Pratite nas

Komentar

Tomac : Tuđmana proglašavali ustašom da bi se spriječila samostalnost Hrvatske

Objavljeno

na

Povodom 25 godina od referenduma o hrvatskoj samostalnosti, Tomac nam je objasnio značaj tog referenduma. Bila je to Tuđmanova ideja, kaže.

[ad id=”93788″]

“Referendum za hrvatsku samostalnost bio je isključivo Tuđmanova ideja. Franjo Tuđman govorio nam je da u ‘zapadnoj demokraciji’ to neposredno odlučivanje, referendum, ima jako veliko značenje i da zato mi moramo održati referendum i pokazati da je hrvatski narod za samostalnu Hrvatsku jer kad budemo imali takvu podršku naroda onda će naša pozicija u borbi za samostalnost biti puno jača. To je bio jedan razlog. Drugi je bio taj da je on želio mobilizirati hrvatske ljude i to je i uspio”, rekao nam je Tomac.

Ideja pokojnog predsjednika Tuđmana u to doba nije naišla na odobravanje, prisjeća se Tomac.

“Na hrvatskoj političkoj sceni nije bilo previše drugih stranaka podrške referendumu. ‘Pa to ne treba, to je nepotrebno’, govorili su. Imam pravo reći da sam bio drugačiji od drugih oporbenih političara i čvrsto sam podržavao ideju referenduma i o tom pisao. Bez tog referenduma bi teško dobili priznanje, i ovako smo ga teško dobili, a bez njega bilo bi još teže. Bila je strašna promidžba da samostalnu Hrvatsku zapravo žele ustaše i fašisti i da su to Tuđman i društvo, da je to mali sloj ljudi i da su se oni nametnuli, a da se hrvatski narod ne želi odvojiti od Jugoslavije, da želi samo malo demokratizirati Jugoslaviju. Zato je taj referendum bio od ogromnog značaja, čak bi rekao da je bio uvjet budućim događajima i samostalnosti države”, kazao je Tomac za Direktno hr.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Fra Mario Knezović: Ako je netko i sumnjao u dobrobit IK nakon nastupa Rade Borić bit će protiv njezina prolaska u Saboru

Objavljeno

na

Objavio

Možemo biti zahvalni drugarici Radi Borić što se ona zalaže za ratifikaciju Istanbulske konvencije.

Tako je svima nama koji smo protiv tog plana načinila veliku promidžbenu uslugu. Ni Aca nije svjestan kako nam je nehotice učinio PR.

Dokle je došla pomućena euro svijest Andreja Plenkovića i interesnih poslušnika iz HDZ-a najbolje govori činjenica da je njihova navijačica postala jedna Rada.

Valjalo bi uz sve te puste konvencije izglasati i jednu koja nas mora zaštititi od raznih Rada koje nam nedjeljom peru mozak mutnim mislima. Nakon ovakvoga nastupa mislim da je u znak zasluga Rada Borić vrijedna članske iskaznice Euro HDZ-a.

Ionako će sad biti odbačenih iskaznica pa će valjda jedna dopasti u ruke Plenkovićevoj zagovornici Radi.

Ako je netko i sumnjao u dobrobit IK nakon nastupa Rade Borić bit će protiv njezina prolaska u Saboru. Hvala ti Rade gdje čula i ne čula.

Rada Borić: Nema mjesta strahu od rodne ideologije

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Bruna Esih: PLENKOVIĆ – PREDSJEDNIK VLADE, PREDSJEDNIK STRANKE ILI AKTIVIST RADE BORIĆ?

Objavljeno

na

Objavio

Svjedoci smo neprihvatljive zloporabe najviše političke vlasti premijera Plenkovića koji medijski nastupa s isključivo aktivističke pozicije, promovirajući „vrijednosti“ Istambulske konvencije (IK) i iznosi jednostrane informacije o njoj.

1. Plenković tvrdi da u tekstu IK nema rodne ideologije, u potpunosti odbacujući rezultate provedene javne rasprave, stajališta akademika, znanstvenika, Crkve i ostalih intelektualaca.

2. Plenković prešućuje milijardu proračunskih kuna koje država mora osigurati za provedbu IK.

3. Plenković relativizira i predaje hrvatski državni suverenitet nad vlastitim javnim politikama (obrazovanju, športu, medijima…) međunarodnom mehanizmu GREVIO kojemu se prepuštaju ovlasti nadziranja implementacije IK, uz pomoć tzv. nevladinih udruga po već viđenom modelu.

S druge strane, kao predsjednik jedne deklaratorno demokršćanske stranke, Plenković sa svojim suradnicima neumorno obilazi sve stranačke županijske organizacije, uvjeravajući „nepismene“ i „zabludjele“ članove kako je IK u potpunosti prihvatljiva i izrazito kršćanska i stoga svi koji misle suprotno, u demokratskom duhu, moraju šutjeti.

Pozivam gospodina Plenkovića da se javno izjasni je li kampanja koju je pokrenuo u svrhu skore ratifikacije IK, a koju provodi i u kojoj nastupa tek kao gorljivi aktivist Rade Borić, (autorice Priručnika rodne terminologije, u izdanju Vladina ureda za ravnopravnost spolova) ili je to kampanja u svrhu mogućeg raspisivanja novih izbora u kojoj nastupa kao predsjednik svoje stranke?

U jednom i drugom slučaju Plenković ne nastupa kao predstavnik svih građana Hrvatske i državnih interesa, a time javno i otvoreno zloupotrebljava svoju premijersku poziciju!

Višnja Starešina: Plenković je kao lider već danas prošlo svršeno vrijeme

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati