Connect with us

Politika

Tomašević: Smijenjen direktor ViO-a zbog odgode poskupljenja vode

Objavljeno

-

Foto: Hina

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u petak da se zbog odluke tijela pri Ministarstvu gospodarstva da se u Zagrebu odgodi rast cijene vode, koji je trebao stupiti na snagu 1. ožujka, smijenio direktora Vodoopskrbe i odvodnje (ViO) Davora Poljaka.

Riječ je o odluci Vijeća za vodne usluge, koje je utvrdilo je da je odluka o povećanju cijene vode u Zagrebu od 1. ožujka za 15 posto nepravilna.

Po riječima ministara gospodarstva Davora Filipovića, to tijelo odluku o poskupljenju vode obustavilo je zbog niza nepravilnosti, koje su utvrđene kod donošenja odluke.

“Dio poskupljenja je sporan, dio nije. S druge strane, vijeće je donijelo tu odluku jer su od ViO-a tražili da dostavi određenu dokumentaciju, do određenog roka, koju ViO nije dostavio. Zbog toga su donijeli odluku o obustavi”, rekao je Tomašević novinarima u Splitu.

Zbog proceduralne greške koja je “potpuno neshvatljiva i neprihvatljiva” Tomašević je smijenio direktora ViO-a Davora Poljaka.

“Nitko o tome nisu znali ni u Upravi Zagrebačkog holdinga niti u Gradskoj upravi. To je proceduralna greška koja će odgoditi poskupljenja, međutim ta pogreška je dovela do odgode dijela poskupljenja”, rekao je Tomašević.

No, zagrebački gradonačelnik nije detaljno pojasnio za koliko će voda poskupjeti dok se ne ishodi odobrenje i za sporni dio poskupljenja vode u Zagrebu. Prema prijašnjoj odluci, poskupljenje je prosječno trebalo iznositi 15 posto. (Hina)

Filipović: ‘Obustavljena je odluka o poskupljenju vode u Zagrebu, nezakonita je!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari