Connect with us

Politika

Tomašević: Ne, nisam prekršio predizborno obećanje

Objavljeno

on

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kazao je u utorak da imenovanjem nove uprave i nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga izravno, a ne javnim natječajem, nije prekršeno predizborno obećanje, nego je to bilo najodgovornije rješenje u zatečenoj situaciji.

“U situaciji gdje vas zatekne izvješće koje je bilo nedavno objavljeno s 305 milijuna kuna gubitaka smo imali zapravo dvije opcije, ostaviti staru upravu koja očito nije stavila stvar pod kontrolu ili razriještiti staru upravu i ostaviti Zagrebački holding bez uprave, nekoliko mjeseci koliko bi trajao javni natječaj”, kazao je Tomašević nakon sastanka o obnovi s resornim ministrima.

Rekao je da su u takvoj situacij, odlučili da je najodgovornije rješenje imenovati novu upravu i nadzorni odbor “kako bi se odmah počeo uvoditi red”, jer je nova gradska vlast pravi uvid u dugovanje Zagrebačkog holdinga dobila tek nakon izbora.

Skupština Zagrebačkog holdinga jučer je imenovala novi nadzorni odbor u djelomičnom sastavu: uz predsjednicu Suzanu Brenko, članove NO-a Ratka Bajakića i Damira Topića.

Imenovan je i djelomični sastav Uprave Holdinga od dva člana: predsjednik Uprave je Nikola Vuković i član Uprave Ante Samodol.

Tomašević je istaknuo da je imenovan minimalan broj članova, a da će se javni natječaji raspisati za preostala tri člana uprave i ostale članove NO-a.

“Kada smo vidjeli kakvo je stanje s proračunom Grada Zagreba….podsjetit ću vas da su gradski proračun i Holding sustav spojenih posuda, sve ono financijski loše u Holdingu odnosi se i utječe na Grad Zagreb i obrnuto. U tom smislu, zaključili smo da moramo brzo djelovati, povukli smo poteze koje smo povukli”, kazao je.

Ustvrdio je da je to iznimka, a da će se za direktore javnih poduzeća i podružnica Holdinga raspisati javni natječaji, kao što su i obećali.

“Osim toga, za nadzorni odbor nismo niti obećali da ćemo imati javni natječaj, a svejedno ćemo ga sada imati za preostale članove NO-a”, rekao je Tomašević.

Najavio je da se javni natječaji za pročelnike gradskih ureda mogu očekivati nakon preustroja gradske uprave, o čemu će gradska skupština odlučivati u prvoj polovici srpnja. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari