Connect with us

Politika

Tomašević (Možemo!): Podržavamo inicijativu SDP-a o okupljanju kontra HDZ-a

Objavljeno

-

Koordinator stranke Možemo! Tomislav Tomašević poručio je u utorak da i dalje podržavaju inicijativu SDP-a o okupljanju stranaka protiv HDZ-a.

“To je SDP-ova inicijativa koju mi podržavamo, SDP je od oporbenih stranka dobila najveći broj mandata, SDP je taj koji razgovara sa svim ostalim akterima kako bi se konstituirao Sabor”, izjavio je Tomašević nakon predaje kandidacijske liste Možemo! za EU izbore.

“Sabor se konstituira tako da se izabere predsjednik, a mi smatramo da je primjereno da taj predsjednik bude iz stranke koja je dobila najveći broj mandata, a to je SDP, oni vode bilateralne sastanke sa drugih strankama”, dodao je.

Nakon konstituiranja, ističe Tomašević, Hrvatski sabor može donositi odluke kao što je smjena glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića, ukidanje lex AP i slično. Sljedeći korak bio bi pak da se vidi može li se sastaviti manjinska vlada.

“Čak i da ne uspije sastavljanje vlade, nego dođe do novih izbora, nije svejedno hoće li poziciju na novim izborima imati HDZ”, ustvrdio je Tomašević.

Potvrdio je da postoji jasna vizija, ali nije želio otkrivati detalje razgovora sa SDP-om.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas