Connect with us

Politika

Tomašević poništio javni natječaj za najam 151 vozila

Objavljeno

on

FAH/

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević poništio je javni natječaj za najam 151 vozila.

Najam luksuznih automobila, jedan je od prvih rezova koje je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević obećao provesti u djelo. Radi se o natječaju za najam 151 vozila u vrijednosti od 4,5 milijuna kuna. Auti su trebali služiti zaposlenicima u gradskoj upravu u poslovne svrhe.

Natječaj je poništen potpisom gradonačelnika, a novi vozni park bit će znatno skromniji od onog kakav je bio u vrijeme pokojnog Milana Bandića. Na Tomaševićevom stolu našao se i aneks ugovora kojim se definirao znatno skromniji vozni park za period do raspisivanja novog natječaja.

Procijenjena vrijednost nabave iznosila je 4.500.000 kuna bez PDV-a.

“Poništava se otvoreni postupak javne nabave s ciljem sklapanja okvirnog sporazuma s tri gospodarska subjekta na razdoblje od jedne godine, u predmetu nabave ‘najam motornih vozila’. Odluka o poništenju postaje izvršna dostavom odluke ponuditelju ili natjecatelju, sukladno odredbi članka 308.

Tijekom postupka odlučeno je o promjeni o opsegu i sastavu voznog parka, što posljedično dovodi do znatnih promjena u bitnim elementima opisa i količine predmeta nabave u odnosu na postojeći. Navedeno predstavlja okolnost zbog koje bi došlo do sadržajno bitno drugačije obavijesti o nadmetanju i dokumentacije o nabavi da je bila poznata ranije te je temeljem članka 298., stavka 1., točke 2. ZJN 2016 odlučeno kao u izreci”, stoji u objašnjenju odluke.

Protiv odluke postoji mogućnost žalbe u roku od 10 dana.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari