Connect with us

Komentar

Tomislav Karamarko: BiH i Hrvati su naš prvorazredni interes

Objavljeno

on

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko izjavio je u Ivanici u pograničnom mjestu nedaleko Dubrovnika da je BiH prvorazredni interes Republike Hrvatske te izrazio očekivanje da će se gospodarski oporavak kojega proživljava Hrvatska odraziti na kvalitetu življenja u BiH i tamošnjih Hrvata.

[ad id=”93788″]

‘Hrvatska je pred gospodarskim oporavkom. Vjerujemo da će se to na neki način pretočiti i na BiH. Jednostavno moramo se boriti za kvalitetu života’, kazao je potpredsjednik Vlade koji se s izaslanstvom Vlade, Dubrovačko-neretvanske županije i Dubrovnika susreo s hrvatskim članom Predsjedništva Draganom Čovićem i izaslanstvom iz BiH. Naveo je i kako s predstavnicima vlasti iz BiH želi razgovarati i o tome kako zaustaviti trend iseljavanja mladih ljudi.

Hrvatski član BiH Predsjedništva Dragan Čović izrazio je očekivanje da će Vlada Republike Hrvatske i Vijeće ministara BiH uskoro naložiti izgradnju važnih infrastrukturnih projekata poput mosta na Savi kod Svilaja, ali i osuvremenjivanja graničnih prijelaza kod Ivanice i Doljanima između dvije države. ‘Imamo puno problema u komunikaciji koje možemo olakšati. Želimo stvoriti ambijent za ulaganja ovdje, ali i olakšati život ljudima koji ovdje žive, te otvoriti vrata svima onima koji vide ovdje budućnost’, rekao je Čović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari