Connect with us

Pregled

Tomašević potvrdio uhićenje dvoje gradskih zaposlenika

Objavljeno

on

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević potvrdio je u srijedu da je u jutrošnjoj akciji Uskoka i policije uhićeno dvoje gradskih zaposlenika te da traju pretresi na više lokacija, poručivši da nova Gradska uprava želi pomoći da se raščiste svi sumnjivi poslovi u Zagrebu.

“Ne želim više da ova Gradska uprava i ova zgrada budu simbol netransparentnosti i sumnje na korupciju i u tom smislu ćemo napraviti sve da se to konačno raščisti”, rekao je Tomašević na konferenciji za novinare u povodu uskočko-policijske akcije.

Službenici policije i Uskoka ušli su u prostorije Gradske uprave oko 6,20, a najviše se radi pretres u uredu stručne službe gradonačelnika na trećem katu, ali i još na dvije lokacije – Zavodu za za zaštitu spomenika, kulture i prirode i Zavodu za prostorno uređenja grada Zagreba.

Tomašević je potvrdio da je u akciji uhićeno dvoje zaposlenika – pročelnica stručne službe gradonačelnika Andreja Šulentić i vozač Zdravko Krajina u čiju krivnju ne želi ulaziti zbog presumpcije nevinosti. Za ostale ima samo neslužbene informacije iz medija.

U novoj antikorupcijskoj akciji, koju od srijede ujutro provode policija i Uskok, po neslužbenim podacima privedeni su suradnici bivšeg gradonačelnika Milana Bandića i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić u čijem domu u Radićevoj ulici u Zagrebu traje pretraga.

Od srijede ujutro u akciji su privedeni Bandićevi vozači Zdravko Krajina i Vladimir Džaja, bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić, šefica stručne službe gradonačelnika Andreja Šulentić, te Denis Mohenski, poznat pod nadimkom “Kralj Adventa”.

Zasad se nije mogla dobiti potvrda od policije i Uskoka, čiji su službenici jutros započeli izvide vezane za poslove bivše zagrebačke Gradske uprave krajem prošle i u prvoj polovici ove godine.

Uhićenja su navodno povezana za zagrebački Advent, ali i s drugim poslovima bivše gradske uprave.

Na meti Uskoka našli su se Kazimir Bačić i bivši većinski vlasnik Tvornice električnih žarulja Milan Lončarić. Bačiću se na teret stavlja posredovanja između tadašnjeg gradonačelnika i bivšeg većinskog vlasnika Tvornice električnih žarulja Milana Lončarića koji je također uhićen. (Hina)

U uskočko-policijskoj akciji uhićeni Bandićevi suradnici i ravnatelj HRT-a

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR