Connect with us

Politika

Tomašević: Ovakva kampanja za lokalne izbore još uvijek nije viđena

Objavljeno

-

Gradonačelnički kandidat Tomislav Tomašević, uz potporu kandidata za zamjenicu, odnosno zamjenika gradonačelnika Danijele Dolenec i Luke Korlaeta te predstavnika stranaka koalicije Možemo! – Zagreb je NAŠ! – Zelena alternativa ORaH – Nova ljevica – Za Grad!, održao je ispred zgrade Gradske uprave Grada Zagreba završnu konferenciju za medije prije izborne šutnje.

Borimo se za zeleniji Zagreb, učinkovitiji Zagreb i transparentniji Zagreb. U nedjelju su povijesni izbori, jer će nakon 20 godina Zagreb dobiti novog gradonačelnika i pozivamo sve građane da izađu na izbore. Vjerujemo da ćemo pobijediti i svakome ćemo nakon ovih izbora moći gledati u oči. Obećali smo pozitivnu kampanju, a mi svoja obećanja ispunjavamo, rekao je Tomašević.

U nedjelju je potrebno reći glasno ne kampanji koju je vodio moj protukandidat, kampanji huškanja, mržnje, straha, dezinformiranja i kampanji u kojoj se demonizira političke suparnike. Pozivamo građane da glasaju za budućnost, a ne za prošlost i da glasaju za prave promjene, rekao je Tomašević.

Opet je upitan o financiranju i plaći koju je primao u udrugama.

Plaću u Zelenoj akciji sam imao 6.700 kuna, plaća u Institutu za političku ekologiju je bila 9000 kuna neto. Ove laži da je ta plaća bila 25 tisuća kuna bruto nije krivo čitanje imovinske kartice, nego laži i obmanjivanje javnosti, rekao je Tomašević.

Što se tiče ovih milijardu kuna pozivam sve institucije, DORH, Sherlocka Holmesa, Poirota, grupu TNT, ako netko ima ikakav dokaz neka to pokaže. Ovakva kampanja nije još viđena. Ja vjerujem da će građani Zagreb reći glasno ne ovakvoj kampanji. Ovo nije smiješno, ovo je tragikomično i ovakvoj kampanji treba reći ne, rekao je Tomašević.

Hrvatska politika dosegnula je novo dno. Vjerujem da ćemo uskoro ući u ovu zgradu kao nova uprava, rekao je Tomašević, zahvalivši volonterima i dodavši da su probudili optimizam u gradu.

Mi svoje birače pokušavamo motivirati da izađu na izbore na optimizmu i nadi, neki kandidati su odlučili svoje birače mobilizirati, pozivajući se na prošlost. Vidjet ćemo kome će uspjeti, rekao je Tomašević.

Svaki glas nam je u nedjelju bitan, svaki glas znači da imamo legitimitet za promjene i dokaz da ovakva kampanja huškanja ne može proći, rekao je Tomašević.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari