Connect with us

Komentar

Tomislav Karamarko: Bitno je znati tko nam ulazi u zemlju, moramo jače kontrolirati granicu (VIDEO)

Objavljeno

-

“Javno izražavamo sućut svima onima koji su na bilo koji način doživjeli gubitak najmilijih”, rekao je Tomislav Karamarko zabrinut i za sigurnost u Hrvatskoj.

[ad id=”68099″]

“Nadajmo se da će sigurnosni sektor biti jači nego do danas. Terorizam je globalna pojava protiv kojeg se treba boriti svim silama”.

Očekujem da se sigurnosna razina digne do maksimiuma”, rekao je Karamarko i odgovorio na pitanje treba li Hrvatska podići žicu.

“Trebamo usmjeravati ljude prema legalnim prijelazima. Uvijek moramo znati tko je ušao u našu zemlju. Moramo nešto učiniti, prije dva mjeseca sam rekao da trebamo bolje kontrolirati granicu, ne smijemo dopustiti ilegalne ulaske i prelaske u Hrvatsku. Bitno je znati tko nam ulazi u zemlju, moramo jače kontrolirati granicu. Ne želimo ovo vezati uz imigrantski problem i dalje moramo biti humani, ali moramo znati tko ulazi u našu zemlju i zašto. To ne znači dizanje žice, možda će za mjesec dana to značiti”, kazao je šef HDZ-a.

“Zadnji sam koji bi dizao paniku, ali bio bih neodgovoran da mislim da se napadi ne mogu dogoditi i u Hrvatskoj. Možemo se samo nadati da se to neće dogoditi”, izjavio je Karamarko i dodao:

“Mislim da Hrvatska mora biti spremna. Gospodarski problemi su nam krucijalni ali ne smijemo zaboraviti i sigurnosni aspekt. Htio bih vjerovati da su naše sigurnosne službe spremne. Ako nisu moraju biti. Ovo je pitanje sigurnosti svih građana, ako nisu sigurni ni gospodartvo nam nije sigurno”, odrešit je Tomislav Karamarko koji je nakon obraćanja novinarima otišao zapaliti svijeće ispred veleposlanstva Francuske.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas