Connect with us

Komentar

Tomac: U suverenoj Hrvatskoj lustracija je provedena u nekoliko navrata – to je bila lustracija gdje su komunisti lustrirali hrvatske domoljube

Objavljeno

-

Profesor Zdravko Tomac je za narod.hr komentirao nedavnu izjavu predsjednika Ive Josipovića kako lustracija u Hrvatskoj nema osobitog smisla te kako bi dovela do novih podjela u društvu, ocijenivši kako je to očekivana izjava Ive Josipovića. Tomac je pojasnio kako je u svojoj knjizi “Crveni predsjednik” argumentirano dokazao da je nažalost u suverenoj Hrvatskoj lustracija provedena u nekoliko navrata, međutim, to je prema njegovim riječima bila lustracija gdje su komunisti i njihovi nasljednici lustrirali hrvatske domoljube.

“Ona je rezultat njegove ukupne politike u kojoj on veliča crvenu zvijezdu petokraku kao simbol ljepote, demokracije i slobode u kojem pokušava reći da je Hrvatska u temelju stvorena u komunističkim, titoističkim antifašizmom, i da je Domovinski rat samo još jedanput obranio od velikosrpske agresije ono što su komunisti na čelu s Titom stvorili”, rekao je Tomac te dodao kako oni koji smatraju da je potrebno lustrirati sve pripadnike represije svih sustava totalitarističkih, pa onda i komunističkog titoističkog, očito postaju neprijatelji Josipovićevi i on mora, da bi obranio svoje krivotvorine, plašiti narod s novim podjelama i destabilizacijom Hrvatske.

“Ja mislim upravo obrnuto, obrana komunističkih zločina, nametanje krivotvorine da su komunisti stvorili Hrvatsku na čelu s Titom. Oni su stvorili komunističku Jugoslaviju, ali ne Hrvatsku”, rekao je te dodao kako je to ono što stvara podjele i destabilizira Hrvatsku: “To je inverzija, ono što stvara podjele, a to je upravo veličanje i obrana totalitarizma komunističkog, sprječavanje saznanja istine – Josipović to pokušava prikazati kao stabilnost”.

Također, Tomac je pojasnio kako u svojoj knjizi “Crveni predsjednik” argumentirano dokazao da je nažalost u suverenoj Hrvatskoj lustracija provedena u nekoliko navrata, međutim, to je prema njegovim riječima bila lustracija gdje su komunisti i njihovi nasljednici lustrirali hrvatske domoljube.

“Lustracija je provedena kada je Račanova koalicija došla na vlast – 5000 policajaca iz Domovinskog rata su otpušteni. Lustracija je provedena u Hrvatskoj vojsci kad su svi bitni generali koji su nastali u Domovinskom ratu, a ne u JNA, lustrirani na ovaj ili onaj način. Također kada je u jednom danu smijenjeno 37 veleposlanika nakon što je Račan preuzeo vlast. Lustracija je provedena na televiziji, u medijima. Kao potpredsjednik ratne Vlade sam lustriran je mi je zabranjeno više puta da javno nastupam. Sada se pokušavaju lustrirati i vukovarski branitelji pa se od njih pokušava stvoriti krivotvorinama da su fašisti, ustaše i da ruše poredak”, istaknuo je te dodao: “Ta izjava predsjednika Josipovića je samo točka na i njegove politike, još jedan naknadni dokaz mojoj knjizi u kojoj sam dokazao da je on ‘crveni predsjednik’ i da je uzeo si zadatak da zacrveni Hrvatsku i vrati nas u prošlost. A time što kaže da su temelje Hrvatske stvorili Tito i komunisti, postavlja se pitanje, s kim smo mi to ratovali, tko je napadao Vukovar? Tko je nosio crvene zvijezde petokrake u Škabrnji, Vukovaru, na Ovčari? Tko su bili ti ljudi?”.

Pojasnio je kako se vodi velika borba u Hrvatskoj jer ako bi Josipović pobijedio, ako bi opet bio izabran, onda bi to bilo vrlo loše za našu budućnost.

“Josipović je odlučio da njegov politički program za novi mandat bude simbolično nazvan Titova bista, Tito kao velikan, najveći Hrvat i na tom titoizmu on želi stvoriti podlogu za neku novu integraciju na području bivše Jugoslavije i zato napada Domovinski rat, zato su mu oni koji brane istinu o Domovinskom ratu neprijatelji, opasni za Hrvatsku, destabiliziraju je”, rekao je dodavši: “No, ja mislim upravo suprotno, on i njegova ekipa u ovih pet godina potpuno su destabilizirali Hrvatsku, otvorili stare ideološke ratove i sukobe, pokušavaju preodgojiti hrvatski narod i nametnuti sustav vrijednosti koji narod ne prihvaća”.

Tomac je ocijenio kako se lustracija treba provesti, ona je nužna, prije svega na sudionike represivnog aparata. Oni koji su neposredno sudjelovali u komunističkoj represiji, bilo kao suci, svjedoci, udbaši, bilo kao političari.

“Lustracija kod nas ima važnost da se konačno kaže istina, da se politički osudi komunistički totalitarizam, a manje da se zatvore neki ljudi. Prvi cilj je da se jasno daju političke ocjene o represiji, zato nije slučajno što su toliko pokušavali zaustaviti Nijemce da započnu suđenje Mustaču i Perkoviću, jer kroz to suđenje otvorit će se neka politička pitanja i doći ćemo do toga da se Hrvatska mora odrediti prema bivšim totalitarnim režimima, ne samo prema ustaškom nego i komunisitičkom”, zaključio je profesor Zdravko Tomac za narod.hr.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari