Connect with us

Vijesti

Tomašević planira zadužiti Zagreb za 400 milijuna kuna

Objavljeno

on

Na iduću sjednicu Gradske skupštine 15. srpnja gradonačelnik Tomislav Tomašević, kako doznaje Večernji List, planira na dnevni red staviti točku o zaduživanju Grada Zagreba na 400 milijuna kuna.

Učinit će to putem klupskog kratkoročnog kredita koji je dogovorio s četiri banke – Zagrebačkom bankom, Privrednom bankom Zagreb, OTP bankom i Erste, i to na vrijeme od godinu dana, s godišnjom kamatom od 1,4 posto.

Razlog je, kako neslužbeno kažu iz Gradske uprave, “premošćivanje jaza između različite dinamike priljeva prihoda u proračun, koje ne prati izvršavanje rashodovne strane u istom obujmu”.

Drugim riječima, objašnjavaju, ima previše rashoda koji ne prate aktualni prenapuhani proračun, pa moraju dizati kredit kako bi podmirili kratkoročne obaveze Grada, posebice za saniranje zgrada javne namjene koje su stradale u potresu, za koje još nisu dobili novac iz Fonda solidarnosti.

Također, prema aktualnom proračunu, prošli saziv gradske vlasti planirao je prihod od prodaje gradske imovine, odnosno od prodaje kompleksa Paromlina, Gredelja i Zagrepčanke za 1,08 milijardi kuna, a toga neće biti, doznajemo, u rebalansu. Tog prihoda, kažu iz Grada, trenutačno nema, ali zato idu rashodi prema planu bivše uprave, zbog čega su morali reagirati.

Na sjednicu ide i točka o preustroju gradskih ureda, a na koji način će ih prekrajati, još nije poznato, piše večernji List.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari