Connect with us

Politika

Tomašević upravlja Zagrebom uz pomoć devet ‘emisara’

Objavljeno

-

Foto: Hina

Gradonačelnik Tomislav Tomašević upravlja Zagrebom uz pomoć devet ‘emisara’, a od 17 pročelnika samo je jedan iz Možemo!, piše u četvrtak Večernji list.

Gradsku upravu očistit ćemo od političkih kadrova, glasila je poruka platforme Možemo! u proljeće 2021. u žaru predizborne kampanje.

Kada je preuzela vlast, vrlo se brzo pokazalo da problem ljudstva koje je dobila u naslijeđe od bivše uprave nije rješiv kratkoročno, ali i da je bez politički odanih kadrova teško upravljati.

Nova vlast u gradu dosad je izabrala 11 od 17 pročelnika, a ostale urede vode ljudi iz ere Milana Bandića.

Na vodeće pozicije unutar Zagrebačkog holdinga postavljeni su pak SDP-u bliski kadrovi. Predsjednik Uprave Ivan Novaković bio je član SDP-a, podružnicu Čistoća vodi osječki SDP-ovac Davor Vić, Gradska groblja iskusni Igor Rađenović, Jurica Krleža vodi Zagrebačke ceste, a SDP-ovka Renata Suša šefica je Velesajma.

Nedavno imenovanje Stanka Kordića, bliskog suradnika predsjednice GLAS-a Anke Mrak Taritaš, na čelo Gradskog ureda za obnovu i izgradnju i Ane Pavičić-Kaselj, nekadašnje pomoćnice HNS-ova ministra gospodarstva Antuna Vrdoljaka, za pročelnicu Gradskog ureda za gospodarstvo pokrenulo je niz pitanja o političkom kadroviranju u gradu.

Usprkos tome, gradonačelnik Tomašević ostaje pri tvrdnji da pripadnost političkoj opciji ne igra nikakvu ulogu pri zapošljavanju, piše novinarka Večernjeg lista Mia Mitrović. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas