Connect with us

Gospodarstvo

Tomislav Debeljak o Uljaniku: Ulazimo u Hirošimu nakon atomske bombe

Objavljeno

-

Uprava Uljanika ističe da je Brodosplit ponudio sudjelovati u isplati plaća, no svi ostali troškovi restrukturiranja tek se trebaju utvrditi.

Državi dugovi iz prošlosti, Brodosplitu ulaganje u buduće poslovanje. Takva je ponuda na stolu, kaže novi strateški partner za spašavanje Uljanika Tomislav Debeljak, prenosi Dnevnik.hr.

Oni bi, ističe Debeljak, zadržali brodogradnju u oba gradilišta, povećali broj radnika, uložili do milijardu kuna u modernizaciju, doveli nove poslove i osigurali uspješno poslovanje bez državne pomoći. Spremni su platiti i dio troškova za plaće radnicima, ali država prvo treba pristati na plaćanje svih starih dugova i gubitaka u brodogradilištima.

“Mi ulazimo u Hirošimu nakon atomske bombe i imamo jako puno posla da to sve izgradimo u budućnosti, a da na to sve skupa imamo i trošak prošlosti koje je neko drugi napravio, nema šanse, takve budale na svijetu ne postoje. Daj bože da taj trošak bude što manji jer ćemo onda i mi isto prema pravilima Europske komisije to manje morati dati u vlastitom doprinosu u budućnosti”, rekao je Debeljak.

Tomislav Debeljak: Država mora riješiti sve dubioze u Uljaniku. Budale koja bi to napravila sigurno na svijetu nema

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari