Connect with us

Politika

Tomašević: Očekujemo stabilnu većinu u Skupštini, sa SDP-om ne očekujemo probleme

Objavljeno

-

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević (Zeleno-lijeva koalicija) kazao je u utorak da će nakon drugog kruga izbora, u kojem očekuje pobjedu, ići u preustroj Gradske uprave i zatražiti da 27 gradskih pročelnika daju mandate na raspolaganje.

“Ako želimo promjene, naše je pravo tražiti od gradskih ministara, odnosno 27 pročelnika, i od direktora gradskih poduzeća, bilo izvan Holdinga ili podružnica unutar Holdinga, davanje mandata na raspolaganje”, rekao je Tomašević na konferenciji za novinare.

Tomašević ističe da je postavljanje čelnih ljudi nakon promjene vlasti demokratska praksa i najavljuje da će od sadašnjih rukovoditelja tražiti izvješća i ocjenjivati njihov rad, a na javnim natječajima imenovati nove pročelnike, kojih će zbog preustroja biti manje od 27.

“Ionako idemo u preustroj Gradske uprave, pa 27 gradskih pročelnika ne može ostati na svojim pozicijama jer neće biti 27 gradskih ureda”, kaže Tomašević.

Poručio je da, kada preuzme Gradsku upravu, neće raditi nepromišljene poteze, sa svim pročelnicima održat će sastanke, tražiti izvješća o tome što je do sada napravljeno.

“Jedini je kriterij kako je netko do sada radio, a ja to jako dobro znam kao gradski zastupnik u posljednje četiri godine”, ustvrdio je.

Poziv građanima da se jave na natječaje

Pozvao je građane koji smatraju da imaju kvalifikacije neka se jave na javne natječaje, a od njih će očekivati provedbu političkih ciljeva koji se temelje na programu Zeleno-lijeve koalicije.

Tomašević je komentirao izjavu protukandidata Miroslava Škore (Domovinski pokret), koji je u izbornoj noći njega i njegovu koaliciju nazvao ekstremnom ljevicom.

“To je taktika koja u Zagrebu ne prolazi i neće proći, što se vidi iz rezultata izbora”, poručio je Škori i dodao kako se on ne misli baviti demoniziranjem političkih protivnika.

“Nama su sve te izjave smiješne, a s druge strane, što očekivati od Miroslava Škore?”, zapitao se i podsjetio da je u prvom krugu Škoro vodio prljavu kampanju.

To je utvrdio i HAKOM jer se pokazalo da je Škoro angažirao agenciju koja je pozivala birače i blatila protukandidate.

Poručio je da će nastaviti voditi pozitivnu kampanju “koja se temelji na nadi”, te ocijenio da će očito Škoro i dalje voditi kampanju “koja se temelji na strahu”. (Hina)

Peternel: Možemo su strana franšiza, žele nam podvaliti i ‘rodno ispravne‘ semafore!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari