentacije. Oni koji vode taj rat, rade to s ciljem da se diskreditira nogomet. Gledajte, fašizacija ima tri cilja; osporiti Domovinski rat kao temelje Hrvatske, prikazati rat kao udruženi zločinački pothvat te Srbe od agresora pretvoriti u žrtvu ustaške i fašističke Hrvatske”, ustvrdio je Tomac.

Tu spada i prevara vezana za Piranski zaljev, dodao je Tomac i rekao kako se ovdje ne radi samo o djelu Slovenije. Cilj je takvih okolnosti, nastavio je Tomac, da se destabilizira Hrvatsku kao demokratsku državu i pobjednika u ratu te da se pretvori u sumnjivi fašistički narod koji je opasnost za druge narode.

”Kad se sve uzme u obzir, zaključuje se sa da nogomet dijeli sudbinu Hrvatske. Moramo pobijediti te snage u zemlji i izvan zemlje koji lažnim optužbama i krivotvorinama žele narod proglasiti fašističkim, ustaškim i nedemokratskim”, zaključio je Tomac

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari