Connect with us

Intervju

Tomislav Karamarko: Čim sam javno artikulirao stav o INA-i, počeli su napadi

Objavljeno

on

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a dao je intervju za sutrašnje izdanje Dnevnog avaza.

[ad id=”93788″]

U razgovoru s glavnim i odgovornim urednikom “Dnevnog avaza” Farukom Velom Karamarko otvoreno govori o aferi koja ovih dana potresa Hrvatsku zbog navodnog njegovog sukoba interesa i pozadini te afere, o SDP-u i Zoranu Milanoviću, odsustvu podrške MOST-a. Na web stranici Avaza objavljeni su dijelovi intervjua kao najava za tiskano izdanje.

“Od trenutka kad sam javno artikulirao svoj stav o INA-i, to se nekim interesnim skupinama nije svidjelo i počeli su brutalno izmišljanje afera i napadi na moju obitelj”, rekao je Karamarko.

Ne isključuje ni mogućnost tužbe protiv kreatora ove afere, koja je dospjela i na naslovnicu “The New York Timesa”.

Također, osvrće se na napade na biskupa Franju Komaricu i izjave Milorada Dodika, ali i komentira optužbe za ustaštvo, te kako će Hrvatska pomoći BiH na putu ka EU.

“Posebno zabrinjava činjenica što u Republici Srpskoj i danas odbijaju priznati genocid koji je počinjen u Srebrenici, što odbijaju prihvatiti odgovornost za ratne zločine. To je trajna prepreka stabilnosti BiH”, kazao je, između ostalog, Karamarko u intervjuu za “Avaz”.

Govori, također, o mogućnosti snažnijeg aktiviranja specijalnih veza Federacije BiH i Hrvatske, važnosti širenja NATO-a i odnosima među zemljama bivše Jugoslavije.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari