Connect with us

Vijesti

Tomašević – Besplatni udžbenici za osnovne i srednje škole ostaju i iduću školsku godinu

Objavljeno

-

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je u utorak da počinje cijepljenje na novih osam punktova u domovima zdravlja u popodnevnim satima i poručio da se nastavlja financiranje besplatnih udžbenika za osnovne i srednje škole.

Uz cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu počinje masovno cijepljenje po kvartovima u domovima zdravlja na osam lokacija od 14 do 20 svaki dan, pa i vikendom, rekao je Tomašević na konferenciji za novinare.

Istaknuo je kako je u Zagrebu cijepljeno 67,7 posto odraslog i 56,6 posto ukupnog stanovništva, što je najviše u Hrvatskoj, ali ne dovoljno.

Najveći udio među cijepljenima čine stariji Zagrepčani, ali je u posljednjih tjedan dana sve više mlađih koji dolaze na cijepljenje.

Upitan o ukidanju mjere roditelj odgajatelj Tomašević je rekao kako je danas najveći kritičar ukidanja HDZ, koji je prije bio protiv te mjere da bi danas napravio “kopernikanski obrat”.

Tomašević je podsjetio kako je on i kao oporbeni zastupnik 2019. kritizirao tu mjeru te istaknuo kako je iznos za nju dosegnuo ukupni iznos za plaće 6000 zaposlenika dječjih vrtića.

“Pokazalo se da je došlo do smanjenja rođene djece unatoč 1,8 milijardi kuna utrošenih za tu mjeru”, kazao je.

Tomašević je najavio da će, kad je riječ o primjeni covid potvrda, Zagreb postupati kao i državna uprava, što znači da će biti obvezne u svim gradskim ustanovama za službenike i korisnike usluga.

“Što se tiče svih dilema koje postoje oko toga slijedit ćemo primjer države, kako će oni postupati prema državnoj upravi tako ćemo mi prema gradskoj. Oni koji nemaju covid potvrde morat će se testirati nekoliko puta tjedno. Pitanje je tko će snositi trošak – to je otvoreno i u komunikaciji smo s državnim upravom”, kazao je.

Najavio je da besplatni udžbenici za osnovne i srednje škole ostaju i iduću školsku godinu, novac za to je osiguran u ostvarenim uštedama. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari