Connect with us

Kronika

Tomašević: Neka se provjetri što se treba provjetriti

Objavljeno

on

Hina

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević potvrdio je u srijedu da je u akciji Uskoka i policije uhićeno dvoje gradskih zaposlenika te poručio da je spreman na suradnju s istražiteljima i posvećen cilju da se raščiste svi sumnjivi poslovi u Zagrebu.

“Ne želim više da ova Gradska uprava i ova zgrada budu simbol netransparentnosti i sumnje na korupciju i u tom smislu ćemo napraviti sve da se to konačno raščisti”, rekao je Tomašević na konferenciji za novinare u povodu uskočko-policijske akcije.

Potvrdio da je u akciji uhićeno dvoje zaposlenika – pročelnica stručne službe gradonačelnika Andreja Šulentić i vozač Zdravko Krajina, u čiju krivnju ne želi ulaziti zbog presumpcije nevinosti.

Izvijestio je da su službenici policije i Uskoka ušli u prostorije Gradske uprave oko 6,20 sati, a najviše se radi pretres u uredu stručne službe gradonačelnika na trećem katu, te na još dvije lokacije – Zavodu za zaštitu spomenika, kulture i prirode i Zavodu za prostorno uređenja grada Zagreba.

Prema neslužbenim informacijama, u antikorupcijskoj akciji Uskoka i policije uz Šulentić i Krajinu priveden je još jedan vozač Vladimir Džaja, bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić, Denis Mohenski poznat pod nadimkom “Kralj Adventa”, ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić te bivši većinski vlasnik Tvornice električnih žarulja Milan Lončarić.

Tomašević je rekao da o drugim uhićenicima za sada zna samo po neslužbenim informacijama iz medija.

Na pitanje kakva će biti sudbina uhićenih zaposlenika Šulentić i Krajine, kazao je da će odluku o tome donijeti nakon što dobije službenu potvrdu o uhićenju.

Neka se provjetri što se treba provjetriti

“Moramo pričekati prvo službene potvrde od istražnih tijela da bismo mogli djelovati u smjeru suspenzije ili u nekom drugom smjeru”, kazao je Tomašević.

Najavio je i suradnju s istražnim tijelima, kako bi se raščistili svi sumnjivi poslovi u gradu.

“Kao nova Gradska uprava potpuno smo posvećeni cilju da se na svaki mogući način surađuje sa istražnim tijelima i raščiste svi sumnjivi poslovi u ovom gradu, da se provjetri što se treba provjetriti”, poručio je.

Zagrebački gradonačelnik naglasio je da ne zna sadržaj samih predmeta zbog kojih su uhićeni neki gradski zaposlenici, a vjerojatno će od Uskoka i policije saznati u kakvoj su vezi ti predmeti s Gradskom upravom.

Iako nije službeno potvrdio da je među uhićenima i bivša članica Povjerenstva za najam javnih površina Čeklić, Tomašević je istaknuo kako je jedan od njegovih prvih poteza bilo imenovanje novih članova tog povjerenstva. Takav zaključak donio je još prije dva tjedna, 14. lipnja.

“Što se tiče javnih površina u Gradu Zagrebu, načina na koje su se dodjeljivale za različite manifestacije, mogu samo reći da je jedan od prvih poteza koje sam napravio bila promjena članova Povjerenstva”, kazao je istaknuvši da nova Gradska uprava želi u potpunosti promijeniti dosadašnji način davanja u zakup javnih površina.

Dodao je kako ne zna jesu li uhićenja povezana s Adventom, a ako se radi o tome, podsjetio je da je još kao gradski zastupnik upozoravao na nepravilnosti s najmom adventskih kućica i javnog prostora u drugim manifestacijama.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari