Pratite nas

Komentar

Tomislav Karamarko: BOŽE ČUVAJ HRVATSKU

Objavljeno

na

Tomislav Karamarko u subotu navečer objavio je komentar u povodu obilježavanja 73. obljetnice bleiburške tragedije koji je naslovio ‘Bože čuvaj Hrvatsku’.

BOŽE ČUVAJ HRVATSKU

Ove godine, svibanj je mjesec kada 73. put obilježavamo najveća stradanja hrvatskoga naroda u povijesti, kada se prisjećamo zločina komunističkog diktatora Tita, kada se prisjećamo zločina koji imaju sva obilježja genocida.

Hrvatska, Hrvatice i Hrvati morali su umrijeti nevini i neosuđeni da bi živjela Titova Jugoslavija. Morali su umrijeti i svi potencijalni neprijatelji diktatorskog komunističkog režima, a Bleiburg i križni putevi trajali su sve do 1991., sve do Domovinskog rata.


Danas, 12. svibnja, u mislima sam bio na komemoraciji u Bleiburgu kraj osobe koja mi u životu najviše znači, kraj osobe koja je koračala “Križnim putem” iz dana u dan gledajući smrt u oči. On je živi svjedok najstrašnijeg stradanja hrvatskog naroda i nisu mi potrebni kvazi povjesničari, prodavači magle i dvorske lude diktatora Tita koje su po njegovom nalogu zazidale povijesnu istinu iza deset debelih zidova u Hudoj jami. Jer ako je Tito kažnjavao zločince i krivce, a ne nevine, zbog čega je masovna pogubljenja tako pomno skrivao od javnosti i zbog čega Titovi apologeti i danas licemjerjem i lažima skrivaju istinu?


Pjesma “Bože čuvaj Hrvatsku“ danas ima isto značenje koje je imala 1991. godine u vrijeme Domovinskog rata. “Bože čuvaj Hrvatsku“ od Jugoslavije, od “velike Srbije“, od konfederalnog regiona, od zatiranja hrvatskih kršćanskih korijena!

“Bože čuvaj Hrvatsku“ od titoista, jugonostalgičara, povijesnih falsifikatora, od podgrijavanja starih i stvaranja novih protuhrvatskih mitova. A najnoviji mit, lansiran u Austriju iz hrvatske kuhinje, je da su blajburški hodočasnici zapravo naci-fašistička rulja koju treba staviti u rezervat i držati pod kontrolom kao davnog svibnja 1945. godine. Nije li to sramotno da sramotnije ne može biti?


Zbog toga, “Bože čuvaj Hrvatsku“ od onih političkih elita koje se boje vlastitog naroda, koje se boje istine, koje se boje prosvjeda, koje se boje demokratskih referenduma. “Bože čuvaj Hrvatsku“, jer iza svakog straha od vlastitog naroda kriju se nečista savjest ili zle namjere.

Tomislav Karamarko

Što vi mislite o ovoj temi?

Komentar

Kako se moraš osjećati kad ti na vrhuncu slavlja ‘vlast’ isključi struju?

Objavljeno

na

Objavio

Kako se moraš osjećati kad se lavovski boriš za svoju naciju, nju koju tvoja vlast na svim poljima svoje odgovornosti drži na samom dnu Europe, a ti ju digneš na drugo mjesto u svijetu, pa kad se vratiš kući i dočeka te više od pola milijuna Hrvata i u vrhuncu slavlja kada napraviš jednu želju, ta vlast ti isključi struju!?

Kako se moraš osjećati?

Kako se svi Hrvati moraju osjećati i dokle smo svi mi zajedno spremni trpiti ovo što nam servira naša vlast?

Je li to uopće naša vlast? Pitao je Dinko Dedić na facebooku!

Podsjetimo, na dočeku Vatrenih u Zagrebu, kapetan Luka Modrić, najbolji nogometaš na svijetu, zaželio je još jednu pjesmu za kraj– “Geni kameni”.

Organizatori nisu dopustili da mu se želja ispuni i isključili su mikrofon MP Thompsonu i našim vatrenim junacima, usred pjesme!

 

POGLEDAJTE KAKO JE SRAMOTNO PREKINUTO SLAVLJE VATRENIH!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Dalić o Thompsonu: Pjevao je pjevač koji je naša himna

Objavljeno

na

Objavio

Izbornik Zlatko Dalić nakon svečanog dočeka u Varaždinu odgovorio je na nekoliko pitanja novinara.

“Jučer sam zaplakao par puta, to ću vam priznati. Ovo je slika za koju se živi”, rekao je u Varaždinu Dalić.

Novinar N1 televizije upitao je izbornika zašto je Thompson bio s reprezentativcima u autobusu na jučerašnjem spektakularnom dočeku, na kojemu ih je pozdravilo više od 550 tisuća ljudi.

“Nemojte mi postavljati takva pitanja. Što pjevač, kakav pjevač? To je hrvatska pjesma, “Lijepa li si”. Tu nije mjesto za vaše pitanje, sad me pitati o pjevačima… Hrvatska je druga u svijetu, a vi mene pitate o pjevačima, nemojte me provocirati. Pjevao je pjevač koji je naša himna”, rekao je Dalić.

Uoči samog početka dočeka u Varaždinu, izbornik Zlatko Dalić za HRT prokomentirao je doček u Zagrebu, Svjetsko prvenstvo i uspjeh Vatrenih.

Zaista je bilo veličanstveno, očekivali smo doček, ali ovako ni blizu, toliko emocija i ljubavi na jednom mjestu – to ćemo dečki i ja pamtiti cijeli život. Sve naše muke su se isplatile zbog toga. Nešto predivno je bilo u Zagrebu, rekao je Dalić za HRT.

Imam dva grada, rodno Livno i Varaždin u kojem živim 26 godina. Hvala ljudima, i ovdje će biti puno emocija. Drago mi je da se Hrvatska ujedinila, rekao je Dalić. U meni još postoji žal. Trebali smo biti svjetski prvaci.

Odmorit ću se sada, u Livnu, u Novalji, iza nas je teških dva mjeseca. Ponosan sam na sve u Hrvatskoj. Zahvaljujem svim navijačima, živjeli su kao jedan – to je to, objasnio je Zlatko Dalić.

 

VIDEO – Thompson odgovorio na sva pitanja postavljena u medijima ovih dana

 

 

Izbornik Zlatko Dalić stigao u Varaždin: Ovo sada me baš dirnulo

 

 

‘Redatelji koji su narodu ukrali domoljublje’

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori