Connect with us

Politika

Tomašević o rabljenim tramvajima: Rabljeni tramvaji stari 27 godina, ali su de facto mlađi

Objavljeno

-

Foto: Hina

Gradonačelnik Tomašević objasnio je novinarima zašto je već nekoliko puta rekao da Zagreb nabavlja tramvaje stare 15 do 20 godina, a oni su zapravo proizvedeni prije 27 godina.

Tomašević: Rabljeni tramvaji stari 27 godina, ali su de facto mlađi

Podsjetio je da je Zagreb javnom nabavom nedavno kupio 11 rabljenih tramvaja od grada Augsburga, koji bi trebali biti dostavljeni već u listopadu, kako bi se premostilo vrijeme dok se ne isporuče novi kupljeni tramvaji. Tomašević je istaknuo da se radi o rabljenim tramvajima proizvedenima 1996. godine, ali da je prošlog utorka rekao da se radi o tramvajima koji su ‘de facto’ stari od 15 do 20 godina, jer su potpuno obnovljeni. Poručio je da ti tramvaji nisu stariji od prosječne starosti vozila ZET-a, u kojemu ima i tramvaja starih 50 godina.

– Njemački rabljeni tramvaji mogu voziti još barem 10 godina, istaknuo je Tomašević.

U natječaju je bilo jasno propisano koliko stare tramvaje može Zagreb kupiti.

– Nije lako kupiti rabljene tramvaje, jer moraju odgovarati tramvajskoj infrastrukturi u Zagrebu, koja uključuje posebnu širinu tračnica i voltažu, istaknuo je Tomašević. Na natječaj se jedini javio grad Augsburg, s kojim je na kraju sklopljen i ugovor.

Tomašević je podsjetio da je, uz rabljene, Zagreb kupio i 20 novih tramvaja, koji će biti isporučeni za dvije godine, a planira se i kupnja još toliko novih tramvaja.

Pernar ‘upao’ Tomaševiću na pressicu: Recite zašto ste lagali?

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari