Connect with us

Politika

Tomislav Karamarko: Ako treba hodat ćemo na trepavicama, samo da se Pelješki most izgradi

Objavljeno

-

[su_heading size=”18″]Na novinarsko pitanje kako komentira situaciju u Zagrebu i ‘raspad skupštine’ Karamarko je kazao kako je HDZ sada poželjna udavača[/su_heading]

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je boravio na Korčuli gdje je kazao kako vjeruje da će HDZ pobijediti u drugom krugu lokalnih prijevremenih izbora.

Na novinarsko pitanje kako komentira situaciju u Zagrebu i ‘raspad skupštine’ Karamarko je kazao kako je HDZ sada poželjna udavača.

– Vjerojatno ćemo već sutra ćemo donijeti odluku s kim ćemo i kako ćemo. Mi ne želimo raditi nered u gradu, bit ćemo konstruktivni i pokušati stabilizirati situaciju.

Komentirao je i otkaze Elizabete Gojan i Hloverke Novak Srzić.

– To nas je vratilo u neka stara vremena. Ja nisam bio zadovoljan kako je Gojan komentirala inauguraciju, ali ne znam je li zaslužila otkaz. Još je drastičniji je slučaj Novak Srzić. Mislim da nijedna nije zaslužila otkaz, kazao je.

Osvrnuo se i na odustajanje od monetizacije i vladin novi plan.

 – Monetizacija je njima trebala pokrpati jednogodišnji proračunski deficit. Sada osiromašenim građanima nude da preko fondova preuzmu autoceste. Trebali su reprogramirati kredite, kazao je Karamarko i dodao kako Vlada nema viziju ni strategiju.

Na pitanje što bi Vlada trebala uvrstiti u program reformi kojeg mora dostaviti Europskoj komisiji, Karamarko je odgovorio: – Ono što je bitno je da se stvore mjere koje će poticati proizvodnju i otvarati nova radna mjesta. Možemo štedjeti do besvijesti, no jednom će sredstva presahnuti. Čuo sam da je Milanović kazao kako još ne zna što će taj paket sadržavati, izjavio je Karamarko i dodao kako s novim radnim mjestima neće biti problema s državnom upravom.

Odgovarajući na upit o prometnoj povezanosti Korčule, Karamarko se zapitao ‘zašto ne bismo imali tunel od 900 metara od Tuhobića do Korčule’. Kazao je i kako će hodati na trepavicama ako treba da se izgradi Pelješki most.

[ad id=”40551″]

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas