Pratite nas

Gospodarstvo

Tomislav Debeljak: Država mora riješiti sve dubioze u Uljaniku. Budale koja bi to napravila sigurno na svijetu nema

Objavljeno

na

Nakon šest pristiglih ponuda, Uprava i Nadzorni odbor Uljanika odlučili su da će im novi strateški partner biti splitski Brodosplit.

Vlasnik Brodosplita i budući vlasnik Uljanika Tomislav Debeljak gostovao je u RTL Direktu.

Što je ovo vama trebalo, nakon Brodosplita natovariti si na leđa i Uljanik, i pulsko i riječko brodogradilište?

Kada bi se svi ponašali tako odgovorno prema Hrvatskoj onda bi svima bilo puno bolje. Ne bi si nikad oprostili da nismo ponudili nešto što je riješenje i dobro za spas brodogradnje koja je jedina velika strateška industijska grana koja je preživjela. U zadnje tri godine u Brodosplitu imamo pozitivne rezultate bez državnih potpora i dokazali smo da možemo pozitivno raditi. Isto to možemo preliti na Rijeku i Pulu. Ne bi bili odgovorni građani Hrvatske da nismo ponudili.

Ministar Horvat je izrazio blagu skepsu da Brodosplit ima financijske snage za osigurati sve te dubioze?

Treba te stvari demistificirati. Mi nudimo budućnost. Moj tim i ja smo čvrsto rekli u ponudi da se sa prošlosti ne želimo baviti. Hoće li ona biti 3, 4, 15 ili 75 milijardi kuna, to nije naša stvar. Kakva će biti, utvrdit će se, kao što se utvrdilo i Agrokoru ili bilo kakvoj takvoj firmi. To netko drugi treba platiti. Daj Bože da je taj iznos što manji jer onda naš vlastiti doprinos mora biti minimalno toliko pa i više veći kojeg se ne bojimo i možemo osigurati. Ovdje bi bio nekakav copy/paste program restrukturiranja kao u Brodosplitu. Bio je na pet godina naš doprinos 2,4 milijarde kuna, a ovdje predviđamo da će biti veći.

Kolike dubioze ste našli kada ste bili u data roomu u Uljaniku?

Kada sam došao još prošle godine u zadnje dane to su bili jedni od najgorih dana. Rođeni sam pozitivac i volim se fokusirati na optimizam. Ali koma je kada gledaš sve te ugovore. Izgubio sam par godina života to gledajući. Zajedno s timom od Deloittea i naših ljudi, oko 30-ak ljudi je to mjesec dana snimalo, i zapisali smo sve trenutne dubioze.

Je li to blizu 10 milijardi koje se spominju?

Ako se svi dobro potrudimo, to može biti manje. Postavili smo financijski model kako što prije od naše strane i od strane države ubaciti novac u Uljanik. Što prije se krene, to će biti manji troškovi.

Vi ste spremni sudjelovati od sada. Ali sve dubioze koje ste našli, a riječ je o milijardama, to mora riješiti država?

Apsolutno. Takve budale sigurno na svijetu nema. U Njemačkoj su u brodogradilištima rješavali prošlost i još je bilo 600 milijuna eura ulaganja u tehnologiju. To nama ne treba. Mi ćemo uložiti 100 milijuna eura u nove dizalice, strojeve tijekom 10 godina. Ali mi nečemo plaćati prošlost, to nema šanse.

Sindikati se nadaju da će dobiti plaće. Što će biti u međurazdoblju dok vi ne uđete u vlasništvo. Vjerojatno su u pitanju mjeseci. Tko će u tom vremenu financirati plaće radnika?

Moj osobni stav je da se radnici riješe kompletno i da nemaju nikakav zaostatak i da možemo konačno početi kvalitetno napadati brodove da se uz to financiranje kupe nužni materijali i da počne funkcionirati brodogradilište i da se počnu graditi brodovi. U prvom redu “Brodogradnja 500” koja državi može izazvati veliki gubitak.

Očekujete da vi i država, što se tiče plaća, podijelite trošak pola-pola u ovom razdoblju?

Otprilike.

Neki su rekli da je bolje da Uljanik ode u stečaj pa je država čista, a vi onda kupite brodogradilište i dalje ga vodite?

Kada sam prošle godine ušao, meni je zacrnilo pred očima. Rođen sam kao optimist i samo gledam budućnost i mislio sam da je bolja opcija stečaj. No, kada smo sve stavili na papir i vidjeli da je direktni utjecaj na proračun stečaja milijardu i sedam milijuna eura. To je direktno što država ne bi popunila u proračun, ako ode u stečaj jer su tu i razni porezi i doprinosi, a ne samo garancije. Još radnici i građani ne bi dobili nekih sto i nešto milijuna eura. I to se odnosi samo na stečaj. A onda, ukoliko bi Uljanik i 3. maj radili kao što radi Brodosplit, onda bi u 10 godina restrukturanja, još nekih milijardu eura bi bilo manjka u proračunu. Isplativo je ako se vjeruje da će biti pozitivno restrukturiranje kao u Brodosplitu.

Što se sada može graditi u Puli i Rijeci da bi biznis bio isplativ?

Stavili smo listu naših narudžbi i pisma namjere, koja je samo od strane Brodosplita, vrijedna 2,29 milijardi eura tijekom sedam ili osam godina. To su narudžbe i pisma namjere. Sam Fincantieri je rekao da će popuniti sve kapacitete za svoje potrebe. To nisu gotovi brodovi, nego dijelovi brodova, puno sofisticiraniji nego se sada grade brodovi u Uljaniku. Imamo kompletnu popunjenost kapaciteta od prvog dana.

Koliki je sada pritisak na vama. Ministar je rekao da ako ovo ne uspije da je to i za Pulu i za Rijeku game-over?

Ne smatram ovo rizičnim poslom. Znamo što treba napraviti. Već četvrtu godinu radimo pozitivno i dokazali smo da znamo raditi, a to je dokazao i Fincantieri kao partner. Bit će na početku velikih problema da se vrate ljudi. Dogovarali smo nekakve programe sa sindikatima da damo neke poticaje da oni koji se vrate da mu ostaju prava koja je imao prijhe kako bi što prije vratili ljude.

Imate li signala iz Vlade, države, ministra da je spreman očistiti dugove prije nego što krenete s poslom?

Namjerno se nisam s nikime htio čuti niti pričati o tome zbog transparentnosti. S Upravom s kojom sam bio svaki dan u kontaktu, namjerno nisam pitao, niti ne znam koliko je bilo ponuda. Bio je danas dosta emotivan trenutak kada su mi javili da smo odabrani kao strateški partner u trenutku kada su objavili i na Zagrebačkoj burzi.

 

Hrvatska je do sada u 2018. isplatila 2,45 milijardi kuna u spašavanje Uljanik grupe

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Gospodarstvo

Zdravko Marić: Jamstvo za 3. maj do 150 milijuna kuna

Objavljeno

na

Objavio

Ministar financija Zdravko Marić uoči sjednice Vlade danas je kazao da će Vladina odluka o izdavanju jamstva za 3. maj biti uvjetna te da će to jamstvo u ovom trenutku biti do iznosa od 150 milijuna kuna.

“Odluka koju ćete danas čuti na Vladi je uvjetna, a prvi je uvjet na samoj Upravi društva da sa svim vjerovnicima postigne sporazum o odgodi potraživanja. U samoj odluci je to oko dvije godine, do 1. rujna 2021. To bi bila neka vrsta preduvjeta da se stvore daljnje pretpostavke za formalno izdavanje jamstva, koje bi bilo za kreditno zaduženje kod HBOR-a ili kod jedne ili više poslovnih banaka, to ćemo još vidjeti”, izjavio je Marić odgovarajući na upit novinara.

Dodao je i da bi resorno ministarstvo i Hrvatska brodogradnja-Jadranbrod, ključni u smislu nadzora i analitike, trebali nastaviti pratiti tijek sredstava financijskih sredstava i pratiti odluka kojom se, kako je istaknuo, umanjuju postojeći gubici državnog proračuna.

Na pitanje koliko je to jamstvo, kazao je da je u ovom trenutku do iznosa od 150 milijuna kuna, čime bi se stvorile pretpostavke za deblokadu računa i pokretanje proizvodnje.

Kazao je i da će se vidjeti hoće li taj iznos biti dovoljan za proizvodnju i rješavanje isplate zaostalih plaća, a ovisit će i o tome kako će uprava voditi razgovore s naručiteljima brodova.

Na pitanje je li to uvjetno jamstvo novi pristup u izdavanju državnih jamstava, Marić je kazao da je u ovom slučaju nije pretjerana novost, ali da je za izdavanje tog jamstva, s obzirom na to da je društvo blokirano od velikog broja vjerovnika, potrebno napraviti određene pretpostavke i ispuniti preduvjete.

Vlada bi danas trebala donijeti odluku o davanju državnog jamstva za kreditno zaduženje Brodogradilištu 3. maj kod Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) i drugih banaka, radi stvaranja preduvjeta za pokretanje proizvodnje i završetak započetih novogradnji, a s ciljem umanjenja postojećih gubitaka za Hrvatsku.

Plan za spas Brodogradilišta 3. maj predviđa da vjerovnici prihvate isplatu 15 posto njihovih potraživanja odmah, uz obvezu da za ostatak neće blokirati račun 3. maja tijekom sljedeće dvije godine. Isplata bi trebala biti osigurana novcem iz proračuna, kao i novac za pokretanje proizvodnje.

Direktor 3. maja Edi Kučan sredinom kolovoza rekao je da bi vjerovnici do kraja mjeseca potpisali izjave o stavljanju u mirovanje većeg dijela svojih potraživanja sljedeće dvije godine. Mirovanje 85 posto potraživanja omogućilo bi pokretanje proizvodnje te dovršetak započetih brodova u riječkom brodogradilištu. To su brod za prijevoz rasutog tereta za kanadskog naručitelja Algomu i brod za prijevoz automobila i kamiona, koji se nalaze u opremnoj luci 3. maja, te brod za prijevoz kemikalija, koji je u brodogradilištu Uljanik u Puli.

Brod za prijevoz automobila i kamiona je u stečajnoj masi Uljanika, te za njega treba pronaći pravno rješenje, a brod u Uljaniku je u punom vlasništvu 3. maja, pa ga se može ponovno dotegliti do Rijeke na opremanje, kad se osiguraju uvjeti. Račun 3. maja blokiran je potraživanjima u ukupnom iznosu nešto manje od 80 milijuna kuna, a pojedinačni vjerovnici s najvećim potraživanjima su Ministarstvo financija i HEP.

Trgovački sud u Rijeci početkom kolovoza ponovno je odgodio ročište radi rasprave o pretpostavkama za otvaranje stečaja u tom brodogradilištu i to za 26. rujna, budući da je dogovoreno da se u Ministarstvu gospodarstva do 29. kolovoza utvrdi model financijske konstrukcije i drugih preduvjeta za nastavak proizvodnje. (Hina)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gospodarstvo

HDZ BiH optužuje SDP, SDA, HSP i NSRZB za stanje u Aluminiju

Objavljeno

na

Objavio

Iz mostarskog odbora stranke navode kako je za propast Aluminija kriva ”platformaška uprava” SDP-a, SDA, HSP-a i NSRZB-a.

”Poticatelji destabilizacije i sukoba, Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine, u još jednom navratu zapaljive retorike i političke neodgovornosti, kroz svoju je Županijsku organizaciju HNŽ-a pozvala na rušenje uspostavljenog konstruktivnog dijaloga Kriznog odbora Aluminija d.d. koji intenzivno radi na stabilizaciji navedenog poduzeća”, naveli su u ponedjeljak iz Gradskog odbora HDZ-a Mostar.

Iz mostarskog odbora stranke navode kako je za propast Aluminija kriva ”platformaška uprava” SDP-a, SDA, HSP-a i NSRZB-a.

”Važno je napomenuti da je po odlasku uprave 2009. godine, poslovanje Aluminija zaključeno sa 94.000.000 KM u plusu, dok je platformaška uprava SDP-a, SDA, HSP-a i NSRZB-a u razdoblju od 2011. do 2015. godine nanijela nepopravljivu štetu i zaključila poslovanje s 310.000.000 KM u minusu, što je zacementiralo posljedice od kojih se Aluminij nikada nije uspio oporaviti.

Nakon odlaska platformaške uprave, Aluminij je, noseći se sa ogromnim obavezama iz prethodnih godina, ipak ostvarivao trostruko manji gubitak, ali osakaćen prethodnim krađama za vrijeme platforme, čiji je istaknuti član SDP i bio, se nije uspio izboriti za vlastitu opstojnost”, priopćeno je.

”Osuđujemo sve zlonamjerne i neumjesne istupe onih koji kroz svoj politički angažman pokušavaju naštetiti radnicima i poduzeću Aluminij d.d. Ne očekujemo da će se oni koji s margine promatraju zajedničke napore Kriznog odbora na osiguravanju sigurne budućnosti radnika, njihovih obitelji i svih zahvaćenih stanjem u Aluminiju, suzdržati od napada i omalovažavanja pokušaja za unaprjeđenje stanja u poduzeću Aluminij d.d.”, naveli su. Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine, kako tvrde, ostaje ustrajna u naporima za pomoć u osiguravanjem postojanih i perspektivnih prilika koje će dugoročno osigurati radna mjesta i budućnost radnika u Aluminiju.

”Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar napominje da SDP BiH licemjerno zaboravlja da su upravo oni jedan od glavnih i besramnih krivaca za današnju tešku situaciju u kojoj se našao Aluminij i koja se sada pokušava na sve moguće načine sanirati”, priopćeno je iz GO HDZ-a.

Podsjećamo, županijska organizacija SDP-a HNŽ-a pozvala je u ponedjeljak HDZ BiH da se, kako su naveli, prestane igrati sa radnicima Aluminija sa nerealnim planovima.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari