Connect with us

Politika

Tomašević o smjenama: Dužnost mi je djelovati kada stvari ne funkcioniraju

Objavljeno

-

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u petak da je smijenio dva člana Uprave Zagrebačkog holdinga jer je njegova dužnost i mandat djelovati kada stvari ne funkcioniraju, te je potvrdio da se povlače Darko Richter i Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak.

“Moja je dužnost i mandat djelovati kada stvari ne funkcioniraju. Zagrebački Holding je veliki i kompleksan sustav i bitno je da cjelokupna Uprava dobro funkcionira uz potporu Skupštine i Nadzornog odbora. Tu je bilo napetosti od početka, ali to nije rijetkost i u drugim poduzećima. No, nakon što smo izabrali nova tri člana Uprave, a nije ih se uključivalo u odluke morali smo intervenirati”, rekao je Tomašević novinarima objašnjavajući odluku o smjeni Nikole Vukovića i Ante Samodola, bivšeg predsjednika i člana Uprave Holdinga.

Tomašević je rekao kako od preostala tri člana Uprave očekuje da kroz nekoliko tjedana predlože plan poslovanja za sljedeću godinu, koji će biti predstavljen javnosti i Gradskoj skupštini.

Nije htio komentirati optužbe na svoj račun i na račun drugih člnova Uprave, koje je na svom blogu iznio smijenjeni Samodol.

“Ne mislim komentirati blog koji je izašao, ne mislim da je to moja uloga niti želim na to trošiti vrijeme. Stvari koje sada izlaze više govore o njima, nego o nama. Ako bilo tko misli da smo nešto napravili protuzakonito, neka pokrene tužbe. Moja savjest je čista, moja odgovornost je i dalje velika, a odlučnost čvrsta”, poručio je Tomašević.

Također je potvrdio da se Darko Richter povukao iz postupka imenovanja za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, nakon što su u javnost izašle još neke njegove sporne izjave iz prošlosti.

Ostavke je podnijelo i četvero članova Upravnog vijeća koje imenuje Grad, kazao je i najavio imenovanje novog Upravnog vijeća i novi natječaj za ravnatelja bolnice. (Hina)

Ante Samodol optužio Tomaševića i Dolenec za rušenje integriteta Uprave Holdinga

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari