Connect with us

Reagiranja

Tomislav Karamarko: Čini mi se da se Komšić uključio u predizbornu kampanju u Hrvatskoj

Published

on

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u utorak u Rabu kako mu se čini da se predsjednik bosanskohercegovačke stranke Demokratske fronte Željko Komšić uključio u predizbornu kampanju u Hrvatskoj.

[mom_video type=”youtube” id=”CCRlQONeBc4″ width=”750″ height=”420″]

Poručio je da bi ta stranka i njezin predsjednik, koji ga optužuju za uplitanje u unutarnja pitanja BiH trebali još jednom pročitati šta je napisao u pismu potpore Hrvatskom narodnom saboru. Taj je sabor prošle subote na zasjedanju u Mostaru razmatrao položaj hrvatskog naroda u BiH i usvojio deklaraciju kojom se zalaže za federalizaciju BiH.

Na upit da komentira osvrte Željka Komšića na njegove izjave o BiH, Karamarko je kazao da mu se čini da se Komšić uključio u predizbornu kampanju u Hrvatskoj. On očito ima problema s političkim definicijama što je lijevo a što desno, a sami barataju revolucionarnim rječnikom iz 1947. do 1949. godine te se pozivaju čak na ZAVNOBiH i to sve zbog toga što sam se drznuo spomenuti da bi Hrvati trebali postati ravnopravni u svojoj domovini BiH. Preporučujem im da još jednom pročitaju što sam napisao, kazao je Karamarko odgovarajući na pitanja novinara danas na Rabu.

Na pitanje stoji li HDZ iza teze o nužnosti devalvaciji kune što je Milanović danas, također na Rabu, ocijenio štetnim, Karamarko je kazao da je jučer gospodin Hans-Werner Sinn s njemačkog instituta IFO govorio o općoj slici, statusu eura u Europi, komparativnom prikazu raznih zemalja te da o tome uopće nije bilo riječi. Sama devalvacija ne donosi ništa ako nema strukturnih reformi, rekao je.

Komentirajući na novinarski upit ideju Milanovića da se raspiše referendum o istraživanju nafte i plina na Jadranu, Karamarko je kazao da on ima pravo na to. Milanović u zadnje vrijeme plasira ono što mu može pomoći u njegovom statusu i imidžu jer ulazimo u predizborno vrijeme. Njegovi potezi vezani uz franak i oprost duga i slično, sve će to jednog dana netko morati platiti, istaknuo je. Na pitanje o njegovu osobnom stavu o tim istraživanjima, rekao je da bi trebalo odvagnuti što je važnije, turizam od kojeg dobro živimo ili ići u neku avanturu. Ja sam da sačuvamo naše prirodne potencijale i turizam, rekao je predsjednik HDZ-a.

Na upit novinara da komentira pismo ministra branitelja Predraga Matića predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović u kojem ističe da se ona trebala i njemu javiti, kazao je da je predsjednica, koliko on zna, pozvala Matića u svoj Ured, a da je on odgovorio da je poziva k sebi.

 “Navikli smo se na njegove čudne izjave i ispade… Mislim da je vrijeme da da ostavku”, rekao je Karamarko.

Govoreći o lokalnim izborima u Rabu i drugim jedinicama lokalne samouprave sljedeće nedjelje, kazao je da mogu biti indikator rezultata na parlamentarnih izborima, ali i ne moraju. Sve što HDZ osvoji više od vlasti u 3 ili 4 jedinice lokalne samouprave smatrat ćemo uspjehom, istaknuo je.

Tomislav Karmarko je danas sudjelovao na predizbornom skupu HDZ-a u Rabu.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari