Connect with us

Politika

Tomašević: Apsolutno mi je svejedno tko će biti u drugom krugu

Objavljeno

on

Kandidat za gradonačenika grada Zagreba iz platforme “Možemo” Tomislav Tomašević gostovao je u središnjem Dnevniku HTV-a.

Što se tiče ulaska Miroslava Škore u utrku za gradonačelnika grada Zagreba, Tomašević kaže da ne može ništa reći.

– Ne zanima to previše, ne bavim se gradom Zagrebom od jučer već godinama. Više od 15 godina gradskih problema, više od četiri godine kao gradski zastupnik.

Misli da će većina birača Milana Bandića otići nekom drugom, ali i da će mu manji dio ljudi možda i dati glas.

Svejedno mu je s kim će se naći u drugom krugu.

– Apsolutno mi je svejedno.

Kada se govori o kandidatima, govori se da je Joško Klisović iz SDP-a iskusni diplomat, a da ste vi aktivist, kako odgovarate na kritike?

– Ja sam s 21 godinom bio izabran za savjetnika UN-ove agencije za okoliš za područje Europe, imam bogatu biografiju i školavanje vani. Što se tiče upravljanja gradom, nitko od kandidata nema to znanje i iskustvo.

Najbolje poznaje grad Zagreb, probleme i rješenja, ističe.

– Najbitnije da nemamo više lokalnog šerifa, ne želim biti gradonačelnik koji će odlučivati o svakoj rupi, o tome kako će izgledati neki park, tko će dobiti neki posao. Mene to ne zanima.

Prioritet mu je, kako kaže, promijeniti upravljačke kadrove.

– Svi pročelnici bi trebali staviti mandat na raspolaganje i to je najnormalnija demokratska praksa. Očekujem da onda novi kadrovi slože upravljačke procese da svi mogu raditi svoj posao.

Kaže da se nitko ne mora bojati za svoj posao.

– Ne zanima me tko ima kakvu strančku iskaznicu ili nema nikakvu iskaznicu. Zanima me tko će raditi svoj posao.

Tomašević je najavio i reviziju ugovora s tvrtkom Petra Pripuza, zašto baš sa tom tvrtkom?

– Imamo situaciju u gospodaranju otpadom da nekoliko poduzeća dobiva dosta unosne ugovore s Gradom. Smatram da se dobar dio poslova može raditi i od strane gradskih poduzeća. Ne vidim razlog da tako skupo plaćamo takve “outsourcane” poslove nekolicini poduzeća koji se često jedini i javljaju na natječaje. Planiramo napraviti uštede, da svatko može dobiti na natječaju posao, i da u gradu Zagrebu možemo uštedjeti 300 milijuna kuna i 300 milijuna kuna u Zagrebačkom holdingu.

Kaže i da se ne zna koliko grad Zagreb duguje. Dodaje da se u cijelu priču niti ne bi upuštao da nema hrabrosti.

– Ne zanimaju me koje su potencijalne prijetnje i mislim da je jedna od najvećih prednosti što nemam nikakvih repova i nikome nisam dužan. Grad Zagreb dobiva novi početak.

Na pitanje je li ostalo što dobro od Milana Bandića kaže da je socijalna politika dosta dobra, da se s time treba nastaviti, poglavito u ovakvoj krizi.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari