Connect with us

Događaji

Tomašević s Kličkom: Grad Zagreb stoji čvrsto uz Grad Kijev i građane Ukrajine

Objavljeno

-

Grad Zagreb

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i gradonačelnik Grada Kijeva Vitalij Kličko potpisali su danas u Parizu Sporazum o prijateljstvu i suradnji. Sporazumom su se dvojica gradonačelnika obvezala na čvršću suradnju između Zagreba i Kijeva na temama održivog razvoja, posebno na području gospodarstva, javnog prijevoza, zaštite okoliša, obrazovanja, sporta, turizma, zdravstva i kulture

‘Grad Zagreb stoji čvrsto uz Grad Kijev i građane Ukrajine u njihovoj borbi za slobodu i demokraciju. Drago mi je što ćemo sklapanjem ovog sporazuma biti u mogućnosti razviti konkretne zajedničke projekte od kojih će koristi imati građani oba naša grada’, rekao je gradonačelnik Tomašević prilikom potpisivanja sporazuma.

Odluku o sklapanju Sporazuma donijela je Gradska Skupština Grada Zagreba na svojoj sjednici u studenom 2023. godine.

Sporazum je potpisan na marginama Sastanka na vrhu europskih gradonačelnika čiji je domaćin gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo. Sastanku prisustvuju gradonačelnici Pariza, Kijeva, Kopenhagena, Sarajeva, Istanbula, Tirane, Reykjavika, Atene i Zagreba.

Skup se održava u sklopu proslave Dana Europe i posvećen je ulozi gradova u nošenju s glavnim izazovima u europskim demokracijama.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas